reklama

Staraczki grudniowe 2012

Karola - proponuje wybrać się na monitoring, on nie kłamie - wiadomo czy pęcherzyk rosnie, czy peka! ( jak nie to zastrzyk) a potem zbadanie progesteronu, którego wynik świadczy o tym czy owulka była prawodłowa!
Bo teraz, powiem Ci trudno stwierdzić na jakiej "fazie" cyklu jesteś, czy to się ma ku końcowi czy środkowi..

na monitoring mam przyjść dopiero w następnym cyklu, może i bym poszła z ciekawości teraz podejrzeć co tam się dzieje ale ostatnio mam dużo wydatków a w następnym cyklu czeka mnie wydatek ok 500 zł (monitoring + wszytskie badania) tak więc teraz muszę oszczędzać.

dziś np zaliczyłam nieprzewidziany wydatek, 120zł za wizytę u weterynarza i leki bo moja Rufi (kotka) znów ma zapalenie pęcherza. 2 miesiące temu też zostawiłam 120 zł u veta :eek:

ten mój kot to mnie z torbami puści niedługo :-)

reklama
Hej dziewczyny!

Ja już na nogach, byłam z moim wczoraj wieczorem na spacerze i uderzyl się w noge, ale wszystko było ok, w nocy obudził go straszny ból, ze sam wstac i chodzić nie może! na słowo szpital - od razu mu się lepiej zrobiło! :P no ale tak czy siak do wc trzeba było go transportować!

tymczasem się ogarniam już, bo jakos wybiłam się ze snu, i ide na badania, bo wczoraj byłam u lekarza pierwszego kontaktu z tym moim ciagłym przeziebieniem, osłabieniem i sennością - no i mi sterte badań dała do zrobienia!

Trzymajcie sie kochane!

Kasia to ładną noc dzisiaj miałaś... tempka zaburzona, a mimo to ładna :)

Emalia mi się marzy dziewczynka, ale wiadomo zdrowie najważniejsze, reszta się przy tym nie liczy :))

Witam i ja.Jak zyje jeszcze takiego cyklu nie widzialam. Dzisiaj sprawdzam szyjke a tam sluz plodny, no to mysle mam jeszcze jeden test owu ( wczoraj praktycznie nic nie bylo) a dzisiaj dwie krechy a to 19dc!!!! Nic nie rozumiem.

Ashlee- a jak sie czujesz? brzuszek rosnie?
Kasiu- współczuje nocki. Tempka i tak ładna a wykresik obiecujący :tak:
Nanncy- trzymam kciuki za ciebie, bo ja juz nie mam zludzen :-(

Emalia może owulka zrobiła Ci psikusa, trzeba działać w takim razie :) U mnie brzuszek powoli sobie rośnie, a samopoczucie mam bardzo dobre, ale jak można nie mieć jak taka ładna pogoda nam się zrobiła :)

Emaliu, no witam w klubie :happy2: Musiałybyśmy w takim razie nie mieć złudzeń obie hehe Ja również myślałam, ba - byłam pewna, że już po ptokach, nawet wczoraj odpuściliśmy sobie z mężem przytulanka...a tu nagle mega płodny śluzik !!! :szok: Tyle, że zerknęłam w swoje poprzednie wykresy i miałam to samo, więc wiem, ze to możliwe. Kiedy jednak mam owulkę i czy ją w ogóle mam - tego nie wiem :P

W sumie niech tam sobie będzie ta owulka nawet w 20dc..tyle, że nurtuje mnie jedno. Cykle mam 30 dniowe, czy jest więc szansa, że jak coś, to fasolka się zagnieździ???

No powiem wam że nocka krótka i nieciekawa!

Przyszły dziś teściory, więc od jutra zaczynmam sikańce :P

Dzis brzuch mnie diśc znacznie bolał, już myślałam że @ mnie na uczelni zaskoczy, ale uff, nic takiego sie nie stalo! i mówie do siebie " masz zbyt wysoką tempkę, by @ dziś do Ciebie zawitała"!

Ashlee- no jakby była córeczka to bys parke miała ;)

A co sie dzieje z Annie?? wie ktos?

Nanncy - zagnieżdzenie zalezy od długoci cyklu? ja nie wiem.. ale jakby coś kiełkowało, po 20dc, to nagle chyba nie dostaniesz @, tylko fasolinka by sie zagniezdżała.. tak mi się wydaje, nie wiem.

Nanncy czy fasolka sie zagnkezdzi zalezy od wielu czynnikow ale zebh miala szanse faza lutealna powinna trwac 12-16 dni i u mnie jak owulka byla w 20-23 dc to i wredota przychodzila pozniej bo u mnie faza lutealna trwa 13-14 dni wiec jak mialam owu w 20 dc to wredote w 34 dc. Co do wystepowania sluzu po owulce to ta moja instruktorka mowila ze peak moze wystapic kilka razy ale owu tylko raz w pn ide na wizyte wiec sie zapytam o co z tym chodzi i wam napisze.

A ja z mezusiem zrobilismy badanko z partyzanta bo dzisiaj nie planowalam a tu malzonek sie krecil w domku wiec go zbajerowalam specjalna gumke schowalam w stanik i po 20 min bylam juz w klinice. Po poludniu beda wyniki wiec sie odezwe

Marcia - kciuki trzymam za wyniki męzusoa! powied mi to ty teraz chodzisz na wizyty do tej neonatolog czy kogoś tam od tego instruktarzu?

skusiłam się zrobić bobotesta bo jest napisane że nie ważna pora dnia bo ma taka czułość - no i nic. :/ tlumaczę że za wcześnie!

reklama
Hop hop jest tu kto?

Ashlee- fajnie ze tak znosiszciaze. Czekam na fotki domku dzidziusia.
Nanncy- my to sie mamy z tymi owulkami.Jak juz całkowicie zgłupiałam. Zamówiłam sobie testy do południa ale nie wiem czy do jutra przyjda. No coz i zas trzeba sie bzykać :sorry2: ale nie licze juz na nic , bo robimy to codziennie wiec zolniezyki za slabe na bank.

Kasiu- zrob z porannego, bo faktycznie z nocy jest największe stężenie hch. Trzymam kciuki.:tak:

Marcia- i jak tam wyniki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry