reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Butterfly, ależ miałaś przeżycia :((( współczuję strasznie Tobie i Twojemu tacie.. życzę dużo ZDROWIA !!!!

UWAGA! A ja słuchajcie podejmuję walkę - rozpoczynam badania! Nie poddam się ! będę walczyć!:ninja2: I zamierzam być w ciąży do września!:realmad:Chrzanić wyluzowanie, chrzanić wszystko. Trzeba coś robić! działać!
Umówiłam się do Gina na nfz pod koniec tego cyklu i taki mam plan 5 kroków:

Pkt. 1. Lipiec - badanie TSh i Prolaktyna czyli to, co najbardziej podejrzewam
Pkt. 2. Sierpień - badanie cytohormonalne z rozmazów (gin kazał) i marker Ca125 (do endometriozy)
Pkt 3. Wrzesień - omawianie wyników z ginem, monitoring cyklu i ewentualne wdrożenie leczenia

Pkt. 4 Tutaj powinna pojawić się moja wymarzona fasolka :-)

Pkt. 5 to koło ratunkowe -Jesień - jeśli wszystko wyjdzie w normie i dalej nici z fasolki - podjęcie kroków co do endometriozy

Ostatnia edycja:
Butterku dużo zdrowia dla ojczulka :tak:

karola to dziwne że nie kazał Ci odrazu iść do endokrynologa tym bardziej że wiedział o tym że się staracie. Wydłużone cykle to też jedna z przypadłości przy niedoczynności tarczycy. Ja na początku potrafiłam nie mieć @ przez 2-3 miesiące. Mój endo zawsze twierdził że TSH musi być w granicach 1,00 do spokojnego zajścia w ciążę.

Nanncy ja zawsze robiłam na czczo bez łykania tabletki rano w 2-5 dniu cyklu.

Hej dziewczynki!

Karola - ja 13 maja miałam tsh 5,1,
21 maja dostałam tabsy,
27 maja tsh 3,12,
3 czerwca owulka
21 czerwca tsh 2,05, betka 103!

Da sie - grunt bys na tabsach była! A z tym jodem to jakaś dziwna sprawa. Różne wersje słyszałam i nie wiem.

Annie - a ty teraz jod przyjmujesz??? I wogóle to teraz masz wiecej energii i siły do życia i ogarniania mieszkania czy cokolwiek? Bo mnie nawet teraz mdli..

Butterko - alez fajnie ze wóciłaś ;):) a miałam dziś pisac do Ciebie jak tam tatulko! Wezwałam Cie tu telepatycznie!

Chodzą za mną placki po węgiersku ale nie wiem czy bede miała siłe je robić!

Marciu - mnie cycorki też w szcześliwym cyklu bolały i to był znak ze trzeba testa strzelić :) trzymam kciukasyyyyyyyY!!! &&&

Ostatnia edycja:
Kasia na poczatku to był dramat... Dom wyglądał jak po tornadzie a ja nie miałam siły na nic kompletnie. A na jedzenie to nie mogłam patrzeć. Przez jakiś czas Łukasz sam robił zakupy bo w markecie mnie na wymioty brało... Ale to przejdzie zobaczysz. Teraz jak ręką odjął :-) jedynie coraz ciężej niektóre rzeczy się robi ale da się robić :-) a jodu nie biorę nawet w suplemencie dla ciężarnych.

hej , dziewczynki ja po wizycie u kardio i endo wiec tak najpierw co u kardio- mam 7 sierpnia miec robione ekg i zakladany holter a co u endo - za tydzien mam przyjsc od jutra mam brac eltroxin znow (pierwszy wynik tsh byl 5,0 a po braniu eltroxinu przez 8 dni tsh bylo juz 1,1 wiec niewiem czemu mam najpierw brac a wyniki bede miala za tydzienj na tej wizycie u endo?? , troche bez sensu bo jesli dalej mam taki wynik i bede brala eltroxin to mi nadczynnosc wyskoczy:/) kazala pobrac dzisiaj krew i ja za tydzien mam przyjechac niewiem zobaczymy ale martwie sie tym braniem bo kazala mi brac nie jedna tabletke jak bralam i byl taki spadek tylko poltora tabletki czyli o polowe wieksza dawke.

Annie- a ty teraz bierzesz jakies lekki na tarczyce?

Marka - ja i Annie bierzemy cały czas leki na tarczyce.

Annie - jod jst bardzo potrzebny dzidziusiowi, i z tego co mi endo mówił, jak i czytałam - to trzeba go brac, tylko badać poziom tsh i ft4!
No i nie wiem, bo przy niedoczynności - jod jest potrzebny ( tak czytałam), ale jak niedoczynnośc zwiazana jest z Hashi - to brac się go nie powinno, Ale w ciazy wazniejszy jest dzidziuś nie my, wiec sie go bierze i kontroluje hormony.

http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dieta-w-ciazy/jod-w-ciazy-
bezkompromisowo-niezbedny/

marka ja przyjmuję cały czas euthyrox 125

marcia trzymam kciuki i tańczę odpędzająco :tak:

ja mam już nerwy na jutro bo teściu przychodzi nam wannę robić z wielką łaską :no:

reklama
dziewczyny zapisłam się do endo prywatnie na 15.07, w sumie akurat bo @ powinnam dostać 14.07, jeśli jednak okazałoby się, że jestem w ciąży (w co jednak szczerze watpię) to pasuje bo od początku ciąży będę pod opieką endo, a jeśli nie to zacznę nowy cykl z jakimiś lekami.

babka jest ponoć bardzo dobrym specjalistą no robi usg tarczycy w cenie wizyty, a ponoć większość robi tak, że płacisz osobo za usg i potem kolejny raz za wizytę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry