reklama

Staraczki grudniowe 2012

annie pozdrów Kasię od nas!!!

basik ładnie rośnie, powodzenia!!!

nanncy skoro reaguję podobnie do Ciebie to może jest nadzieja, że moja historia też skończy się happy endem i w końcu się uda :sorry2:

niestety z każdym miesiącem dociera boleśnie do mnie jak długo już to trwa, wszyscy dookoła już dawno pozachodzili lub już nawet urodzili a ja jestem w ciemnym lesie :-(

reklama
Karola zajdziesz i TY ,musisz w to wierzyc!!!! inaczej nie da rady! jak to wszyscy zaciazyli..e,e... jeszce ja zostalam emilia i mase innych dziewczyn.moja skromna osoba radzilaby poszukac Ci dobrego lekarzaendokrynologa bo ewidentnie u Ciebie wykres wyglada nietypowo.nie chce sie wymadrzac ale dobry lekarz to podstawa.Trzymaj sie Kochana i ani mi tu smutac sie....
grudniowe staraczki prosimy o ciazowe fluidki dla Karoli!!!!!:tak:

hehe basik kochana jesteś!!! jestem już pod opieką endokrynologa, pokazałam jej moje wszystkie wyniki, dostałam tylko Letrox bo poza podejrzeniem niedoczynności tarczycy wszystko inne jest u mnie ok :sorry2: :baffled:

ten cykl rozjechał się przez stres, poprzednie były nie najgorsze :tak:

Ostatnia edycja:
Karola, Basik dobrze pisze :tak: Podsumuj mi dokładnie jak to u Ciebie wygląda wszystko od początku staranek:

1. Owulacja - pamiętam, że miałaś ją nie w każdym cyklu. Potwierdzone to było monitoringiem chyba, tak? Robisz dalej monitoringi?

2. Zaburzenia - tu masz plamienia śródcykliczne, o których wiemy. Jest coś jeszcze?

3. Tarczyca - tu opiekę już masz, więc jest dobrze, jaki masz teraz wynik TSH? kiedy badałaś ostatnio?

4. Hormony - Prolaktyna, Progesteron w II fazie - przypomnij mi wyniki. Robiłaś może LH, FSH?

5. Drożność jajowodów - była w planach pamiętam...

Podsumuj wszystko ładnie i sobie lukniemy na sytuację jeszcze raz dokładnie... Mam taki spis od mojego endo, jakie badania miałam zrobić pod kątem niepłodności. Nie doczekałam ich ale może komuś innemu będę mogła pomóc :tak:

Ostatnia edycja:
1. najpierw brak owulacji przez 6 miesięcy po odstawieniu tabletek, potem owulacja w co drugim cyklu, monitoring miałam akurat w cyklu bezowulacyjnym, od tej pory nie powtarzałam monitoringu (chciałam powtórzyć w kolejnym cyklu ale Gin stwierdził, że to nie ma sensu). Gdy zaczęłam brać Letrox miałam 2 cykle pod rząd z owulacją. Kilka razy robiłam progesteron 7 dpo i zawsze wychodził ok 20 lub ponad 20 ng/ml.

2. zaburzenia to plamienia przez pół roku po odstawieniu tabletek, które teraz pod wpływem stresu wróciły :-(

3. ostatnie tsh z maja to 3.05, wg zaleceń engo powtórzyć mam dopiero po 3 miesiącach z Letroxem (czyli za miesiąc).

4. ostatnie wyniki hormonów z maja:

3dc

estradiol 20.19 pg/ml
FSH 4.2 U/l
LH 4.14 mIU/ml
f- testosteron 0,23
Prolaktyna 116.1 (poniżej normy)
TSH 3.05

5. tak, drożność to kolejny krok zasugerowany przez Gina. Miało być w wakacje ale moje terminy nie zgrały się z terminami Gina nad czym do tej pory ubolewam :-( może uda mi się coś zakombinować w pracy i zrobię w następnym cyklu (chociaż mam już dosyć tej walki i najchętniej dałabym sobie już ze wszystkim spokój... powiększanie rodziny powinno być przyjemnością a nie stresem, nerwami i walką z wiatrakami) :zawstydzona/y:

Karola, Na moje oko brak owulacji i plamienia były pewnie po odstawieniu tabletek. Co do TSh - ja zaszłam z wynikiem 3, więc jednak da się zajść ale też może wpływać na trudności. Dobrze, że ten Letrox bierzesz to to możemy skreślić. Nie wiem jak wyniki FSh i LH bo się nie znam, może dziewczyny coś podpowiedzą. A co lekarz powiedział? wyniki hormonów w normie?
Ja bym Karola zabrała się za tą drożność. Sama też miałam tak robić, to miał być następny krok, tyle, że doszła endometrioza, więc chcieli mnie odrazu dać na laparo bez ceregieli. Tak zrób! Pomyśl o tej drożności, na spokojnie ustal termin tak, żeby Ci pasował i idź :tak:.

Z badań hormonalnych endo zaproponował jeszcze ewentualnie:
-badanie DHEA-S
-badanie Androstendion
-Testosteron - ale wolny (!!!)

Witam sie z rana...
emalia jak tescior????
karola na hormonach sie nie znam wiec nie pomogé:no:
Nanncy jak se czujesz?
czy sa jakies wiadomosci od Kasiulka?
oki Dziewuszki zmykam na USG ginekologiczne(wyznaczyli mi na dzis wizyte) hm 25 dc??? ciekawae?jak myslicie bedzie dzis widac czy mialam owulacje w tym cyklu??
zycze milego dnia...pa

nanncy fsh i lh mam dobre bo ich stosunek wynosi ok 1:1.

reszta hormonów w normie,

wolny testosteron robiłam, to jest właśnie ten f-testosteron (drogie to dziadostwo jak nie wiem co...)

basik gin może stwierdzić czy była owu np po obecności płynu w zatoce Douglasa :tak:

możesz też to sprawidzć badając progesteron i estradiol w 7 dpo :tak:

Dzien dobry!
patrze tu powazne analizy cyklu karoli, hormony faktycznie ladniutkie, progesteron rewelacja, nie znam sie na chorobach tarczycy bo na szczescie zawsze wyniczki mialam ok. Ja to dalej twierdze ze musisz poszukac lekarza naprotechnologa ktory spojrzy na to wszystko inaczej niz zwykly gin ale to oczywiscie twoja sprawa i nie dziwie sie ze jestes zrezygnowana bo jak kazda z nas masz prawo do chwil zwatpienia ale ja wierze ze kiedys sie uda i zostaniesz szczesliwa mamusia.

basik , emalia za was oczywiscie tez kciukasy i przesylam fluidy ciazowe :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry