• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Cześć kochane!

Ja przyjechałam do siebie, bo za godzinke wizyta! i okaże się czy szyjka się skraca i jak będa wyglądac moje święta!!

Nanncy - córcia piękna!

Karola - odzywaj się do nas laseczko! choćby info, że jest oki ! nam wystarczy! przecież wiesz ze cieżarnych stresowac nie wolno! Bąbelek świetny! i rośnie jak na drożdzach! i dobrze! u mnie mała na poczatku pomalutku rosła a potem nadrobiła :)

Marcia- fajna opcja z choinką :)

edit.
Jestem po wizycie, córcia waży 1800g, w 3 tyg 500g przybrała :szok:, śniło mi się że mi powiedział ze mam szyjke na niecały centymetr, wiec mi zmierzył jest długa 3.7 cm, ale miękka i jakby rozwarcie zaczynało sie robić, bo już na opuszek jest.

DZiewczynki kochane nie wiem czy jeszcze tu zaglądne przed świętami..

Życze wam Wesołych, a co najważniejsze spokojnych i ciepłych świąt, by wyszeptane w myślach marzenia spełniły się, by pociechy zdrowo rosły - te w brzuszkach i już poza nimi!! a nasze ciążowe rozwiązania odbyły się w sposób magiczny :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien doberek!

kasiu super ze na wizycie wszystko ok i juz kawal baby masz :-)

dzieki za zyczenia i Wam rowniez kochane forumowiczki zycze wszystkiego co najleprze, zdrowych dzieciaczkow, lekkich porodow, szybkiego zafasolkowania i wszystkiego wszystkiego co najleprze :-)

Dziewczynki !!!
Ja również życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt :-).
Aby Pierwsza Gwiazdka przyniosła Nam Wszystkim jak najwięcej Szczęścia !!!

Ja dzisiaj powtarzałam badania. AFI wzrosło do 15 i teraz muszę uważać, żeby nie przedobrzyć z tą wodą i zacząć też jeść należycie.

Kasieczek,
ja mam z kolei odwrotnie z szyjką. Na wypisie przeczytałam, że mam 24mm, to chyba niewiele :confused:...tyle, że jest wysoko, twarda i mocno trzyma. Tak czy siak, i tak chyba trzeba uważać.

zyczenia_swiateczne_2.gif

Czesc kobietki!

widze ze wszystkie swietuja i nie zagladaja na forum....powiem wam ze meczace te swieta mnie wczoraj dopadla jakas kolka jelitowa albo wiezadla sie rozciagaly bo takie klucie mnie wzielo ze ledwie chodzilam, dzisiaj jeszcze po bokach czasmi zaboli ale jest lepiej. Leze sobie jeszcze w lozeczku i nic nie robie dzisiaj konkretnego tzn jade potem do kolezanki na kawke i ciasteczko ale generalnie leniu****e :-)

milego dnia!

Ja też jakoś przeżyłam te Święta, choć bardzo się bałam. Mam na myśli głównie jedzenie i takie długotrwałe siedzenie przy stole. Co prawda w samą Wigilię, pod koniec mocno zabolał mnie brzuch (jakby wzdęcie lub skurcz, bardzo bolesne), przez chwilę aż się trzęsłam ze strachu, ale położyłam się i wkrótce przeszło.... Ale ogólnie dałam radę :happy2:.

Marcia, no ja mam często te kolki i bóle właśnie po bokach. Strasznie mnie to martwi a zarazem denerwuje. Tez już sama nie wiem o to jest .... Niby jelita, niby nerki, niby złe łóżko, niby więzadła...eh, a może wszystko naraz???

Dziewuszki: a mam takie pytanko: ile kupić ciuszków dla noworodka? tak na start? Bo szukam po tym internecie i niby sa jakieś informacje ale mało pomocne... Nie wiadomo też w jakim rozmiarze kupić te pajacyki itd... No bo co z tego jak jest w wyprawce napisane 5 sztuk, jak nie wiem czy w rozmiarze 52, 56 czy 62? Czy może z każdego rozmiaru mam kupić po 5 sztuk, czyli razem 15? Napiszcie mi....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po swiatecznie!

jestem po wizycie

Krystian wazy 1339 g czyli przez 4 tyg przybral pomad pol kilo
co do klucia powiedzial ze to wiezadla i nic sie nie da na to poradzic,
co do spinania sie brzucha w tym okresie ciazy co jestem w ciagu dnia moge miec nawet do 10 skurczy
co do szyjki to nie badal bo powiedzial ze nie ma sensu grzebac i to ze szyjka sie skraca to jest normalne bo im wyzsza ciaza tym szyjka nizsza i jezeli nie mam regularnych skurczy to sie nie przejmowac
co do ruchow bo znowu pytalam chcialam sprawdzic czy powie to samo co ginka to potwierdzil ze jak w ciagu dnia poczujemy min 10 ruchow nie wazne czy lekkie kopniaki czy mocne czy rozpychanie jaka kolwiek aktywnosc to jest ok i dal mi karte ruchow plodu wg cardiff i polega to ja tym ze od 9 rano zaczyna sie obserwacje i w karcie zaznacza sie kwadracik przy godzinie kiedy sie poczuje 10 ruch dziecka .
Krystian jest idelanie rozwojem do wieku ciazy , nastepna wizyta 24 stycznia i dokladniejsze usg.

Nanncy ja jeszcze sie tez nie przybralam do tych zakupow tak na fest i powiem ci tylko tyle ze z tymi rozmiarami to jest tak ze nigdy nie wiadomo jakiej wielkosci urodzi sie dzidzia i ja kupuje troche tych na 56 troche na 62 ale na pewno nie kupuje tych na 52 bo to sa na prawde malutkie ciuszki i lepiej niech ten ciuszek bedzie ciut za duzy niz za maly . Dziecko szybko rosnie wiec dorosnie jak kupisz wieksze a jak kupisz za male to tylko kasa wywalona. Moja Pati urodzila sie 55 cm wiec takie 56 byly idealne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry