• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Fotel pierwsza klasa, domek dla kota też jest świetny :-) bardzo mi się podobają obie rzeczy, tylko nie lepiej było kupić 2 takie fotele? 1 dla Ciebie i 1 dla Ł ? a no i oczywiście 1 dla Oleńki

Ostatnia edycja:
reklama
Wiesz co u Nas nie zmiescilyby się dwa takie fotele w pokoju, bo ustawienie mieszkania mamy takie, ze salon jest przechodni do sypialni i laczy się z jadalnia i technicznie nie ma miejsca bo on na zywo jest większy :zawstydzona/y: ale mamy jeszcze sofe wiec wystarczy :-)

Happymamma, Verita ogromne gratulacje! Ale sie ciesze, ze Wam sie udalo! :)

ja w czwartek bylam u ginekologa (14dc) i Pani Doktor stwierdzila obecnosc nie jednego tylko dwoch pecherzykow - po jednym na kazdym jajniku (19mm i 22mm). Mialam juz wszelkie objawy owulacji - sluz, bol jajnika, ale temperatura tak leniwie pnie sie w gore, ze jestem pewna, ze one jeszcze nie pekly :( a to chyba juz powinny prawda? Ogolnie lekarka mnie nastraszyla, ze skoro sa dwa to znaczy, ze moge miec problem z pekaniem pecherzykow, bo one mogly sie wytworzyc juz kilka miesiecy temu, no i zaleca monit...kurde, zobaczymy. no i powiedziala, ze 9 miesiecy staran to juz jest na tyle dlugo, ze mozna stwierdzic, ze mamy problem, ktory nalezy zdiagnozowac...jak do tej pory to kazdy lekarz kazal sie zglaszac po roku i tego sie trzymalam...no nic, zobacze w tym cyklu czy w ogole bede miec owulacje i chyba zglosze sie na badania, moze faktycznie lekarz nie wyrzuci mnie z gabinetu?

verita gratulacje! Ale szalejecie z tymi pozytywnymi testami ;-) rozpędziłyście się hehe ;-)
Melponea jeśli miałabyś faktycznie problem z pękaniem pęcherzyków to na pewno bedziesz miała zalecony zastrzyk na pęknięcie także nie martw się:-)

Dzieki dziewczyny za odpowiedz! ja na stale mieszkam zagranica, a u lekarza bylam tutaj, przy okazji pobytu w Polsce. Z tego co czytalam to pary w Norwegii maja prawo do bezplatnych badan po roku staran, wczesniej ich po prostu nie refunduja...to moj pierwszy cykl z mierzeniem temperatury wiec dzieki temu widze, ze cos jest nie tak. Moj plan byl taki zeby mierzyc temperatury przez 4 cykle plus wiesiolek plus niepokalanek i wtedy pojsc juz z wykresami do lekarza zeby na tej podstawie mogl wytypowac prawdopodobny, ewentualny problem i dobrac badania. Bo te niepekajace pecherzyki chyba nie sa grozne?czy moga sie zmienic w torbiele? Ja mialam problem z torbielami ale jak bralam antykoncepcje, odkad przestalam brac to mam czyste jajniki. Wszystko to bardzo dziwne :(

verita gratki.
meloponea ze jak? ze mogly sie wytworzyc kilka miesiecy temu? i co i moze sobie tak tam sa od tych miesiecy i? Gdyby bylo jak ta ani doktor mowi to po pierwsze juz dawnoz robily by ci sie torbiele i to jeszcze jakie! Ja cie krec ejak slysze takie wiesci to mi sie noz w kieszeni otwiera. Na zdrowy rozsadek nie moze tak byc zeby komorka jajowa gotowa do zaplodnienia byla sobie kilka miesiecy,to skad @ skad nowe cykle?

Nuuska miala z poprzedniej @ o ile pamietam nie pekniety pechol zamienil sie w torbiel kilku centymetrowa.
Z monitoringiem miala racje owszem to jedyna mozliwosc potwierdzenia owulacji. CO do 14 dc i pekania. Jakie masz ldugie cykle? Piszesz ze jeden byl 19 mm a drugi 22mmm moglo byc tak ze w 14 dc nie byly tych samych rozmiarow ani nawet podobnych bo albo pecherzyki pekaja razem albo zaraz jeden po drugim. Wiec moze u Ciebie ten 19 mm nie byl jeszcze gotowy i musi podrosnac wiec moze to zajac jeszcze jeden dzien gora dwa.

Glowa do gory monit i wszytsko pod kontrola. a jak nie beda pekac dostaniesz pregnyl

Verita- cudownie:-) gratuluję! U mnie w pierwszym teście kreska była tak blada że pod światło tyko widziałam, chciałam wam zrobić fotkę ale nawet na zdjęciu nic nie było widać:-D a wczoraj już tłuściutka kreseczka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry