• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Dzieki Kociku !! :** Widzisz, nie będę pisać tego po raz kolejny w calosci, ale pamiętasz pewnie jak pisałam, ze od odstawienia tabletek - listopad w zeszłym roku, cykl grudniowy, styczniowy i lutowy stricte jak w zegarku co 28 dni gdzie często sa wlasnie sytuacje ze cykl po odstawieniu może się rozregulować. U mnie było pięknie, kalendarzykowo. No i od marca się posypalo - marcowy cykl - 33 dni, kwietniowo/majowy 31 dni, a teraz...no to będzie niewątpliwie niespodzianka. Mysle, ze może torbiel pojawila się na przełomie lutego i marca wlasnie i stad te dziwne przeskoki były w cyklach. Bo niewątpliwie to dziwne.
Cholera ide na modly za pojawienie się @ :laugh2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
patu$ka, chodzi Ci, ze przed owulacja spada Ci temperatura? bo na wykresie to masz 8dc? wybacz, ale w moich oczach dysponujesz wiedza ekspercka i chetnie dowiem sie o co chodzi z tym spadkiem zeby lepiej zrozumiec tez swoje cykle :)

ja to chcialabym najchetniej dwojke, tez w krotkim odstepie czasu, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Mamy znajome dwie rodziny z dziecmi - jedni maja tylko jedynaka, a drudzy czekaja na trzeciego malucha i u tych drugich zawsze tak jakos gwarno :) a ten biedny jedynak zawsze sam sie bawi w kaciku jak ich odwiedzamy lub oglada bajki w telewizji...

co do emigracji to ja sie bardzo ciesze, ze postawilam wszytsko na jedna karte i przyjechalam do G., okazalo sie, ze wszystko sie ulozylo lepiej niz przypuszczalismy w najsmielszych marzeniach :-)

meloponea Kochana,ja sie odnioslam do moich wczesniejszych cykli. Zreszta pewnie zajrzalas na moj NPR gdzie widac ze przed owu u mnie tempka idzie mocno w dol i na maxa w gore. przed @ tempka sie lekko podwyzsza i spada ale powoli.

No u mnie 8 dc. Do owulki jeszcze co najmniej 6 dni. chyba ze przy pregnylu bedzie szybciej.

Najprosciej opanowac NPR jest tak... Pierwsza faza to faza nizszych no to tymi tempkami za bardzo sie nie przejmujemy. Potem dochodzi do skoku czyli od ostatniej najnizszej tempki musi byc skok o najlmnije 0.2 (czyli dwie kreski) im wiecej tym lepiej ladniejszy wykres. A potem tempka musi isc ku gorze i utrzymywac sie na wyzszym poziomie niz temperatury z pierwszej fazy.Potem mierzymy 3 kolejne tempki jesli sa wyzsze to mowimy ze owlka sie odbyla.
W drugiej fazie jesli wystapi nie wielki spadek nie ma sie co martwic to normalne.Mowi sie ze czasem spadek w drugiej fazie swiadczy o zagniezdzaniu. Moze a nie musi. No a przed @ albo gwaltownie spada albo spada powoli.

Warto na wykresie zaznaczyc sobie linie podstawowa i pomocnicza ( mowie o wykresach kartkowych) bo jesli korzystamy z NPR same ustawiamy granice wyzszej temperatury.I linie generuja sie automatycznie.

Jesli prowadzisz kochana wykres na necie wrzuc linka w sygnaturke chetnie zerkne,swoim eksperckim okiem :-D:-D

jeszcze natka jest oblukana w temacie jak nie ona to ja pomoge.

haha, ja dopiero pierwszy cykl mierze temperatury i na razie jestem uhahana samym faktem skoku temperatury i tym, ze juz taki stan trwa drugi dzien :) no i ogolnie jestem lekko upierdliwa w stosunku do osob blyszczacyh wiedza na ten temat :D:D:D wybaczcie...
moj wykres jest tutaj:
Obserwacja cyklu - enpr.pl

tylko tam mam male przesuniecie, bo zle zaznaczylam @ i co najwyzej moge ja zaznaczyc na dzien pozniej niz sie faktycznie odbyla...czyli dzisiaj jest moj 21dc a nie 20 :):):) nie wiem, moze Wy zobaczycie cos czego moje oczy nie widza, ale chyba na razie jest ok?

Wedlug mnie melponea wszystko jest ok, choć jednoznacznie chyba najlepiej się patrzy ja ma się porównanie ale zobaczysz jak będzie wygladalo dalej :) trzeba być dobrej myśli. Mysle, ze po dwóch cyklach będziesz już sama potrafila ocenic co i kiedy się dzieje w Twoim organizmie :-)

Dzieki nuuuska, mam nadzieje, ze nastepny cykl bedzie trwal 9 miesiecy i moje obserwacje wznowie dopiero w nastepnym roku! :D
planujecie dwojke dzieci? dobrze doczytalam?
a z tym kosciolem to tez dobry pomysl, tylko do najblizszego katolickiego mam z 40km! myslicie, ze jehowych starczy? :-) to ja sie nuuska pomodle w intencji Twojej szybkiej @ i swojej znikajacej na jakies poltorej roku :)

michalina, pranie zrobione? :)

misia hahaha wariatka ;DDD Ja używam Silan-a teraz zielonego :-) Ogolnie przeważnie używam Silan-a ale kolorki to już chyba zależy od miesięcznego gustu zapachowego :):):)

melponea tak staramy się o drugie dziecko i na tym chcemy już poprzestać, ale wiesz, szczerze jak kiedyś przytrafi się trzecie to nie będę plakac :tak:idz na modly idz :-)przyda mi się pomoc, bo moja tempka jest kompletnie niewspolpracujaca ostatnio i doprowadza mnie do szalu :<

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry