reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

angelaa_w współczuję bardzo

Mnie od wczoraj wychodzi pozytywny teścior owu tak więc staramy się z M. :tak: Zobaczymy, wg tych kalendarzy wychodzi mi, że do końca tygodnia będziemy się strać :) ale w sumie czemu później odpuszczać sobie przyjemność :zawstydzona/y:;-) Zobaczymy 18.05 czy będą to owocne staranka :-)

reklama
Szczerze to nawet nie wiem co to jest te badanie beta , gdzie to się robi i w ogóle. Co do tego to jestem ciemna :(
badanie beta hcg potrfi wykryc nawet bardzo wczesną ciąże,wczesniej niz test ciążowy.Jest to test robiony z krwi wprzychodniach i szpitalach. W ciązy sie nie jest gdy beta wynosi <1mIU . ale o ciązy mówi sie dopiero przy becie >5 . u mnie dopiero 3,4 ..wiec jest jeszcze prawdopodobienstwo mikroporonienia..

angela u mnie już przy następnym cyklu od odstawienia wszystko wrocilo do normy wiec ciężko powiedzieć, ale wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. Po pierwszych 2 cyklach można mieć już jakiś odnośnik do dalszego planowania, ale tak zaraz na początku ciężko.
A testy ? Pytasz o owu czy ciążowe ? Polecam przez allegro zamawiac, na pewno wyjdzie taniej niż w aptece, a niczym się ni roznia, oprócz ceny oczywiście. Ja kupuje zawsze zestaw 30 testow owu + 5 ciążowych, wychodzi mnie to 25zł :tak: teraz tylko kupiłam inne owu, bo 20, a normalnie używam 25 ( czulosc ) i były droższe ale bardzo nieznacznie.
anna to trzymam kciukaski, żeby betka przyrosla. To lekkie plamienie jak piszesz, nie było raczej @ wiec jak najbardziej jest duza szansa. A jak tempka ? mierzysz ?
mierze,mierze..wykresik mam pod postem. jest wysoka.spadła wczoraj..ale nieznacznie.a dzisiaj znowu wzrosła.
Plamieniami był lekko podbarwiony sluz.dzisiaj jest krystalicznie bialy :)

Ostatnia edycja:
Teraz rozumiem :) I tak bałabym się zrobić ten test bo na pewno bym się nakręciła na ciąże a nic by nie było , ja już taka jestem , że jak coś chce to musze to mieć ( i to jest najgorsze)

angela no dokładnie, to wszystko to jest bardzo indywidualna sprawa :-) ale trzeba być dobrej myśli, co innego nam pozostało? :-D
Anna trzymam kciuki żeby betka ładnie przyrosła :-)

Teraz rozumiem :) I tak bałabym się zrobić ten test bo na pewno bym się nakręciła na ciąże a nic by nie było , ja już taka jestem , że jak coś chce to musze to mieć ( i to jest najgorsze)
W zeszlym miseiącu moja @ przyszla 3 dni po terminie bo wlasniebeta nie wzrosła.byla tylko 4,41 :( i ciaza sie nie zagniezdzila w macicy.ja tez staram sie nie nastawiac.Widzac test ciazowy w zeszlym mies zapisalam sie do gin.na wizyte ciążową..ale niestetety ze z ciaza sie nie udało to chociaz z wizyty skorzystałam .lekarz od razu dał mi skierowanie na bete... przekresliłam ten cykl..a tu prosze.do tego to zagniezdzenie..wiec jest duza szansa ze jednakmoze wzrosnie i nie bedzie tak zle.

Zostało nam cierpliwie czekać :) Oh , jutro do pracy a w piątek urodziny . Nic nie odpocznę , hehe . Mąż na 14 do pracy poszedł i umieram z nudów :( Ale rano go już wykorzystałam, hehe :)

angela wczesną ciążę można potwierdzić tylko przez betę bo nawet na usg jeszcze pęcherzyka ciążowego nie widać :-)

Ja tez sama siedzę bo mąż w pracy :-) a niby święto pracy dziś :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A no niestety nie widać , jak sie nie myle to około 6 tygodnia już można powiedzieć o ciąży :) A ta beta mnie kusi :) Zapiszę się do ginekologa i z nim porozmawiam , bo jeszcze nie wie ze odstawiłam tabletki.

Do góry