• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

A prosz:
6 dowolnych kawalkow z kurczaka, ze skora albo bez (lepiej wychodzi pierwsza wersja)
1/4 cup (4 lyzki stolowe) oleju
1 lyzka miodu
2 lyzki chili (albo papryki w wersji lagodnej)
2-3 lyzeczki "z gorka" kakao (gorzkiego rzecz jasna :) )
1 lyzeczka soli
Po pol lyzeczki - mielonego kminu rzymskiego (cumin), cynamonu, pieprzu i granulowanego czosnku

Do miski wlac/wsypac wszystko oprocz kurczaka, wymieszac, wrzucic kurczaka, pomiachac nim tak, zeby byl caly obklejony, zostawic na 10min. Piec na tacy wypsikanej olejem (jak macie spray, jak nie, to tylko przetrzec z grubsza, zbey costam bylo) w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

reklama
dzien dobry moje drogie :-)

ah musialam nadrobic chyba ze 3 strony hehe, tak szybko polecialyscie :D , powiem wam szczerze ze mam takiego lenia i takie mdlosci ze hej, cos mnie zoladek bolal pare dni temu a nawet nie pilam wiec nie wiem o co chodzi :-D juz powinno byc okej a tu dalej mnie meczy ;/, ja zaraz bede sie bawic w skrecanie biurka ale i tak ogolnie w domu mi sie strasznie nudzi ;)

moj mezus ( male sprostowanie nie jestesmy malzenstwem ale ja wolam na niego mezus:tak:) to juz liczy ze w tym miesiacu damy rade, i juz sie mnie pytal wczoraj jak ja mysle czy 'cos z tego bedzie' hahahahh - a skad ja mam to wiedziec?! :-D hihi, dobry jest! chyba bardziej niecierpliwy niz ja :-)

jesli chodzi o testy owulacyjne ja narazie ich nie uzywam ale tez bym brala raczej te digital z clearblue albo podobne bo wez dochodz czy ta kreska jest mocniejsza czy nie ... massakra

widze ze ciekawe propozycje na kurczaka tutaj przedstawiacie - troche ryzykowne z ta czekolada (kakao) dajcie znac czy faktycznie dobre to tez sprawdze ;),

missiiiss dzieki za wykres!! :) - ale czarna magia hahah, a w jakim dc mialas owulacje tam wiesz ? bo jakos nie moge dojrzec ;), i apropo cyklu bezowulacyjnego moglabys opisac chociaz jak to wygladalo, bo ja podejrzewam u siebie brak owulacji a nie wiem czego wypatrywac nie ma skoku temp. wtedy? czy jak?

kurde musze sie zabrac za sprzatanie kuchni a tak mi sie nie chceee!! mowie wam - milego poniedzialku !

hej dziewczyny:-) Jakoś nie mogę się "wstrzelić" w wątek choć go cały czas obserwuje. Jasio właśnie śpi, obiadek się gotuje więc i ja mam trochę czasu dla siebie:-D.
Miciurka- a może w brzuszku już skarbek rośnie?:-)

Chciałabym zajść w ciąże jak najszybciej ale czy się da? Straszna panikara ze mnie. Wszystko analizuje..a dlaczego tak a czemu nie tak. To moja zmora:-(. No ale liczę na cud, może w tym miesiącu? :laugh2:
Trzymam kciuki za Was dziewczęta!

Ostatnia edycja:
A wiec tak mam 24 lata obecnie jestem w UK ale teraz na urlopie w Polsce..;) staramy sie juz 3 msc i nic..;( co prawda nie wiem czy w listopadzie sie uda bo ja tu a moj tam...;(
a i nie mam jeszcze dzieci dopiero o pierwsze sa starania..;)

Ostatnia edycja:
krotka00 tez czekam z niecierpliwoscia na twoj tescik, :-)

krowkabordo obys miala racje z tym ze cos juz w brzuszku jest ! bo tak szczerze to juz mam dosc tego wszystkiego calego liczenia i dokumentowania hehe , a ty z synkiem zaszlas w ciaze bez problemow? w sensie czemu panikujesz itd :),

tygryseczek a ile na urlopie zostajesz w PL? moze jeszcze sie wstrzelisz w dni plodne jak niedlugo zostajesz... , i swoja droga to zazdroszcze ja juz dawno nie bylam!! a bym chciala bo siostrzenica rosnie a ja wszystko omijam wrr.. ;/ ,

widze ze niektore z was uzywaja ovufriend - czy to w ogole dobre jest? ja mam kalendarz dla siebie na telefonie probowalam roznych ale ten byl najbardziej bliski z owu itd. wiec zostal tylko mi ten jeden i tam wpisuje wszystkie objawy i inne :), jak uzywacie czegos wartego polecenia to ja chetnie obadam :-D

Witam nowe dziewczyny, dzisiaj u mnie deszczowo, ale zmusilam sie i poszlam na spacer, zeby calkowicie nie znienawidzic mojej @, jestem nie do zycia.

Micurka- o synka walczyliśmy dwa lata i to raczej nie z problemów medycznych tylko moich psychicznych (ale to brzmi hehe). Kilka spraw przez ten czas się pokomplikowało i zblokowałam się na maksa. Gdy wszystko wyszło na prostą jeden strzał i Jasio był w drodze:-). A panikara..w mojej byłej pracy napatrzyłam się na dzieciaczki ciężko chore. I właśnie przez to moja analiza, by zminimalizować ryzyko jakiekolwiek. Nie jest to dobre, a nawet złe bo takim nieustającym pesymistycznym myśleniem można zabrnąć w kąt.
Ale, z perspektywy czasu ciąża to najpiękniejszy okres w moim życiu! Wszystko, ale to wszystko co się z nią wiązało. To jest CUD nie do ogarnięcia:-). Pierwsze Usg, pierwsze ruchy pierwszy mocny kopniak w żebro a to w pęcherz...:sorry:

Teraz postanowiłam wyluzować i zagarnąć "analizę" pod dywan!

reklama
Miciur-ka, mi OvuFriend sie bardzo podoba, mam poki co darmowy abonament premium, ktory jakiestam cuda wyczynial pozniej bedzie - ale generalnie jestem zadowlona. Poki co, jade na nim i Enpr, zobacze pozniej, ktory mi bardziej przypasuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry