reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Miciurka no czasem to nie pomysli a palnie... Kazdemu sie zdaza mi rowniez :-) ale akurat w taki dzien mogl pomyslec ze mi przykro ze zostaje tymbardziej ze ja bilet mam tylko dzieci nie maja na sam powrot wiec w sumie on mogl z nimi zistac, ale ja wiem ze on ma cos do zalatwienia a ja bym pojechalam ew. Do ortopedy I gina do polski... A moge to zrobic kiedy indziej.
No nic.

Posprzatalam juz chatke chyba zrobi zdjecie I m wysle , coby se nie myslal ze w syfie siedzimy :-P zartuje.oczywiscie :-) hehe.
Dzieci sie ladnie bawia ciuchciami jezdza po torach.:-)
Caly dzien bajek nie ogladaja :-)
Od kilku dni wprowadzilam bajki raz dziennie najbardziej buzyla sie moja mama hahaha...
No ale ja widze ze to super dziala na dzieci :-)
Powiem wam ze Alex ogladal expres polarny kilka razy tzn. Pierwzzy raz jakos na koniec grudnia juz po swietach I calymi dniami recytuje bajke... Z roznych momentow. Super to brzmi w ustach takiego dzieciaczka :-)
Ma bardzo dobra pamiec bo mowi idealnie, a najlepiej jeszcze operuje glosem ustawia ton bod rozne osoby.no bomba poorostu.
Wlasnie slysze jak mowi Victorku ja Cie bardzo lubie I kocham a Viki na to ja Ciebie tez kocham Alex.
No slodziaki moje.kochane :-)

Tilluchna ja tez uwazam ze ta tempka na ciaze wskacuje ale mowie spokojnie. Jak masz dwa testy I chcesz zrobic jutri to rob :-) w sumie to nawet jak wyjdzie negatywny to nie znaczy ze ciazy nie ma we wtorek I tak robisz tesciik ale jak tez wyjdzie negatywny to I tak bedziesz testowac w terminie @

reklama
Haha, Akuku wiem o czym piszesz. Mój Jaś ma ostatnio obsesję na punkcie "Tomka i przyjaciół", mamy 3 filmy pełnometrażowe i ogląda je na zmianę i też zna cały tekst na pamięć :-D Świetne są dzieciaki w takim wieku :-D

Akuku ahhh i to jest wlasnie zaleta posiadania dzieci jednej plci;-)
moje razem sie kolejka nie pobawia..a Piotrek nie chce sie bawic w mame i tate czy ksiezniczki;-)
wiec co razem robia to broja i lobuzuja:-D
u mnie w ciagu tyg bajki sa raz dziennie od 18-19 i tyle
a dzisiaj np. caly dzien leca My little pony -przyjazn to magia, dwie serie raz ogladaja.. a raz nie.. ale dzisiaj akurat to nie przywiazuje do tego wagi:zawstydzona/y:

Haha, Akuku wiem o czym piszesz. Mój Jaś ma ostatnio obsesję na punkcie "Tomka i przyjaciół", mamy 3 filmy pełnometrażowe i ogląda je na zmianę i też zna cały tekst na pamięć :-D Świetne są dzieciaki w takim wieku :-D

Domi no Alex poprostu kocha ciufcie I z tego ekspresu polarnego moze z5 razy ogladal ale zapamietal bo to lubi. A niektore taki slowa iz takim tobem ze mowie aktor maly hehe.
A powiedz mi te bajki tomka masz na komputerze czy na plytach ??
Ja nie mam jak sciagac a zmila checia puscilabym moim psotnikom. :-)

Victorek ostatnio spiewa za to hehe
Gwiazdgo gwazdko swiec nam swiec hehe

Tak Tilli we wtorek do lekarza :-)

Akuku, mam nagrane na nagrywarkę dvd, bo przed świętami puszczali te filmy na mini mini i zgraliśmy

Tili - to mój syn jakiś dziwny, bo lubi sobie czasem obejrzeć "Barbie księżniczka i piosenkarka" jak leci w tv, a teraz kupiłam mojej siostrzenicy lalki barbie na urodziny i na razie stoją na wierzchu, a on się mnie pyta czy będzie się mógł pobawić :-D

Tiluchna - no to testój we wtorek, jutro bedzie za wcześnie i to kompletnie nie ma sensu

u mnie młody jest na etapie scooby doo :-)

miciurka
- na razie czuje się dobrze, ale wszystko jeszcze przede mną bo to bardzo wcześnie wiec objawy może za tydzien bede miała. Troszkę przymula wieczorem, wczoraj dosyć mocno. W ciągu dnia czuje sie jakbym w ciąży nie była.

Tilli wiem kochana ale wlasbie masz inna sytuacje I Twoje dzieciaszki sa w szkole przedszkolu.
A moj Viki caly dzien w domu tzn. Idzie na spacer ale nie chodzi do przedszkola. I czesto pada wiec siedzimy w domu I pozniej np. Odbieramy Alexa I sie chco triche przewietrzymy.. A moja mama wlacza bajke Vikiemu o 8.40 jak ja z Alexem wyjde I on tak ogladal do 14 np. A pozniej alex wracal z przedszkola.i tez chcial bajke.
Wiec teraz piwiedzialam ze ogladaja tylko wspolnie kak Alex idzje do.przedszkola Viki moze pobawc sie pomalowac itd. A jak wroci Alex ok. 14.45 zjadmy obiad I z reguy ida sie bawic I wtedy kolo 17-18wlaczam bajki I sobie ogladaja :-)
Ja tez mam dni ze wlaczam im bajke ale wlansie chce zeby ye bajki to bylo cos ze jak wlacze to oni ogladaja a nje lataja po calym domu :-)
I wlasnie jest tak ze jak caly dzien leca bajki to taz ogladaja raz nie I to jest dobre bo tez niefajnie by bylo jakby soedzieli caly dzien na kanapie hhehe

Alex mnie co jakis czas pyta kiedy bedzie mial mala siostrzyczke lub malego braciszka.

A wiecie co.. alex w przedszkolu zostaje w after school club na 3 godz. Ja ostatnio przychodze patrze a on siedzi wbitu w telewizor I oglada bajke a co najlepsze tom I jerry... Ja jako dziecko lubialam ta bajke ale uwazam ze ta bajka nie jest dla 4 letniego dziecka no I 3 letniego bo Viki tez bedzie w after school club. W sumie sie lekko wkurz... Bo nie place ponad 200f(miesiecznie) za to ze moje dziecko siedzi przed pudlem. Ja go dalam na dluzej by sie osluchiwal z angielskim I chyba wiecej by sie uczyl jakbym mu angielskie bajki wlaczala ale jakies w ktorych cos mowia.
On mi opowiadam ze kot bije myszke potem kota pociag przejechal itd.
Te bajki sa dla smiechu ale nie dla niego... A potem ja sie dziwie ze Alex bierze most I Victora w glowe bije :/
ja tlumacze a potem w przedszkolu sie uczy czego innego.
A najbardziej mnie rozbawia jak one mi pokazuja kartki gdzie Alex pisze literki tak o bez konktetnego wyrazu... A tam literki nasze polskie... A sie zachowuja.jakby go nauczyly hehe.
No nic zobacze jak bedzie I najwyzej bedzie dluzej zostawal tylko w te dni w ktore bede pracowac... Jesli bede pracowac.

Ostatnia edycja:
Domi, no moj tez od czasu do czasu ok.. ale nie codziennie hehe:-D:-D a Olivia go czasem przymusza ;-)

Lori - mowisz? ehh
jak bede rano silna i pojde sie wysikac szybko to nie zrobie bo pozniej to bedzie bez sensu:-p
a jak bardzo bedzie kusic to zrobie

Akuku, mam nagrane na nagrywarkę dvd, bo przed świętami puszczali te filmy na mini mini

Fajnie ja noe mam mini mini... :-( w n-ce nie maja ehh

Tili a mi mama opowoadala ze na dzien dziecka dostalam lalke a moi bracia auta I ja sie tak.rozwylam ze mama musiala leciec po trzecie auto hahaha

No u mas teraz coraz czesciej sie bawia razem... Wczesniej bylo bardziej tak ze Viki chcial.a Alex sie zloscil ze Viki mu przeszkadza..
A teraz Alex bierze Vikiego za raczke I mowi chodz sie pobawimy hehe
Ale Viki tez nie zawsze chce I Alex tez naciska... Zreszta kazdy ma swoja polityke zabawy... Viktor stoi na torze twierdzac ze stoja renifery I nie moze jechac a Alex mowi ze reniferow nie ma... I na odwrot... Wiec ucza sie dogadywac miedzy soba :-)
Wlasnie ogladamh baje kaczora donalda :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny u mnie chyba nic z tego
znalazlam troszke ciagnacego sie sluzu co oznacza u mnie spadajacy progesteron i zblizajacy sie okres :-(
w tamtym cyklu zaczelo sie na 4 dni przed @ wiec.. raczej nie bede jutro testowac:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry