• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Emalia - a badałaś sobie poziom progesteronu czy jest dobry?

Akuku - właśnie wcinam nachosy a zjadłabym sobie andruta z masą kajmakową :-p:-p:-p

Tili - na wizycie średnio dobre wiadomości, nad pęchrzykiem duży krwiak, a pęcherzyk miał brzydki kształt. Pocieszające było to że w pęcherzyku był zarodek i było już bijące serce, ale lekarz optymizmem nie poleciał. Może się udać a może się nie udac. Migiem miałam wziąśc zastrzyk i konską dawkę lekarstw. Teraz czekam i za tydzień w poniedziałek wiyzta kontrolna żeby sprawdzić czy się po lekarz poprawiło czy już nic z tego nie bedzie.

Lori- właśnie nie. Miałam to zrobić w tym cyklu ale nie wyszło. Muszę koniecznie sprawdzić w nowym, tylko jeszcze stary sie nie skończył ( szyjka wysoko zamknięta, śluz inny niż przed miesiączką, tempka poszybowała w górę ) chyba będzie obsuwa :*

anabelka - taki spadek może oznaczać zagnieżdżenie ponieważ w tym momencie najczęściej spada temperaturę, czyli lekko spada progestereon po to żeby zrobić duży wyrzut progesteronu i takie zjawisko jakoś się fachowo nazywa ale nie pamiętam. Generalnie przy zagnieżdżeniu robi się pik.

Akuku - najlepsze jest zdjęcie jak wystaje głowa z pralki :-D

mnie też się to podoba :-)

co do zagnieżdżenia,to nie występuje u każdej więc myślę że nie ma co twierdzić że jest tak czy tak...ja nie miałam w 2 ciążach spadku...czytałam w necie że niektóre pisały że to się zdarza...ale na ile to wiarygodne informacje to nie wiem tak samo jak czas po jakim zarodek się zagnieżdża,jedne piszą że to 4-8 dni od owulacji,na stronach o staraniach jest napisane nawet że to 7-10 dni,a jeśli spadek jest to bardzo malutki i potem kolejny skok temperatury...ja miałam w 8 dobie skok o jedną kreskę w jednej ciąży.

ide kończyć robić obiad
:-)

fajny filmik,pokazuje jak skomplikowane jest zapłodnienie

http://www.youtube.com/watch?v=6naeH-AGTgg

:-)

Ostatnia edycja:
_MG_3900.jpg 100_7600.jpg 100_8226.JPG tort Alex 4 lata.jpg tort pupa.jpg tort z biszkoptami.jpg 2012-02-11 17.19.28.jpg 100_7968.jpg

a to torty :)

Ostatnia edycja:
Akuku - no to zdolniacha, ja się boje robić tort że nie wyjdzie :sorry2:

anabelka - ja tez miałam do tego nijakie podejście, ale w ciąży z bliźniakami się to potwierdziło. Przy bliźniakach jednojajowych dosyć dokładnie można określić dzień zagnieżdżenia ze względu na to co łączy dzieci a co je rozdziela. Np im szybciej zagnieżdżenie to np łożyska mają osobno a jak późnej to mają wspólne i takich czynników jest kilka. Pamietam że mi chyba lekarz oszacował na 9 dzień i tak miałam na wykresie.

Lori o jejku!!:-(
na pewno bedzie dobrze, moim zdaniem mialas taaaaaaaaaak piekny test w 11dpo takie grube krechy ze dzidzia jest mega silna, zobaczysz! tamten cykl byl Twoj i zostanie Twoj!! :*

Lori ja wieze ze wszystko bedzie dobrze :-) tuld mocno I trzymam kciuki
Co do tortow nie ma sie co bac :-) ciasto jak ciasto :-)

Anabelko powiem szczeze ze robie jeden smak tortow zawsze truskawkowe, bo nie lubie przeslodzonych a ten smak zawsze mi dobrze wychodzi :-) raz robilam brzoskwiniowy I tez byl dobry, ale wszyscy zawsze mowia bym truskawkowy robila, wiec jedyne co sie zmienia to ozdabianie tortu.:-)

Ale mnie wszystko boli nasprzatalam sie ze hoho... Jeszcze mam zamiar dzis podlogi pomyc ale to jak dzieci usna I poprasowac...ahh chyba jeszcze do slkepu skocze I chlebek wstawie :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry