• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

die perle teoretycznie mój pozion też jest koło B2,ale robię B1,żeby od czegokolwiek zacząć.. Żeby móc w urzędach pracy czy gdziekolwiek pokazać papier..ja wiem,że to niski poziom,ale jednak zawsze coś. Poza tym długo tu nie jestem,bo dopiero 2,5 roku :-p
A Tobie gratuluję podejścia,oby tak dalej :tak:Też chciałabym kiedyś móc pokazać papierek z C2 :-D,ale może kiedyś się uda.

reklama
Karotko - oczywiscie ze jest nadzieja!!!!

ja mialam byc beznadziejnym przypadkiem
bezowulacyjne cykle
rozchwianie hormonalne

i co? z Piotrula zaszlam za 1 strzalem hehe :D

generalnie co mi babeczka powiedziala
zmiana stylu zycia, dieta bogata w ryby i zero cukru
to mialo odtluscic moje jajniki
choc nie bylam przy kosci to jednak jajniki byly hamowane
nie kumam co i jak nie jestem ginekologiem
ale podzialalo
3 miesiace jak zmienilam styl zycia - zaszlam w ciaze z Olivcia

sluchajscie jestem wsciekla jak nie wiem co....

szef do mnie podchodzi i mowi, ze ide na kolejny trening by objac kolejne stanowisko - bo jestem jego ' little clever person' i co??? a w dupe misia
jeszcze nie dostalam podwyzszki za jeden awans a ten juz mnie chce szkolic na cos innego bo laska (ktorej po prostu nienawidze) idzie na macierzynskie i niewiadomo czy wroci i w ogole ble ble ble
czyli ogolnie bede pracowac na 2 stanowiskach - no wyzysk :P

ja nie chce! mam to w tylku
niech mi zaswieci jakas suma kasy to moze a tak?
ha! ale zrobia miny jak mnie przeszkola a ja - sory.. w ciazy jestem:-p

Ostatnia edycja:
ale tu wlasnie zaczynaja sie schody
bo nagle wszystko nabiera rozpedu
awans, treningi, niby daja mi nadzieje, ze czeka mnie tutaj cos super, kariera bla bla bla
ze moze w koncu sie odbijemy ostro finansowo w gore..
i ze moze nie czas na ciaze

za kazdym razem kiedy juz podejme decyzje, ze chce byc w ciazy
oni takie cos mi dowalaja:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Karotko - a z jezykiem zawsze trzeba od czegos zaczac :tak:
niektorzy umieja jezyk i ida na egzaminy te lepsze, niektorzy zaczynaja od poczatku
najwazniejsze co sie liczy to to - ze sie w ogole cos robi!!!!! ze chce sie uczyc, chce sie podchodzic do egzaminow i ze pokazuje sie danemu krajowi (wy niemcy, u nas - anglia) ze jednak staramy sie :)

ja do egzaminow podeszlam dopiero po porodzie Piotruli, przed pojsciem tutaj na studia (inaczej bym sie nie dostala) a to bylo...yyyy.....4 lata po przyjezdzie :)

ale wale epopeje huhu! oczywiscie jak jestem sama...

glodna jestem jak cholera, ukradkiem pozeram kanapke z wedzonym lososiem...mmmmm

Missiiss kochana - wlasnie sie dowiedzialam, ze nie musisz miec paszportu, ID - dowod jest ok :)
i Nancy z agencji powiedziala, ze mam jej znac kiedy przyjezdzasz to bedzie miec wszystkie dokumenty gotowe do rejestracji dla ciebie :D

Ostatnia edycja:
tiluchna kochana jesteś :-) To nie tak,ja ogólnie do języków mam "dryg",ale nie chcę zaczynać od poziomu,którego nie jestem pewna,żeby nie usłyszeć,że jeszcze muszę się podszkolić..ale masz rację,ważne,że coś się robi :-) No i dałaś mi nadzieję...tym swoim "beznadziejnym przypadkiem",a jednak się udało. ;) Super!
Co do jedzenia,to już właśnie skonsumowałam bułkę z szynką i tuńczykiem plus kawałek kiełbaski..Mniam!:-D

No wlasnie o to mi chodzilo :tak: wszystko pokolei
po co startowac do czegos jesli nie jest sie czegos pewnym :-D

i tez ostatnio mam ochote na miesne rzeczy:-p

a wlasnie, no bo nikt mi nie odpowiedzial:-p:angry::-D#
zaznaczylam sobie na wykresie ze zaczynaja mi sie dni plodne
w 9 dniu cyklu?? niezle:-D
ciesze sie bo u mnie dni plodne trwaja 6 dni i jak sie okaze ze to to
to znaczy ze bede miec owu w 14 dniu cyklu a to sie chyba u mnie nigdy jeszcze nie zdazylo :-D znaczy sie odkad siegam pamiecia
a moja pamiec nie jest za dobra:-p

hello
boże przekopałam sie przez te wszystkie posty :)

die_perle
no u mnie ciąg dalszy cykli mega długich...w dniu dzisiejszym mam 49 dc i owu nadal brak ;-) ale spoko mam od kilku dni płodny luz ale i tak odpuszczam bo jade do Tilli :-) no i w sumie myśle sobie że jak już to kiedyś dzidzia ale na wakacje na wiosne a nie teraz na zime. z resztą chce się dorobić czegoś dlatego narazie spasuje ale tempke będe mierzya. ja mam owu raz na 3 miesiące więc w listopadzie była to teraz luty marzec... a kij już z tym wkurza mnie to normalnie.

akuku
ja też mam 24 lata :-) i problemy z utrzymaniem ciąż dlatego wiecej niż 2 lata nie bede czekała żeby zajść w kolejną ciąże max do 26 czekam później już nie chce więcej. dwójka mi wystarczy ale to później :) i trzymam kciukasy za ciebie :)

limonka
mam nadzieje ze z twoim g wszystko się udało i jest ok bo zrozumiałam że z nim miałaś coś sie dogadać. uszka do góry jestes mamą a mama musi być szczęsliwa :tak::-)

tilli
o to super jak paszportu nie musze mieć. bo już szykowałam się na wyprawe do wrocka ale jak nie trzeba to fajnie :) Dzięki że coś się tam już podpytywałaś kochana jesteś :tak: ja jeszcze nie zasiadłam do pisania mojego cv tzn bardziej tłumaczenia na angielski. a powiedź mi jak jest po angielsku : specjalista działu administracji ?? specjalist of administration ?? tak posklejałam ale mi coś nie pasuje:confused:
Wyczytałam dzisiaj na stronie wyborczej że lot ma od jutra promocje biletowe wrzucić więc moze coś wyszukam i zabookuje na zaś to już będe znała termin to ci powiem :) A tej Nancy mówiłas że ja mocna z anglika nie jestem ?? ona osiwieje tam ze mną jak jej przyjdzie rozmawiać haha :-D
a co do diety to ja kurcze fajnie na dukanie schudłam jeszcze 7 miesięcy temu ważyłam 10 kilo mniej :/ jednak zaczęłam w salonie pracować przy biurku i ruchu zero i wszystko wróciło... jade do uk z myślą że będzie to moja podróż w lepsze życie i lepszą figurę ;) może mi się uda Ciebie namówić na wspólne ćwiczenia albo bieganie wieczorkiem :-p swoją drogą ciekawe czy moje wyobrażenia o twojej miejscowości są słuszne czy nie hehe :) moja wizja jest zielona i przyjemna i zastanawiam się czy choć w jakiejś części corby wygląda tak jak sobie wymyśliłam :-D

Ostatnia edycja:
missii hmm, Administration Manager?

ja tak za bardzo nie siedzę a takiej specjalistycznej terminologii więc może dziewczyny z UK coś podpowiedzą :tak:

akuku oj już tak nie gadaj, że czekasz już tylko na @, jeszcze sikniemy razem tego 8 marca i zobaczymy.

karotka kiedy podchodzisz do tego egzaminu? podziwniam Cię bo niemiecki nigdy mi nie wchodził, tak samo jak rosyjski, blehh, ja to chyba w poprzednim wcieleniu pochodziłam z UK bo angielski sam mi jakoś wszedł, normalnie jak bym się rodzimego języka uczyła :-D

tilli
a co do pracy i ciąży to tak już jest kurcze co innego już postanowiliśmy a w głębi duszy jeszcze się tam tli że kurcze jednak fajnie by było mieć dziecko jeszcze jedno. ja to tez walcze ze sobą jak nie wiem, wczoraj mój m jęczał a ja powiedziałam mu że już spie prawie i na śpiocha mi się nie chce a ciągle myślałam tylko o tym że nie moge zajsć w ciąże teraz przecież bo jade, bo tyle rzeczy przede mną a jak zajde w ciaże to ani nie polece ani niczego się już nie dorobimy bo później po macierzyńskim znów szukanie pracy i już dwójka dzieci na utrzymaniu. więc w pełni cię rozumiem , tutaj drzwi się do kariery twojej otwierają a w głowie dalej się kłębią myśli o dziecku jeszcze nie sposób o tym nie myślec patrząc na ten nasz fajowy pociąg haha :-D

karola
ale ja manager nie jestem więc raczej administration specjalist?? zaraz stworze jakiś slang angielski :-D

reklama
Missiiss - hehe:-D

napisz po prostu : administrator - btw to wlasnie od tego zaczynalam robote w tej firmie co jestem teraz : receptionist/administrator

co do Nancy - to nic nie bede mowic do poki nie zobacze Cie w akcji ;-)

a co do Corby - hmmm... jest sporo parkow, jeziorka, mamy dwa country sides po bokach, jest czysto milo i przyjemnie;-) ok 60 tys mieszkancow:tak:

a co do cwiczen tak jak mowilam: w domu mam rowerek, hantelki, ciezary, sztangi, hula hoop i mate
oprocz tego mozemy biegac :-D

Missiiss - sluz plodny pojawia sie tez przed @ - po prostu spadek progesteronu
ja mam tak na pare dni przed @

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry