Missiiss kochana Ty sie nie martw tylko ciesz :-)
Mohe dzieci obydwoje poszli do przedszkola nie mowiac nic po angielsku.
Victor teraz potrafi powiedziec tylko yes, no, pipi, open, bye, hallo itd podstawy te co go nauczylam.
Alex poszed to dopiero co po polsku zaczal mowic :-)
A on chodzi do zlobka teraz tak? To nawet nie bedzie.mial problemu z aklimatyzajca wiekszego :-)
Dzieci o latwo przyjmuja sama zobaczysz :-)
Mysle ze polskeigo przedszkola nie ma jak juz to opiekunka, ale powiem Ci ze jak pojdzie do angielskiego przedszkola to na poczatku zanim nie zacznie mowic Pani spedza z dzieckiem duzo czasu I duzo tlumaczy I mowi pokazuje :-)
Moj Viki np spiewa jej po polsku a ona mu po angielsku I w ciagu tyg. Nauczyl sie pol piosenki :-)
Wiec tym sie nie przejmoj :-)
U mnie w domu mowi sie tylko po polsku, mamy polska telewizje, znajomych polakow wiec dzieci do czasu pujscia do przedszkola nie slysza duzo agielskiego.
Moge Ci poleciec jedna rzecz. Wlaczaj malemu bajki po angielsku na kompie np. Bob the builder, chuggingtown Itd. Znajdz jakas jaka lubi I sama.zkbaczysz ze bedzke rozumial :-)
Ja tak moim maluchom wlaczam czasami :-) chociaz mi bardzo zalezy na polskim wiec w domu mowimy po poslku, czytamy ksiazeczki, uczymy sie piosenek wierszykow I bajki tez polskie.
A ang. W przedszloku I specjalenke zapisalam Alexa na wjecej godzin. Zeby nauczyl.sie zanim pojdzie do szkoly. Bo tu sie idzie w wieku 5 lat. I Alex juz mowi zdaniami, ale jak ja przyjde do przedszkola to mowi do mnie po polsku do pan I do dzieci po angielsku :-)
Wydaje mi sie ze Ty bardziej przezyjesz niz Jasko :-) dzieci sa chlonne jak gabki :-)
Zobaczysz ze bedzie dobrze I nie mysl tyle :-) max tydz. I maly bedzie szczesliwy :-) ze sie bawi z dziecmi.
Ile Jasko ma latek ?