• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Z dowodem tak jak Krówka napisała.

A co do przedszkola szkoly- Missis- mysmy przyjechali do DE 2 lata temu- moja młoda w środku roku szkolnego poszła do razu do 1 klasy niemeickiej- bałam sie jak niewiem co....po 2 miesiacach Młoda sprechała jak niemra...w tej chwili jest najlepsza uczennica w klasie- nikt nie jest od niej lepszy z niemeickiego, ma najlepsze oceny i juz dostała skierowanie do gimnazjum- z sugestią iż przy takich ocenach mogłaby się nawet starać o przeskoczenie jednej klasy w góre!

Dziec łapią język jak gąbka! im młodsze tym lepiej i bezproblemowo!!! szoku nie dostanie- mówie z dośiwadczenia jak i z wykształcenia- jestem pedagogiem specjalnym i naprawde wiem że wszystko będzie dobrze!
Gorszym rozwiązaniem będzie dawanie go do polskiego przedszkola - i tak będzie musial sie aklimatyzowac- nie o jezyk chodzi a o nowe miejsce- a jak sie juzzaaklimatyzuje to co? przeniesiesz go do przedszkola angielskiego? zeby mu zaś nowy szok zafundowac??
Język to naprawde nie problem u dzieci- posługują sie tzw. jezykiem ciala, wiec jesli myslisz o wyjeździe z maluchem- zapomnij o polkim przedszkolu! to jest taka dobra rada naprawde!

Trzymam za Ciebie kciuki- za Toje decyzje wzgledem Waszej rodziny- i zycze Ci duzo szczescia i trafnych wyborów! wiem ze takich dokonasz w imie milosci :)

reklama
Juz widze 2 lata I 3 miesiace, czyli bedzie mial dwa I pol roku. Podejrzewam ze odrazu do przedszkola nie pondzje bo trzeba wszystko.pozalatwiac I Twoj m przyjedzie.
Przedszkole darmowe 2,5 godz. Masz od 3 roku zycia w zaleznosci kiedy sie urodzil. Zreszta Tilli Ci wszystko powie bo ja tu bede pisac az odciskow dostane na palcach, ale sie nie przejmuj naprawde :-)
Wiesz ile ludzi chce dac dzieci do np. Anglojezycznych lrzedszkoli nawet w pl.
Wiec glowka do gory kochana :-)

No ka sie tak produkuje a tu Die ladnie opisala :-)
ja tez sie martwilam I o jednego I o drugiego.
A jeszcze tylko dodam ze w zeszlym roku alex mial 2 polakow w grupie I duzo mniej mowil a teraz jest jedynym polakiem I mjsi sie dogadac I tez mowi zdaniami, Pani mowi ze nie ma zadnego problemu z dogadaniem sie :-)
Juz nie raz mnie z akcentem poprawil hahahaha

Die no aboslutnie nawet ust nie zamocze :-)
Jeszcze @ nie mam :-) moze I dobry znak, a moze poprostu sie spozni jak na zlosc...
Jutro z rana testuje wiec pobudka 5 rano hehehe

Missiiss - absolutnie nie pozwole Ci puscic Jasia do polskiego przedszkola;-)

ale juz jutro napisze co i jak bo zasypiam na siedzaco przed kompem:-D

w sensie Die i Akuku powiedzialy juz w sumie to samo co ja mysle:tak:

jak sie Jasiu pobawi z moimi to moje go szybko na angielski przestawia bo u mnie odwrotnie od Akuku:zawstydzona/y: dzieciaki plynnie po angielsku i to jest ich pierwszy jezyk a polski to tak...eee.. rozumieja wszystko, Olivcia sie stara mowic ale Piotrula niebardzo.. choc kazde slowko potrafi powtorzyc:-p

Tilli jak bylam u Ciebie to Olivka mowila pieknie po polsku :-)
A Piotrula ?? Mysle ze jak Ty bedziesz na macierzynskim to sie poduczy, zreszta moze sam bedzie chcial.
Nie ma co sie dziwic jak on od 9 miesiaca w przedszkolu :-)
Moje maluchy jednak 3 lata w domu.

reklama
Dziewczynki zrobilam dwa testy paskowy (znalazlam ostatni ten co dwa dni temu robilam) I ten clear blue obydwa negatgwne... ten pierwszy dwa dni temu byl pozytywny, hormon wzrastal,ciaza byla ja to wiem I doszlo do mikroporonienia.
Widocznie tak mialo byc, moze zarodek chory nie wiem.
Mowi sie trudnu, a juz sie cieszylam.
Buziaczki I milego dnia
I pozytywnych testow ciazowych zycze ale nie tak jak u mnie :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry