reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Miciurka yltak jak kiedys pisalam ja mieszkam na polnocy szkocji I nigdzie w okolicach nie mam laboratorium platnego wszystko na zalecenie lekarza wiec innej opcji nie bylo.
Ale zrobilam tutaj I jest dobrze :-)
Jutro wyniki na maila bede miala wiec napisze.

Na ten dzial wchodzilam ale tam tyle tego ze nie mialam czasu doczytac.
Ale tak ja mowie mam po ta luteine bormergan I kilka tabl. Duphastonu na wszelki wypadek I jak bede musiala cos brac to bratowej mama wypsize receote I mi wysla.
Fajnie miec lekarza w rodzinie hehe. Przynajmniej nie musze chodzic ja prywatne wizyty. A I bratowa mowila ze nastepnym razem to badania u nich w przychodni robic za pol ceny bede miala :-) tylko ze u nich we wt. J czw.
Tak wiec sobie zrobie nastepnym razem wszystko :-)
Poprostu przychodnia nie zarobi na mnie.
Wlansie bratowa nie mogla zajsc w ciaze ponad rok I jak wziela bomergan to od razu zaszla a pozniej brala duphaston na podtrzymanie I teraz jest juz w 18 tyg. A ona taka szczupla I brzuszek taki ze wyglada jakby sie najadla choc juz 10 kg przytyla I w koncu wyglada normalnie.

Dobra mykam sie dopakowac bo za 2 godz. Wylot a wogle tego nie czuje :-P

Akuku witaj w Polsce, tu kasa topnieje jak lód w lipcu!

my dziś w supermarkecie 200 zł zostawilismy i w sumie nie wiem na co to poszło bo za wiele nie kupiliśmy, trochę chemii, ręczniki papierowe, soki, jakieś słodycze no i ryby (ostatnio jemy rybki nawet 3-4 razy w tygodniu), smażone, pieczone albo te w puszkach w sosie pomidorowym, dokrawam do tego cebulkę i pycha na kanapki! Dziś kupiliśmy łososia i czerniaka (pierwszy raz kupiłam tę rybę, zobaczymy co z tego czerniaka wyjdzie i czy będzie dobry).

dziś byli u nas teściowie, obejrzeć szafę (zamówiliśmy sobie szafę na wymiar) no i zrobiłam na szybko sałatkę z tuńczykiem, przepis dostałam od Annie z wątku staraczki grudniowe, sałataka szybka, łatwa i przepyszna. Teść aż 3 razy dokładkę brał, aż teściowa krzywo się na niego spojrzała a on "No co, smakuje mi!" :-D

podaj przepisik Karola!!! ja uwielbiam ryby!!! salatki rybne, rybki z puszki, smazona - pod kazda postacia:-D

a ja w ogole dzisiaj siedze rano pod kocem, trzese sie, podbrzusze boli, niedobrze mi
normalnie cud miod i malinki:eek:
a maz do mnie
" no to chyba blastus nie dzieli sie teraz na 32, 64 tylko milion i dwa miliony i cala energie z ciebie pobierea'':szok:LOL:-D
ja mowie - eeee nie nakrecaj mnie
a on - ale cieplej ci sie zrobilo nie???'
wariat:cool2:

Ostatnia edycja:
hehe, dobry ten Twój mąż :-D

oto przepis Annie

3 pory pokroic w cienkie talarki i sparzyć zagotowaną wodą
ułożyć na dnie miski
na to lyżka majonezu i ją rozsmarować
pozniej kukurydza i znowu majonez
na to tunczyk z puszki mozna troszkę oleju zostawic to nie bedzie taki suche
zamiast tunczyka moze byc tez piers z kurczaka pokrojona i podsmarzona w przyprawie do gyrosa
na to czerwona fasola
na fasolę rozsmarowac 2 łyzki jogurtu naturalnego z czosnkiem
pozniej znowu pora na to majonez łyzka rozsmarowac
na samą górę przysypac startym serem

ja nie miałam jogurtu i dałam śmietanę 12 % i duuużo czosnku bo uwielbiam sos czosnkowy. :tak:

hejka laski:-)

No to teraz wszystkie pouciekały:-(

Ale mnie głowa booliii. Wczoraj były urodzinki no i synio już chyba całe instrumentarium posiada. Dostał gitarę i matę. Z kuzynem tak grali, ze wszystkim buźki się śmiały. Maluchy zachwycone. Matko ile oni energii mają!! Jaśko padł o 22 wielce niezadowolony z tego faktu bo chciał spać z Tarką czyt. gotarką:-D. dziś mieliśmy jechać na torcika do Michasia i nie pojechaliśmy, młody się smarka i nie chciałam by chłopaków zaraził.

Akuku- doleciałaś?
Tili- mnie się wydaje, że mąż ma rację:-p
Karola- fajny ten przepis

Krowko - ja sie nigdzie nie wybieram!!! no co ty , dziuba?????:-D:-D:-D

Ale fajnie, ze Jasio zadowolony:tak::-):-)
a co do energii to zgadzam sie!
ja czesto chcialabym choc 5% tej energii
czasm do Piotruli mowi - Peter, daj mi energie
a on rozglada sie po pokoju, rozklada raczki i mowi ' I can't see it'
a ja mu mowie, tutaj masz, w serduszku ;-)

reklama
Akuku wiesz co ja też się sama bromergonem leczylam tzn dostalam kiedyś od gina ale dał mi taki zapas bo wiedzial że w irl jestem i mi zostało, dosłownie.przed.samym zajściem wykonczylam wszystko.i bromka i luteine, bromka bralam pół tabletki na noc a lut.1,5 pod jezyk 16-26dc czasem zaczynalam 17-18 dc dopiero ciekawe czy to mi pomogło centralnie dalej nie mogę uwierzyć że jestem w ciazy.chyba dotrze to do mnie jak juz będę dziecko na rekach trzymac hihi, fajnie że bedziesz miała okazję potem zrobić badania za pół ceny

Tili dobzi jestescie hihi ty i mąż ;)) z tymi tekscikami :) a wasze dzieciaczki mówią po polsku??

Karola jak tam z tym oczodolem? Byłaś u lekarza??

Ja też mam lenia jak reszta dziewczyn :), został mi tylko jeden stanik masakra a zgaga mnie męczy co wieczór bynajmniej dzidZia.daje znać że wszystko gra więc mi to nie przeszkadza ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry