• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Staraczki luty 2013

Natka u lekarza bylam dala antybiotyk w razie w ..ale juz zwalczylam sama..nie do konca ale juz nie mam twardej piersi.. troche mnie pogryzl wiec sutek nadal boli ale coz.. zrobilam ciepla kapiel i po niej dostawilam emilka a potem kapusta potluczona .. zaraz wezme paracetamol przeciwzapalnie jezzcze.
A zwolnienia mi nie dala..wiec czeka mnie powrot do pracy chyba..ahh ale mam stresa..
Ale wlasnie sobie przypomniałam ze mialam gina w pl ktory tez ma klinike w londynie i zadzwonie czy on by mi zwolnienia nie dal... oczywiscie odplatnie..ale to wole mu tez 50 f wyslac raz w miesiacu niz chodzic i patrzec jak wszyscy na mnie patrza jak na patologie jakas..bo przeciez tylko patologia co sie zabezpieczac niepotrafi moze miec wiecej niz 2 dzieci ;/

reklama
Akuku ja mam Phil&Teds Vibe:) Wybrałam go dlatego, że prowadzi się jak wózek pojedynczy, mało miejsca zajmuje, jest bardzo zwrotny no i ma możliwość gondolki i spacerówki razem, dwóch spacerówek i wózka pojedynczego Ogólnie to jestem bardzo zadowolone. Jak mogę wymienić minusy to wiadomo, że ciężej się to mniejsze dziecko wkłada do środka, bo i do gondolki i do siedziska na dole ciężej włożyć malucha. To dodatkowe siedzisko jest takie trochę małe jak Mikołaj miał lata i 95 cm to takie przymałe było, za to siedzisko spacerówki jest bardzo obszerne i nawet teraz jak Mikołaj ma 100 cm to ma dużo miejsca, ni i to dodatkowe się nie rozkłada tylko ma dwie pozycje... No i budka od wózka mnie czasami wkurza:) A tak ogólnie to wszyscy po kolei, którzy mieli możliwość prowadzić ten wózek są zachwyceni:)

No i muszę edytować:) Kasiol gratuluję Ci Chłopca:) W sumie to od początku wiedziałam, że Felek tam siedzi:) No to mamy 3:1. Emilek, Marcelek i Felek i Małgosia:) Ciekawe czy będzie remis??:) U Natki obstawiam chłopca, a u Akuku kobietkę:)

Ostatnia edycja:
Ja mialam przy starszakach britax b dual i obydwa siedzenia moglam klasc na lezaco..tez pchalo sie jak spacerowke , lekko i byl zwinny mial dwa minusy jeden malutki ze kola nie byly pompowane a drugi ze alex na gornym siedzeniu mi zjezdzal troche..no chyba ze podnozek podnosilam to wtedy nie..
I sie zastanawiam teraz jaki mam kupic..najlepiej bym chciala taki gdzie na dole moglabym przyczepic fotelik samochodowy a u gory siedzenie tak zeby emilek mogl wszgsgko widzjec...ale te wozki drogie jak nie wiem sa.
Ja nie mam gdzie pojsc i poogladac tych wozkow zabardzo ; (
A dla mnie wazne jest czy np skaldaja budke nie halasuje czy latwo sie wpina i wypina siedzenia czy latwo sie obniza na lezaco itd itp.

Ale poczekam jeszcze z wyborem bo chce sie najpierw upewnic ze to jeden dzidzius w brzuszku mieszka ;) (moja babcia miala blizniaow wiec od jestem w grupie ryzyka haha) dowiem sie w ok. 12 tc.

Akuku dobrze że już Ci lepiej:tak: dziwne to z tymi zwolnieniami u Was- mnie już na pierwszej wizycie gin pytał czy mam ciężką lub stresujacą pracę i czy nie potrzebuję zwolnienia.. choć w sumie ja też byłam prywatnie... a jak to u Was jest? Mając działalność to musisz mieć jeszcze dodatkową pracę żeby dostać jakieś świadczenia z tytułu ciąży?
Powiem Ci kochana że zadroszczę Ci tego że się tak cieszysz, że już myślisz o wózku itd :-) też bym tak chciała zamiast ciągłego strachu:-)
Ale byś miała psikusa jakby bliźniaki były;-)

Paulinka hehe a po czym chłopca obstawiasz?:-) w sumie to myślę że możesz mieć rację bo objawy mam zupełnie inne niż w ciąży z Małgosią :-) a poza tym już wtedy pomyślałam sobie że pewnie moja jedyna szansa na córeczkę już minęła :-) no ale w sumie i tak najważniejsze żeby było wszystko ok i żeby było zdrowe:-)

Akuku w Vibe to duże siedzisko jest bardzo wygodne:) Ja jakbym dużo kasy na wózek podwójny to bym sobie kupiła Baby Joggera City Select:) Podobno rewelacja:) I też może być podwójny i pojedynczy:) I multum możliwości wpinania:) No ale nawet używany kosztuje w granicach 2-2,5 tys:(

Natka no tak mi się zdaje:) Zobaczymy czy się sprawdzi:) A na dziewczynkę to kochana ja szans nie mam- przed Tobą to jeszcze i w tej ciąży taka możliwość i w następnej:)a może i jeszcze następnej:)

hej:)
paulinka :) tez obstawiam u natki chłopaka, u akuku chyba też:-)choć natura może swoje pokazać:)ale staranka w samą owulację to szanasa większa na chłopaka ale nie pewniak :-)trzymam kciuki żeby wszystko szło bez problemów:-)
ciekawe jak to bedzie mieć syna:-) na pewno jest kilka innych podejść przy samej obsłudze:-D
natuś co do ciuszków to niestety ja mam pecha ,ze w rodzinie nie mam małych dziewczynek tylko jedna-ale własnie oni kupuja ciuchy na potęge i to na zapas kilka rozmiarów:no: a co im dałam to i tak nie takie... nadzieja w siostrze, ale to może potrwac:-)

edit:)
siedze i pachnie mi błogo choinka:) milusio:)

Kasiol nie bylo staranek w owu u mnie tylko przed ;) pisalam wam chyba ze w owu sie nie udało posnelismy obydwoje.. i chyba byla 2 dni przed i moze po owu ale nie jestem pewna tego po... w kazym razie byly tak ze bylam pewna ze ciazy z tego nie bedzie. Szkoda ze sobie nigdzie nie zapisywalam kiedy byly przytulanki. Zaraz popatrzw po postach i oblicze sobie.. moze wam cos pisalam .

Staranka były w 12 i 13 dc i chyba 15 dc wieczorem ale pewności nie mam a już pamięć nie ta :D haha
Owu w sumie nie wiem dokładnie 14,15 lub 16 dc :) tak wiec wiem ze nic nie wiem :) ale nastawiam się na gałgana nr 4 :)

Hej:-)
Dziewczyny ja myślę że odstęp od owulacji to akurat jest najmniej ważny ;-) chyba wpływ na to ma wieeeele czynników :-)

Kasiol żywą choinkę macie?? Ale fajnie :-) my w tym roku niestety sztuczną, ale może za rok uda się żywą :-)

Ja dziś jestem wykończona! Calutki dzień sprzątaliśmy z M., na koniec jeszcze choinkę ubieraliśmy i poszliśmy do kościoła. A teraz brzuch daje o sobie znać, chyba dzidzi nie spodobało się tyle aktywności... no ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Byle do 2.01 bo wtedy kolejna wizyta:-) i wtedy oby kilka kolejnych dni spokoju :-)

Miłego wieczoru :*

reklama
Kasiol u nas z Mikołajkiem starania były dzień przed owu i w owu i chłopak. Z Marcelkiem dwa dni przed owu i chłopaczysko:) A mam znajomą, która płeć planowała na podstawie faz księżyca i wyobraź sobie tak uplanowała, że ma chłopca i dziewczynkę:) Ja jakoś kompletnie u Akuku czwartego chłopca nie widzę tylko oczyma wyobraźni widzę dzidziusia w różowych ciuszkach:) He he dowiemy się na pewno w wakacje:)))))

Pogłaskajcie brzuchatki brzuszki od cioci:) Niech maluszki grzecznie siedzą- Felek może trochę porozrabiać i mamunię pokopać:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry