reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki luty 2013

Tzn ze ja jej teraz nie mam ? :wściekła/y:
Boje sie wlasnie o monit bo niestety ale jak na razie zaden gin mi tego nie zaproponowal :zawstydzona/y: no i nie wiem jak dalej dzialac bo wiem, ze decydujace pol laparo po pierwsze bedzie pojawienie sie @ - o ile sie opozni, a potem tempka Nam pokaze. Chodzi mi o to, czy moge sie czyms wspomoc po laparo, bo pewnie ze moze byc to konieczne ale ja jak i Wy naleze do osob ktore lubia miec na zapas wiec wole sie wypytac w razie czegos.
Bo u mnie zupelnie nic sie nie dzieje od pol roku a i zaden gin nic nie zaproponowal jak na razie :|

reklama
Nuska ja bym z castangusem poczekala i zobaczyl jak bedzie bez :)

wlasnie sobie czytam o najszybszym okresleniu plci i pamietam ze Alexa powiedziano mi ze chlopak juz w 12 tyg jakos :) na pierwszym usg w pl :):)

a tu cytat z pewnego forum :p
Pierwsze USG określajace płec miałam w 19tc i to na słabej jakości sprzęcie.lekarz powiedział ,że bedzie córka.Następne było w 24 i powiedziano mi ,że chłopiec.W 33 tc USG 4D (w Łodzi) plus film i na nim jajeczka.W 37 tc Zwykłe USG przy piotrkowskiej o powiedzał mi lekarz ,że na 100% córka.Spójrz w stopke 23.04.2007 (urodzila corke)

moglabym miec tak na roznych usg jakby miala z tego cora wyjsc haha :)
ale ja wlasnie mialam tak i chlopak wyszedl :)

nie wiem czy to moja chcec czy intuicja ale cos mi mowi ze to bedzie coreczk ??? ale musze sie nastawiac na chlopca, bo lepiej sie milo rozczarowac :)
zreszta nie ma sensu o tym myslec - wazne by zdrowe malenstwo bylo :)

szkoda ze nie bede w pl ok. 14 tyg :D :p albo 16 hmmm.. chociaz kto wie co mi strzeli do glowy :)

w lipcu mamy urlop wiec moze przyjedziemy do pl i zrobie sobie usg 3d4d :D:D

Co do castangusa to ja bym poczekala czytalam duzo na etn temat i ja z niego zrezygnowalam. Poczekaj chociaz pierwszy cykl po laparo,obserwuj cykl miej monit. A owu wroci i zajdziesz w ciaze zobaczysz :)
tak patu$

myśle ,że jak ktos nie bierze CLO,BROM... nie ma tego zaleconego to mozna spróbowac, ale jak ktos ma rozpoczeta kuracje to bym nie łączyła jescze Castagnusa-broń boże:)

nie mierze temp ;)

akuku - u mnie miał byc syn wg USG w 16 TC. Potem sie dziecko nie chciało pokazać. Potem jak lekarz zdołał troche dojrzec to powioedział że chyba raczej syn. A po USG w 38 TC - stwierdził że jednak córka...... Kolejne USG - dalej młoda się chowała, a ja zyłam myslą ze bedzie chłopak, bo kształ brzucha, zachcianki, cera itp - wszystko wskazywalo na syna.
Jak widomo urodziła sie córka ;) Chyab nie musze mówic że miala wszytwsko niebieskie na poczatku? A najbardziej rozbawił mnie ejden lekarz w szpitalu jak przyszedł na obchód. Odłozyłam młoda żeby mógł mnie zbadac, a ona w ryk. Darła sie na pół szpitala. Lekarz popatrzył na młodą (ubrabna na niebiesko+niebieski kocyk) i mówi: "Niby na niebiesko ubrana, ale jak się drze to od razu widac że to dziewczynka" ;)

hehhe tyska :) ale sie uśmiałam

ja mimo doby USG 4D 3D miałam niespodzianke, bo mała nie pokazała się przy badaniu wystarczająco:)
bardzo chciałam wiedziec ale nie wyszło-w sumie wszycy sie dziwili ,ze nie wiem co urodze:)

A mi powiedzieli dopiero w 22 tyg, że chłopak:) Ale na 200 %. To samo powiedziało dwóch lekarzy. Ale już dużo wcześniej mój lekarz mówił o dziecku On. Jakoś tak od 17 tygodnia:) Łukasza koledze w 13 tyg powiedzieli, że chłopak, a w czerwcu urodziła się Wiktoria:) Na szczęście przygotowani byli, bo lekarz w 20 tyg naprawił błąd:) Na majówkach 2012 Jedna dziewczyna poszła rodzić Pamelę, a wróciła z Marcelem:)

to moze ja na razie zrobie tak ze poczekam do "po" laparo i zobaczymy jaka bedzie tempka i wtedy rzeczywiscie zadecydujemy co dalej :tak:

Nuuuśka ja myślę że poczekaj chociaż 1-2 cykle po laparo. Jak wtedy by nic się nie działo to dopiero ewentualnie jakieś wspomagacze.
Mi lekarz sam zaproponował monit ale jak wiecie ja chodzę prywatnie. Z tego co się orientuję (i jeśli nic się nie zmieniło) to na nfz monit proponują po roku bezowocnych starań.

reklama
Do góry