reklama

Staraczki na Wyspach

Agnieszka-Teraz tutaj wszystkie szkoly maja tydzien wakacji,przynajmniej w mojej okolicy.Dominik chodzi 3 godziny dziennie.Moze gdyby chodzil to prywatnego przedszkola to by wakacji nie bylo ale jak sama sie domyslisz musialabym wtedy placic:sorry2:

A gdzie reszta staraczek sie podziala:-p
Kama to Dominik chodzi do państwowego przedszkola?
Jak to załatwiliście?
I jak takie przedszkole znaleźliście?
Pytam bo mój Alan chodzi do prywatnego i płacimy nie ukrywam nie małe pieniądze a chętnie dałabym go do państwowego aby nie płacić.

reklama
Agnieszka-W kazdej szkole lub przedszkolu mozesz sie zapytac.Nie wiem w jakich godzinach chodzi twoj Alan ale powiem ci ze darmowe sa tylko 3 godziny dziennie.Moze w prywatnych przedszkolach moglabys poprostu doplacic do reszty godzin ale np. w szkolach jest tylko mozliwosc 3 godzin i nie da sie aby dluzej pozostal mimo ze bylabys w stanie doplacac.Jezeli potrzebujesz go zostawiac na wiecej jak 3 godziny to postaraj sie o dotacje na przedszkole.Kolezanka normalnie musialaby placic 140 tygodniowo a majac dotacje placi tylko 40 wiec jak widzisz roznica duza:tak:Niektore przedszkola oferuja takze 3 dni po 5 godzin ale to juz zalezy od placowki.W kazdym razie 15 godz.darmowych w tygodniu nalezy sie Alanowi:tak:
Tutaj mozesz sobie wiecej poczytac ;
http://www.direct.gov.uk/en/Parents...rseriesPlaygroupsReceptionClasses/DG_10016103

Ostatnia edycja:
aaa to już rozumiem :tak:
My mamy dofinansowanie do przedszkola bo darmowe są tylko 3 godziny dziennie dla dziecka powyżej 3 roku życia.
I faktycznie płacę za przedszkole mniej niż płaciłam np. 2 lata temu bo teraz dopłacam tylko tą "resztę kasy" to tych 3 godzin.
A Alan chodzi na 5 godzin dziennie.
Ale i tak jak na funty to sporo się płaci i drogie są te Angielskie przedszkola.

Niestety takie tu sa koszty opieki,dlatego mi sie nie oplaca isc do pracy.Pociesz sie jednak ze juz w przyszlym roku bedzie chodzil do szkoly wiec koszty przedszkola ci odejda:tak:

Dokładnie :tak:
I dlatego my czekamy ze starankami do przyszłego roku bo jak Alan pójdzie do szkoły to będzie łatwiej z kasą i wychowaniem bo będę miała wtedy czas i dla starszego i młodszego malucha:)

Hej kochane:)

Widze ze tutaj temat przedszkoli sie rozwinal - dobrze wiedziec na przyszlosc hihihii

Roxii mnie tez dzisiaj jakis dolek dopadl - smutno mi i wogole... ta pogoda, czekanie i jeszcze tak szybko zblizajacy sie termin swiat... Ale nie martw sie bedzie dobrze - musi!!! Ja tez trzymam kciuki za twoje sprawy&&& daj znac jak juz sie czegos dowiesz.

Kamilaedi oj teraz te najgorsze dni do testowania - mam nadzieje ze sie uda. Ja juz dzisiaj zrobilam paskowy tescik - ale niestety jedna kreska. Mimo to wciaz nie trace nadzieji i wierze ze te fluidki od Kamy do mnie dolecialy :)

Kurcze ale mi sie dzisiaj nic nie chce a jeszcze praca przede mna... brrr zimno sie nawet z pod kocyka nie chce wylazic.
Ale jeszcze troszke i u mnie offy - no i dwa tygodnie do urlopu juuupiii - przezyjemy:)

Milego wieczorku wszystkim - i dobrych nastrojow:)

Roxii śliczny awatarek :tak:
I oczywiście na moje kciukasy możesz liczyć w 100 % :tak:
&&&& zaciśnięte :-)
Daj znać jak otrzymasz odpowiedz.

Dzieki :-) Oczywiscie jak tylko cos bede wiedziala to dam znac:tak:

Zuzia nie trac wiary, moze jeszcze za wczesnie bylo na testowanie, ja trzymam kciuki za dwie kreseczki, kurcze w koncu musi sie udac, lap fluidki kochana:-D
A z tym dolkiem to mam nadzieje ze to przejsciowe i niedlugo nam sie poprawi;-).
Ja dzis w ogole zle sie czulam, caly dzien kreci mi sie w glowie i w ogole jestem jakas zakrecona:baffled: do tego czuje tak jakbym miala dostac @ a termin dopiero na piatek:confused: Moze cisnienie dzis bylo jakies slabe, bo naprawde samopoczucie fatalne:sorry2:
Ale u mnie tez do hollidaya niedaleko, takze staram sie myslec tylko o tym zeby poprawic sobie humorek:-D

Jestem juz i jak zwykle po dłuższej przerwie lecę zaraz nadrabiać..

U mnie klapa z mieszkaniami, nie mam już siły o tym myśleć.. jak się jakoś pozbieram to napiszę co i jak :)

Póki co miłego dnia wam życze :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry