reklama

Staraczki na Wyspach

Witajcie :)

Zuzia i Roxii kiedy macie urlop?Jedziecie do Pl czy zostajecie w UK?

Życzę wam tradycyjnie miłego wtorku,jeszcze trochę i weekend :-D

Ja na urlopik oczywiscie lece do Polandii:-D Hollydaya zaczynam 5 lis. czyli za tydz w piatek, a Zuzia z tego co kojarze chyba pare dni pozniej, ale sie wybyczymy...:-) tnz ja lece tylko na 10 dni wiec niewiele, ale zawsze cos:tak:
LILITH bidulko co to za zalamka??? glowa do gory kochana, bedzie dobrze:tak: Jak dojdziesz do siebie to daj znac co i jak.

reklama
Ech, chodzi o to, że ja juz nie wytrzymuję psychicznie na tym mieszkaniu.. dziś zaś była sensacja z tymi gówniarzami co się wprowadzili obok.. jak mi ta durna dupa mała obudziła o 4 tak dziecko nie miało szansy już zasnąć :( Zresztą cały blok, bo ona też po ludziach łazić zaczęła.. koło 7 nie wytrzymali i taka wojna była, że myślałam, że ja dosłownie utłuką.. potem jak jej pikny wrócił, to nie mieli jak wejść do domu to szybe tłukł.. jak to usłyszałam, myślałam,że to moja poszła :( No ale nic.. główny problem jest taki, że nie mam szansy wynająć przez agencję, nawet nie próbuje bo szkoda nam kasy na to sprawdzanie.. i teraz.. gdzie tu jakiegoś sensownego landlorda.. w dodatku w okolicy, którą chcemy. Oczywiście wiem, gazeta się kłania i gumtree. Ok, już powybierałam ale mąż znowu ma nadgodziny, jeszcze go nie ma.. więc ewentualne oglądanie dopiero w sobotę i to się tak będzie ciągło i ciagło.. dziś zaś nas zalali :( zimno w domu jak cholera, bo nie mam nadal ogrzewania na dole i drzwi ne wymienione.. no i ten smród i wilgoć z powodu zalania.. ale.. zgłosiliśmy to do cansilu.. bo to zaniedbanie.. i to trwające od maja.. i jakie warunki !! mają przyjść i zobaczyć.. chcemy by nas podciągneli na mieszkaniach z cansilu, tych płatnych, dodatkowo mam mieć zaświadczenie ze szpitala, że mój stan zdrowia [ chodzi o płuca ] nie pozwala na takie warunki.. Ale jak mówiłam.. to wszystko może potrwać wieki, więc nie chcę czekać a wynajmować za własne pieniądze.. nie wiemy teraz jak jedno pogodzić z drugim, bo przecież mąż pracować musi. Co prawda szefa ma świetnego, są dobrymi kumplami i to nie od teraz ale jednak.. wie, że musi dbać o prace a nie codziennie brać wolne bo to bo tamto..

Wybaczcie, że tyle żali tu ale nawet nie mam się komu wygadać :(

Nie wiem, czy pamiętacie, kiedyś mówiłam, że mieszkaliśmy na cansilowskim ale tym, co trafiasz na wysoki standard a do tego oni Tobie jeszcze dają pieniążki.. dostaliśmy je chyba na 6 miesięcy, właśnie ze względu na mój stan zdrowia i poprzedniego landlorda, który tak zaniedbał dom [ odpadł mi wręcz sufit i tez nei było ogrzewania ale w całym domu ], że my sami nie byliśmy już w stanie naprawiać i dopłacać.. ale teraz to już nei ma tak dobrze ..

Ostatnia edycja:
Kamilaedi, Zuzia ja za Was mocno trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, musza byc dwie krechy i koniec!!!!:-)
LILITH kochana, tak mi przykro :sorry2: glowa do gory wszystko jakos sie ulozy, zobaczysz. ja wiem ze czasem jest ciezko no i to czekanie na wszystko, ale musisz byc silna i cierpliwa, napewno niedlugo znajdziecie jakies fajne mieszkanko i bedzie OK:tak: a czemu nie mozecie wynajac mieszkania z agencji????
Trzymaj sie cieplutko i glowka do gory, jestesmy z Toba:tak:

Witajcie:)))

Roxii ale masz super z tym urlopem :tak: takiej to dobrze :-D

LILITH współczuję takich sąsiadów :sorry:
Na jakim etapie jest wasza przeprowadzka?macie już upatrzone mieszkanie?

U mnie wszystko ok i po staremu.
Od 6.20 jestem już na nogach.Kurczak się piecze,pranie wstawione więc dzień zaczynam całą parą :-D

A jak tam u was?

Mamy kilka mieszkanek, mąż ma dzwonić jak ma przerwy w pracy i umawiać się na sobotę.. wcześniej nie damy rady, ze względu na jego pracę.

W nocy mała mi się rozchorowała, więc nie wiem jak będziemy jeździć i oglądać.. i co gorsza przeziebiła się na pewno w domu..

Co do agencji to dlatego, że oni robią ten check cały [ nie wiem czy poprawnie napisałam ] i wszyscy mówią, że zapewne nie przejdziemy tego, mieliśmy swego czasu dług w banku etc i to niby nam uniemożliwi, zresztą powiedział nam to szczerze gość z agencji, żeby się zastanawiać bo stracimy w ten sposób 200f. Znajomi mieli podobny problem..

Witajcie kochane
Niestety i do nas zawitala choroba.Dominik biedny przez dwie noce nie mogl spac bo tak go kaszel meczyl.Na szczescie lekarka zamiast standardowego calpolu przepisala nam antybiotyk i dodatkowo inhalacje na kaszel mu robic.Ja jakos sie trzymam chociaz wczoraj caly dzien bylam zachrypnienia.Niestety duzego wyboru w lekarstwach nie mam ale narazie domowe sposoby pomagaja.

Lilith-Trzymaj sie kochana i nie zalamuj.Napewno wkrotce znajdziecie wymarzone mieszkanka.Niestety my ostatnio mielismy ten sam problem z agencja.Nawet nie probowalismy isc do nich bo wiedzielismy ze meza zarobki nie wystarcza aby wynajac mieszkanie jakie chcemy.I tu wcale nie chodzilo o jakies dlugi czy cos w tym stylu.Oni licza jakos dziwnie 3 krotne zarobki meza jakos mnoza i tak wedlog nich 2-bed moglibysmy wynajac za 650 funtow.Niestety za taka cene takiego mieszkania nie bylismy w stanie znalesc.Mam nadzieje ze szybko rozwiazesz problemy mieszkaniowe.Zycze zdrowka dla coreczki:tak:

Zuzia i Roxi-Zycze wam udanych wakacji:tak:Ja jeszcze musze czekac do 9 grudnia,ale mam nadzieje ze mi szybko zleci:-p

Hejka!
A co to wszyscy sie pochorowali??? LILITH, Kama zycze Waszym dzieciaczkom duuuzo zdrowka :tak:
LILITH a z tym mieszkaniem to sie nie przejmoj napewno cos znajdziecie od jakiegos landlorda, nie tylko agencje wynajmoja mieszkania, takze glowa do gory:-)
Zuzia, Kamilaedi jak tam u Was jak samopoczucie??? kiedy termin @???? ja trzymam kciuki zeby nie przylazla do Was &&&&&&&&&;-)
U mnie smopoczucie fatalne, termin @ na piatek ale juz od przedwczoraj czuje sie bardzo zle, zawroty glowy, mdlosci i bole w podbrzuszu... Chcialabym zeby to byla fasoleczka, ale juz kiedys mialam tak przed okresem i pamietam ze strasznej nadzieji sobie narobilam ale @ jak zwykle przylazla, tym razem pewnie bedzie tak samo:sorry: Nie wiem od czego to zalezy czasem przed okresem czuje sie normalnie tylko w dzien @ odczowam jakies objawy. A raz na jakis czas ale baaardzo rzadko mam tak jak teraz ze mam typowe objawy ciazowe:baffled: gluipe to strasznie, ale czuje sie fatalnie i chyba zarz zmykam do lozeczka bo jest niewyrobka:sorry:

reklama
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilę bo jak zawsze czasami czasu brakuje na wszystko...
Jutro mam już wolne więc zajrzę do was na dłużej a tymczasem życzę wam miłego czwartku i udanego dnia:)))

Pozdrawiam was!

Kama zdrówka dla Dominika:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry