reklama

Staraczki na Wyspach

Witajcie dziewczyny!

Wczoraj wróciliśmy z urlopu.Urlop bardzo udany
yes2.gif
Załatwiliśmy wszystko co chcieliśmy załatwić,odpoczęliśmy na maksa,spędziłam czas z rodziną i spotkaliśmy się z naszymi dobrymi znajomymi co wspominam bardzo miło,fajnie że ma się jeszcze tak zaufanych znajomych a żegnając się umówiliśmy się na kolejne spotkanie gdy tylko będziemy w Pl
yes2.gif

Moje dziecko zostało w Pl na wakacjach,smutno i pustka w domu mnie dobija:(Alan oczywiście zadowolony że z babcią spędzi trochę czasu,najważniejsze że dobrze mu tam jest...:)
A co do pustki w domu to...podczas urlopu w Pl uzgodniliśmy z mężem że jednak trzeba starać się o rodzeństwo dla Alana,oczywiście nie tak od razu,na spokojnie i na luzie ale trzeba więc nowy rok będzie ciekawy...oby owocny.
Zobaczymy co los przyniesie...

A jak na razie mam robotę w domu a po południu czas do pracy iść,jak ja przeżyję pierwszy dzień w pracy
eek.gif

Pozdrawiam was i miłego dnia życzę!

reklama
Aga super że wakacje udane i miło spędziłas czas, nie ma to jak Polska!!:-) Niestety powroty są ciężkie, tym bardziej że pogoda dalej nie rozpieszcza:sorry: Aga to super że znów myślicie o dzidzi, kiedy chcecie zacząć się starac???
joasia81 no zrobicie jak uważacie, najwazniejsze, żeby się udało:tak: Trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&

Ja dzis miałam wizyte w klinice, w sumie nic ciekawego sie nie wydarzyło, standardowa procedura, zrobili mi usg i pobrali krew. Nastepna wizyta za tydzień we wtorek to bedzie moj 11dc. Bedziemy czekac na owulke i dwa dni po podado za mi mojego bąbelka:-)

dzieki za kciuki Roxii :-) dzisiaj rozmawialam z kumpela, jest juz w 15tc, powiedziala mi ze mieli 2 tygodnie przerwy od "przytulania", narzeczony nic na boku "nie kombinowal" :) i im sie udalo. Tak samo bylo z jej siostra ktora jest w 8tc, takze chyba trzeba probowac na wszystkie sposoby bo reguly jak widac nie ma. Milego wieczorku dziewczyny :-)

joasia wiesz prawda jest taka, ze jesli armia M jest wporządku, wszystko jest w normie, to pewnie nie ma żadnego znaczenia jak długa czy krótka jest abstynencja, bo tych plemniczków i tak zawsze wystarcza na tyle żeby doszło do zapłodnienia. Gorzej kiedy nasienie jest kiepskie, wtedy moze mieć to znaczenie, bo nie bez powodu jak sie idzie na badanie nasienia to wymagana jest abstynencja seksualna nie krotsza niz 3 i nie dłuższa niz 5 dni, wtedy pewnie jest najlepsza wartosc nasienia, co nie oznacza że po dłuższej lub krótszej przerwie nie mozna zajść w ciaże:tak: Tak jak napisałam jeśli nasienie jest ok to raczej nie ma to znaczenia, najwazniejsze żeby trafic w odpowiedni dzień u kobitki;-) Próbowac trzeba na rózne sposoby, popieram i wierze że niedługo Wam sie uda:-)

Masz racje, polowa sukcesu to dobre nasienie, a reszta zalezy juz od naszego jajeczka. Poki co nie mamy jeszcze potrzeby testowania nasienia, bo na to za wczesnie i mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie. Narazie pilnuje, zeby małż bral cynk na ruchliwosc plemniczkow. A z tym wstrzeleniem sie to cholercia wcale latwe nie jest jak sie okazuje :-) U mnie dzis 8dc, tescik nic jeszcze nie pokazal , sluz tez nie jest jeszcze wlasciwy, takze czekamy dalej.
Dziewczyny a jak to jest z tym wiesiolkiem? Biore go od poczatku cyklu i chyba cos na ten sluz pomaga bo faktycznie go troszke wiecej, a jakie sa wasze doswiadczenia?

joasia o wiesiolku slszalam wiele dobrego, ponoc naprawde pomaga:tak: ale ja osobiscie go nie stosowałam, więc niepomogę zawiele;-)Co do owulki to rzeczywiscie wbrew porozom nie jest tak prosto w nią trafić jakby się mogło wydawać, mam nadzieje że tym razem Wam się uda:-D

Roxii to super że pozytywnie :-) teraz odpoczywaj i relaksuj się :-) będę trzymać kciuki :-)

joasia81
ja też myślę że powinniście podejść do tego na spokojnie póki co...to powinna być przyjemność a nie obowiązek... ciąża przychodzi wtedy kiedy się nie spodziewasz... ale zrobisz jak zechcesz

dziewczynki mi kończy się internet i nie wiem kiedy będę miał dostęp w pl ale jak tylko będę miała okazję to będę czytać i oczywiście cały czas będę trzymać mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& myślę że jak będę miała dostęp do świata znów to tu będą same dobre wieści :-)

czy mogę się czymś pochwalić :-) mam nadziej że nie sprawi to nikomu przykrości... moje maleństwo dziś zaczęło podciągać się do siadu jak trzymamy go za rękę :-) to jest super uczucie jak się widzi jak dzieciaczek się rozwija :-) mam nadzieje że już wkrótce będą tu takie same wpisy :-)

Roxii jak dobrze pójdzie to po nowym roku,zobaczymy co los pokarze :tak:na razie nie myślę tak o tym bo wiem że mam jeszcze czas także na spokojnie i bez stresu do tego podchodzę.Po prostu padła decyzja i będziemy się tego trzymać,na luzie.
3mam kciuki za przyszłą wizytę ;-)

abed gratulacje dla pociechy :-)

Padam ze zmęczenia.Dobranoc!

joasia ja brałam wiesiołka przez kilka cykli i bardzo ładnie na mnie działał, miałam bardzo "mokro" w tych dniach i śluz płodny dało sie rozpoznać bezbłędnie. Tylko pamiętaj wiesiołek sie bierze do owulacji potem przerwa.
Roxi to juz tak niedługo :-) bardzo bym chciała, żebyś dołączyła do noelki.trzymam mocno wszystkie kciuki.

Agnieszka robimy wymianę. Ty wrocilaś ja jadę. Równowaga w naturze musi być :-)

A ja byłam dziś w tej klinice. Czekałam miesiac na ta wizytę, potem czekałam 45 min w poczekalni po to, żeby być w gabinecie jakieś 60-80sekund. Wyszłam załamana. Jak zwykle zresztą po każdej wizycie w klinice. Oni zamiast dać mi nadzieje, za każdym razem mi ją odbierają:-(
zabieg który bedą mi robić to histeroskopia (przez szyjkę + przez pępek ) ale to dopiero za jakieś 4 miesiące. Powiedział, że przed świętami powinnismy sie wyrobić:-( załamałam sie kompletnie

reklama
abed staramy sie na luzie na ile nam na to styl zycia pozwala, ale automatyczne i bez przyjemnosci to nie jest :) zobaczymy jak nas los obdaruje :) Pomagamy sobie witaminkami i zdrowym odzywianiem. Ale masz racje jak sie chce za mocno to tez nic z tego nie wyjdzie.
aniolkowa dzieki za "recenzje" wiesiolka, wlasnie zauwazylam juz w tym pierwszym cyklu stosowania ze jest lepiej takze zamierzam kontunuowac zazywanie :) wiem, zanim zaczelam go brac wyczytalam wszystko o dawkowaniu, powiedz czy przestac brac jak juz na tescie owulacyjnym bede miala potwierdzenie? bo pomagam sobie tym cyfrowym zeby rozpoznac, czy moze jakas dobe po pozytywnym tescie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry