reklama

Staraczki na Wyspach

joasia przede wszystkim usg, zrób tez hormony tarczycy tsh, ft3, ft4, progesteron i prolaktynę. Niestety nie pamietam w których dniach cyklu które sie robi, musisz poszukać w necie. Napewno któreś są 2-5dc inne w 21dc, więc pewnie nie wszystkie ci sie uda zrobić. Te badania co ci podałam jesli są złe to przeszkadzają w zajściu w ciąże lub utrzymaniu jej na samym początku. Opcjonalnie możesz tez zrobić toxoplazmoze i cytomegalię (IGg i IGm, oba miana żeby sprawdzić czy i kiedy przechodziłaś), prywatnie to koszt tych dwóch ok 80-100zł, ale moim zdaniem warto sprawdzić czy są przeciwciała. Nie wiem czy kiedyś robiłaś, ale tutaj w klinice nieplodnosci robi sie też chlamydię. Jak nie robiłaś to zrób, ale proponuje tutaj, bo jest za darmo. W każdej przychodni, walk-in-centre w toalecie znajdziesz próbki, wysyłasz i po kilku dniach masz wyniki. To podobno tez wywołuje nieplodność. Nie wiem co jeszcze, może dziewczyny dopiszą co warto zrobić.

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki aniolkowa, w PL bede od 25dc, wiec moze sie zalapie na te badania na poczatku nowego cyklu. a te badania na progesteron i prolaktyne to sa badania z krwi, moczu czy wymazu? moze glupie pytanie ale ja sie nigdy nie orientowalam. mam nadzieje ze mnie to fortune nie bedzie kosztowalo. Ale jak mus to mus.

joasia ja nie pomoge mi tak dawno robili te wszystkie badania, że już nie pamietam:sorry2:
Pam trzymam kciuki za pozytywny test jutro:tak:
Kari witaj! Zycze szybkiego zafasolskowania:-)
Noelka ja wiedziałam, że to nie jest dobry pomysł żebys wróciła do pracy, tym bardziej że tak daleko dojeżdzasz... mam nadzieję, ze to nie zaszkodzi fasolce. Dbaj o siebie i jaknajwięcej odpoczywaj:tak:

Witajcie dziewczyny:)
Niestety nie nadrobię was bo czasu mało.
Jakoś przeżyłam popołudniową i ranną zmianę i teraz mam do poniedziałku wolne,za pól godziny jedziemy na lotnisko po synka i teściową i już nie mogę się doczekać
happy8se.gif

Odezwę się w wolnej chwili.
Pozdrawiam was!

Pam nie placz kochana, poki nie ma @ jest nadzieja, przeciez nie masz tego najczulszego testu, zdarzaja się czeste przypadki wykrycia ciazy po okresie dluzszym niz tydzien. Nie lam się jeszcze, tulam cie mocno. Trzymam kciuki!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry