reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki na Wyspach

Hey dziewczyny! Zapisałam sie do lekarza-jutro podstawowe badania(wg.angielskiej służby zdrowia ;-)) a co potem powiedzą to się dopiero okaże....Polski ginekolog byłby najlepszym rozwiązaniem,ale ciężko o takiego w moich okolicach....sami dentyści ;-) cykle mam regularne,a z temperaturką może być problem gdyż pracuje w trybie 4 nocki/4 dni wolne....więc temperatura może wariować-chyba....:eek:

Zapytam Was jeszcze dziewczyny o ćwiczenia..... Chciałabym zacząć troche ćwiczyć....myślę o treningach Ewy Chodakowskiej....(chyba,że znacie jakieś ćwiczenia nie przeszkadzające w czasie starań o maleństwo).....Będe wdzięczna za opinie....
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
Paula to dobrze, że udało ci się dostać do lekarza i dał skierowanie, teraz trzeba czekać na badania i wyniki. Co do ćwiczeń, to wydaję mi się, że jeżeli nie ma przeciwwskazań medycznych to śmiało, ruch to zdrowie. Powiem ci że ja po poronieniu, żeby nie popaść w depresję właśnie uciekłam w ćwiczenia. W sumie rok starań, ale się udało :-) Także życzę powodzenia

basik nadzieja umiera ostatnia, mimo wszystko trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja jakaś nie do życia jestem, te czekanie już mnie dobija, o niczym innym nie myślę i nie rozmawiam, jak o tym żeby urodzić. Nerwowa jestem i to bardzo, co źle wpływa nie tylko na mnie, ale i na dzieci. Filipowi też się dostaje za darmo :-( Czekam na lepsze czasy, tylko kiedy to nastąpi...

Agitatka bidulko domyślam się jak Ci ciężko i że chciałabyś już urodzić, ale to już naprawdę niedługo musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać nerwy w niczym tu nie pomogą... Kubuś sam wie kiedy będzie odpowiednia pora n wyjście na świat, a Tobie nie pozostaje nic innego jak tylko czekać....:tak:
Paula super że zarejestrowałaś się do lekarza, zobaczymy co Ci powie, daj znać, trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&
Co do ćwiczeń Ewy Chodakowskiej to słyszałam bardzo dobre opinie, ponoć są skuteczne, zresztą jak każde inne jeśli jest systematyczność, to jest chyba najważniejsze przy jakimkolwiek treningu:tak: Koleżanka przez jakiś czas "z nią" ćwiczyła i była zadowolona;-)

Ostatnia edycja:
Basik ja wiem, że czesto intuicja nas nie zawodzi, ale życzę ci zeby cie zawiodła. Trzymaj tą tempke w górze!!

agitatka to normalne, ze na końcówce robi sie nerwowo. To tak jak czekasz np na święta czy wakacje - im bliżej tym bardziej nie możesz sie doczekać. Niestety nie bardzo masz wpływ na to, bo to Kubuś teraz rządzi :-) jeszcze kilka dni i bedziesz go miała w ramionach.

Roxi teraz jak masz mieszkanko to zabieraj sie za przygotowania do wielkiego dnia. Według twojego snu to masz tylko 4 tyg:-)

marchew zrobilaś betkę?

Paula ​witaj u nas.
tak jak juz kilka postów wcześniej pisałam - zeby doszło do zapłodnienia potrzeba mnóstwa sprzyjających warunków co nie w każdym cyklu ma miejsce. Czasem zabraknie jednego i nici z tego. Dlatego dajcie sobie spokojnie czas do roku na starania. Oczywiscie w miedzy czasie możesz zrobić badania, nie zaszkodzi. Jesli nie byłaś u lekarza to nawet jesteś w korzystnej sytuacji, bo możesz pójść i powiedzieć że staracie sie np. Półtora roku i cie skierują na podstawowe badania.
Co do ćwiczeń - aktywny tryb życia tylko sprzyja zapłodnieniu, mnie w klinice czesto pytali czy prowadzimy zdrowy tryb życia. Spokojnie możesz ćwiczyć aż do II kresek na teście. Jesli bedziesz w ciazy to możesz zwolnić tempo ( jesli ciąża rozwija sie prawidłowo to nie ma przeciwwskazań do lekkich ćwiczeń ). Ja ćwiczę z Ewką od 2 miesięcy (wcześniej 2,5 roku chodziłam na fitnes 4-5 razy w tygodniu) i powiem ci, ze po tych 7 tyg ćwiczeń widzę wielka różnice (której nie widziałam po siłowni). Polecam bardzo chodakowska - zreszta ona zapowiada, że jak tylko ona zajdzie w ciąże to bedą specjalne ćwiczenia dla ciężarnych :-)

a nie masz podanych norm, w sumie dla każdego laboratorium inne są podawane, a masz mieć powtórkę za dwa dni, bo przyrost jest najważniejszy...Jednak mi się wydaję, że jest duża i jesteś w ciąży

witam z kawká:tak:
Marchewa betka piekna,gratulacje!!! nie zamartwiaj sie na zapas-wszystko jest dobrze:tak:
Roxi a Ty Kochana smigaj na zakupy bo Malenka juz lada chwila bedzie na swiecie:-)
aniolkowa co u Ciebie???
agitatka zerknélam na Twoj suwaczek 6 dni do porodu:szok::szok::szok:,ale zlecialo!!! trzymam kciuki za bezbolesny i szubki porod:tak:
Milego dzionka.....

znalazałam laboratorium polskie w Luton - koszt 38 funtów za badanie... tragicznie daleko nie mam do Luton wieć chyba się skuszę... tylko nie będzie to przerwa 48 godzin tylko krótsza? bo badanie będę musiała wykonać koło 11 - 12...

reklama
Basik u mnie kolejny zastój. Czekam na @ i musze się zastanowić czy teraz podejść do iui. Z jednej strony mi się nie chce tego przechodzić ponownie + kombinować w pracy wolne na te wszystkie scany a z drugiej coś przecież trzeba robić. Aj nie wiem co robić
A ty kiedy powtarzasz tesciora?? :-)

Marchew a nie dostałaś od razu skierowania na powtórzenie bety??? jaka długa będzie ta przerwa? Niektórzy robią też co 72h. Chyba Roxi miala po tygodniu powtórzenie, ale z tego co wiem najlepiej sprawdzać właśnie po 48h. Im ciąża starsza tym beta wolniej przyrasta

Do góry