reklama

Staraczki Weteranki...

hej babki wróciłam:)

w piatek byłam na wizycie w klinice, ustaliłam ze robie monitoring u siebie+ badanie hormonów i jedziemy tylko na iui do wawy. jestem w kontakcie z moją dr. i zdaję relację z badań. w piatek 10dc pęcherzyk miał niecałe 12mm, dziś byłam na monit-13dc pęcherzyk prawie 15mm ale endo dosyć cienkie 6mm:( nie ma tragedii ale zaczynam sie zastanawiać czy to nie przez te zioła (nr 3 ojca sroki). może nie będę ich piła, nigdy nie miałam cienkiego endo!? może nie działają dla mnie dobrze...
mama kojarzę że ty masz z tym problem- co można jeść, pić lub łykać żeby endo było bardziej ukrwione? nastepne usg w środe po południu wstępnie.

mama przykro z powodu @, masz rację bitwa będzie wygrana zobaczysz!
beatka- super gratulacje!!!!

reklama
Tymonka-tak miałam problem z endo i nadal mam..
podobno tak lepsze endo wpływa picie lampki wina wytrawnego czerwonego,orzechy włoskie..,morele suszone podobno,orzechy brazylijskie..
mi nie pomogło nic z tych rzeczy...
a do zagnieżdzenia minimum endo musi być 7mm

o to mnie trochę pocieszyłaś z tym endo że powyżej 7 już będzie ok. tyle to mam nadzieję urośnie jeszcze:)

tak sobie pomyślałam odnośnie ciebie, clo to nie jedyne leki stymulujące zwłaszcza że osłabiają endo; ja przy pierwszej iui miałam stymul fostimonem w zastrzykach, jest jeszcze femara i wiele innych może wizyta w klinice to dobry pomysł! tobie iui nie potrzebne bo bez tego zachodzisz i myslę że niewielka pomoc doświadczonego lekarza, odpowiednie leki i bedzie baby. Pomyśl o tym, szkoda marnować czas...

fajny temat
a tak w ogóle to witam:-)
ja to już chyba na BB nie byłam wieki, ale troszkę wolnego czasu więc wpadłam...
ja już w ogóle to weteranka bo zaczęliśmy starania wieki temu a w tym roku kończę już 29 lat i nadal nic.
Zajrzałam tu ponieważ jutro idę na pobranie krwi, sprawdzają (cd) tarczycę na antyTPo i samo tsh. Wszystko udało mi się robić na kasę chorych ale swoje odstałam w kolejkach:-p

mama-podejścia można Ci pozazdrościć ale ja aż tak silna nie jestem ;(
amalfi- przykro mi ale ja nie z tych co potrafią walczyć i żeby jeszcze było coś nie tak o czym ja będę wiedzieć a tu dupa wszystko ok prolaktyna zbita a mąż 4 % wyników ok a reszta coś ma do życzenia- ale ludzie z gorszymi wynikami zachodzą w ciążę. Uczęszczam na bociana i tam dziewczyna mająca męża z identycznymi wynikami jak mój dostała clo i zaciążyła w 4 cyklu- szczęściara :) Znając życie i moje szczęście nigdy mamą nie zostanę.
Ostatnio usłyszałam "WAM TAK WSZYSTKO ŁATWO PRZYSZŁO" skoro ktoś myśli że dom i samochód dobra praca to wszystko to się grubo myli- ja tak nie myślę i oddałabym to wszystko co mam za małe stópki- ale tak nie ma dobrze ;( Inni mają wszystko i 3 dzieci dlaczego Bóg tak Nas skarał że my tak nie możemy mieć?? Dlaczego ludzie mają cierpieć z takiego powodu ?? Dlatego ja ubrałam pancerz i mam wszystko w odwłoku, nic nikomu nie mówię nikt nie wie że nie możemy mieć dzieci i bez szczelnie stwierdzają "ŻE MACIE WSZYSTKO!!" Nie raz mam ochotę coś burknąć ale gryzę się w jezyk.
Jest mi dobrze ale wiem że za 10 lat bedę cierpieć z powodu braku dziecka 100 razy mocniej niż teraz.

Dzisiaj od rana siedzę na podwórku a ze mną od momentu kiedy mnie zobaczył sąsiad który ma 5-6 lat. Buzia mu sie nie zamyka, a mi na serduchu lżej się zrobiło choć trochę nacieszę się czyimś dzieckiem. Do sklepu ide na zakupy i co ??? Same małe dzieci i wielkie brzuchy- oj szczęściary :D

Co do tego lekarza i jego opini to w UK nie jest taka sprawa prostą jak w polsce bo tu lekarze na wszystko przepisywaliby paracetamol. Swego czasu jak miałam robione badania tarczycowe plus prolaktynę etc to lekarz powiedział, że mogę spróbować i tyle, Na tym się skończyło.

Zobaczymy, biorę do owulki i jak coś się poprzestawia to wtedy w kolejnym cyklu brać nie będę.
Co do tego, że wielu dziewczyną szkodził wiem :)

Mam pytanie co do tego acardu, a jakby tak aspirynke podzielić ? :D Pewnie trochę przesadne, ale nie widziałam tu póki co niczego odpowiedniego w zastępstwie :(

Bree, nie ma się co takimi rozmowami przejmować. Ludzie lubią gadać a później dopiero pomyśleć, czasem nie widzą też w tym co mówią nic złego, nie rozumiejąc iż inną osobę może to zaboleć.

Mama wybacz kochana ale jeśli @ ma przyjść jednak, to niech już przyjdzie, zaczniesz nowy cykl, z nową nadzieją i szybciej przyjdzie czas staranek, tulkam mocno :*

Tymonka- dziękuję Ci za wsparcie...
jeszcze co do endo to omega 3cały cykl i witB do owulki

Niunia-witaj i rozgość się:) powodzenia i Tobie zyczę..fajnie,ze badania udało sie zrobic na nfz..tez bede tak chciała a czy wyjdzie to sie okażę..

a ja własnie dostałam @ no i po zawodach...
dziś 1d.c.

Małpajaja- wiem kochana,ze Ci ciężko-też mam tu na osiedlu ciężarówki,też mi ciężko ,ale ...bede walczyc bo ja lwica-nie dam sie tak łatwo!!!!!
podaje Ci rękę pomocną ...

Lilith-własnie dostałam @..
a co do aspiryny to własnie moja kumpela brała 1 po IUI i miała odstawic jak przyjdzie @..ale jeśli chcesz moge Ci wysłac acard:tak:

reklama
niunia, witaj :tak:
malpajaja, masz gorszy dzień dziś, to naturalne.Mam nadzieję, że jutro będziesz bardziej nastawiona do życia :tak: Ja tez te wszystkie dołki przerabiałam, prawie pół roku nie zaglądałam na bb. Teraz jak powstał ten wątek, to mi o niebo lepiej.

mama, LILITH
, a u mnie 10 dc :-) i Już czuję lewy jajnik więc będziemy działać :-pAle nie nastawiam się. Przy tej prolaktynie, to byłby cud.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry