reklama

Staraczki Weteranki...

rurka ja mysle ze teraz powinnas isc z tymi wynikami do lekarza i poprawic to co zepsute, a potem rob nastepne. Zreszta juz chyba wszystkie wazne zrobilas. A mowilas lekarzom ze ci nie wychodza testy owulacyjne??? Bo jak tak to jakis cymbal cie leczy!!! Skoro masz niedoczynnosc tarczycy to duze prawdopodobienstwo ze nie miewasz owulki i niski progesterom o tym swiadczy wiec!!!!!! Ja bym zmienila lekarza. Kahaka doradz cos bo ja sie na tarczycy nie znam, bo u mnie ok raczej

reklama
Beatko gratulację !!! Piękny suwaczek :)

Dziękuję za informację.. ja od mojego taty się doprosić nie mogę przesyłek, najwyżej poczekam aż będzie miał przylecieć :)

Pok, napewno w mg. Ale już tego nie biorę.. bo w takim stanie to nawet nie ma jak się starać ..

Echhh ale mam załamke z tym szpitalem, no nic idym :*

LILITH, a czemu Cię do szpitala wzywają??? :szok:
rurka, testy owu to szajs :-p Co do badań - ja bym na razie nie panikowała. Możesz powtórzyć progesteron w następnym cyklu - pewnie już będzie owu i wynik będzie ładny. Aha, i jeśli cykl był bez owu teraz, to @ może się opóźnić.

amalfi mówiłam mu. Chciałam clo, to debil powiedział, że najpierw hsg, bo owulacja jest, na co wskazuje poziom prolaktyny. Już ja sobie z nim porozmawiam w piątek!!

kahaka mi się wydaje, że ja mam ciągle bezowulacyjne cykle...

amalfi, ja się nie znam na tarczycy, to Bree jest specjalistką.
rurka, spokojnie! Być może w poprzednich cyklach miewałaś owulacje, tylko ten taki felerny. A testy owu są do d.... . Mogą wskazywać owu, gdy jej nie ma i odwrotnie. One pokazą 2 kreski zawsze, kiedy nastąpi pik LH - a to może nastąpić kilka razy w cyklu-mówimy wtedy o tzw. podejściach do owu. Natomiast jeśli testy są negatywne, może to znaczyć, że akurat u Ciebie pik LH jest zbyt mały, żeby test go wychwycił. NIe ma co sobie zawracać głowy testami owu! Ja też przechodziłam przez ten etap, ale szybko przerzuciłam się na mierzenie temp i nie żałuję.

Kurde ja nie wiem ale prolaktyna chyba nie odpowiada az tak bardzo za owulke, ide poczytac, bo nie jestem pewna, zaraz wroce z nowymi informacjami!!! Ja mam za wysoka prl a jakos mialam owulki, co prawda na clo, ale teraz tez mam a clo nie biore, tylko ze teraz juz wim ze i tak nie zajde bo armia slaba, wiec mam gdzies czy mam owulke.

No wlasnie rurka a mialas kiedykolwiek monitoring zeby sprawdzic czy masz ta owulke rzeczywiscie???

lilith ona ma inne jednostki chyba, ja mam zupelnie inne normy prl, ja mam od 1,9-25 ng/ml, to moze temu i moja prl wynosila 39,0, obecnie nie wiem, zaczelam zmniejszac. Chociaz teraz doczytalam i widze ze chyba masz w tych samych jednostkach co rurka, bo do 200, to chyba te same jednostki heheheh

To znalazlam o prolaktynie:
Hiperprolaktynemia – wysokie stężenie prolaktyny. Prolaktyna jest hormonem wydzielanym przez przysadkę mózgową. Jej podwyższony poziom może świadczyć o guzach przysadki mózgowej lub o chorobach tarczycy. Fizjologicznie zadaniem tego hormonu jest produkcja i wydzielanie mleka u kobiet ciężarnych i karmiących piersią. U kobiet nieciężarnych wysokie stężenie prolaktyny może prowadzić do zahamowania owulacji. Prolaktyna hamuje tez wydzielanie progesteronu u kobiet i osłabia wydzielanie LH w okresie okołoowulacyjnym

Ostatnia edycja:
Ech jak sie motam :D

Kahaka, coś nie tak z moimi ogólnymi wynikami. Kontrolują mnie tu z powodu tych płuc, robią wszystkie badania co jakieś 3 miesiące. Miałam ostatnio badania, co dostałam nowe antybiotyki po tej szkarlatynie Judysi, widocznie przyszły wyniki tragiczne skoro taka reakcja.. no ale co mi po niej, skoro dopiero teraz wiem..

Lece kochanę ten obiad szykować bo się nie wybiorę. Zostawie sobie otwarte to łatwiej będzie podczytywać :)

To ile tych norm w końcu jest??

reklama
amalfi mówiłam mu. Chciałam clo, to debil powiedział, że najpierw hsg, bo owulacja jest, na co wskazuje poziom prolaktyny. Już ja sobie z nim porozmawiam w piątek!!

kahaka mi się wydaje, że ja mam ciągle bezowulacyjne cykle...

Szlag by go... co on Ci wywróżył tą owu? no przecież to nie problem sprawdzić - zrobić usg, skoro i tak do niego jeździsz.

Tak jak pisze Kahaka może to przypadek w tym cyklu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry