reklama

Staraczki Weteranki...

Beatka Gratuluje !!;-)
A dla reszty staraczek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fluidki prosto od Rafałka ;-)

Łapcie:-)

reklama
piekny test mi tu mignal przed chwila! GRATULACJE!
jak dlugo sie staralas?

Ja mam dawkę 400 mg !!!!! A każą dziennie przyjmować 1600 ;/ Tylko, że to moje to jest z hmm nie do końca ponoć to samo co polskie, tylko proszek z owoców tego agnusa castusa.. no i kurde zgłupiałam trochę..

Beatko ale Ci fajnie.. tu u nas pewnie nie ma tak fajno. W Man jest, ale nie będę tam jeździć tylko po to by do polskiej kliniki się dostać i wywalić kupę kasy..

Mama to u mnie tak: Agnus Castus
[ dried fruit of Vitex agnus castus ] :D:D

moj szwajcarski ma 20mg i gin mowil, ze bron boze wiecej niz jedna.

a ten angielski to na pewno jest w miligramach (mg) a nie ug albo jeszcze inna jednostka?

cos mialam napisac ale zapomnialam.

Dziewczyny czy niski progesteron może mieć wpływ na zajście w ciążę? odebrałam wyniki i się okazało, że nie jest tak różowo jak mi powiedzieli przez telefon.
Dzisiaj mam 29 dc a progesteron 0,8 nmol/l

ku**wa!!

Niech się wypowie ktoś, kto się zna... normalnie oszaleję:( jutro tego testu robić nie będę bo to sensu nie ma...

*TSH 0,13 ulU/ml
*FT3 4,2 pmol/L
*FT4 17,6 pol/L
*prolaktyna 312,6 mlU/L
*insulina 25,6 ulU/mL
* progesteron 0,8 nmol/l

Ostatnia edycja:
pok dzieki za wyjasnienie pierwszej i drugiej fazy cyklu, super ze jestes, bo bym sie nie polapala.
rurka progesteron raczej za utrzymanie ciazy nie zajscie samo w sobie, ale ja sie nie znam, zapytaj pok ona wie wszystko;-)

uff ... wreszcie doczytałam
i piękne wieści są na wątku GRATULUJĘ BEATKO :)
łapie fluidki...:)

wiecie dzisiaj dowiedziałam się że znajoma co nie mogła dostarać się o drugie dziecko jest w ciąży... niby się cieszę ale jak usłyszałam wiadomość to jakbym dostała obuchem w głowę:( kurcze zabolało

reklama
*TSH 0,13 ulU/ml
*FT3 4,2 pmol/L
*FT4 17,6 pol/L
*prolaktyna 312,6 mlU/L
*insulina 25,6 ulU/mL
* progesteron 0,8 nmol/l

Rureczko no taki niski progesteron to może świadczyć o braku owu w tym cyklu. A kiedy miałaś badanie robione, dziś? i jeszcze powiedz jak długie masz zazwyczaj cykle?

Podaj jeszcze normę do prolaktyny bo ja mam w innych jednostkach.

TSH faktycznie za niskie, a hormony tarczycy w górnej granicy normy - może wskazywać na subkliniczną nadczynność tarczycy. Zbadałabym jeszcze przeciwciała Anty TPO i Anty TG - może tu coś wyjdzie. Czasem przy chorobach autoimmunologicznych występuje czasowa nadczynność , później przechodzi w niedoczynność.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry