reklama

Staraczki Weteranki...

pok, ja juz parę razy pisałam, że nie znam się na tarczycy, więc nie wmawiaj mi, że tak mówiłam. Co do moich cykli, to chyba lepiej wiem, jak wyglądają i skoro mówię, że miewam 2-3 razy w cyklu śluz płodny, to znaczy, że tak jest. NIgdzie nie napisałam, że to normalne, tylko, że JA TAK MAM. Kto Ci powiedział, że miałam śluz płodny w cyklach, gdy brałam tabletki anty? Nigdzie tak nie napisałam. Myślisz, że całe życie biorę tabletki i nigdy nie miałam "normalnych cykli"? Przecież wiem, że w cyklu z tabletkami nie ma owu, nie rób ze mnie idiotki. Nie pisałam też nigdzie, że miewałam 2 owu w cyklu, tylko 2-3 PODEJŚCIA DO OWU, a to zasadnicza różnica. Co do FSH u mama05 nie pisałam o wieku menopauzalnym, ale o NORMIE DLA MENOPAUZY. Czytaj uważnie i nie rób zamętu.

matko... dziewczyno, spokojnie.
bo Ci prolaktyna skoczy.

wikulaa no wlasnie, wiec strasznie ciezko jest isc do laboratorium i powiedziec ze jest sie np 2 dpo, ale widocznie niektore to potrafia
mama nie mam zamiaru zostac w irlandii, bede jeszcze poki prace bede miec, potem spadam do polski albo innego kraju

chodzilo mi o to, co bylo nizej w moim poscie, ze przy roznych dlugosciach cyklu normy dla danego dnia cyklu moga byc rozne, bo jak ktos ma cykle 26-dniowe a ktos ma 33-dniowe to wyniki tych dwoch osob w 25dc moga byc zupelnie rozne, wiec moze dla badan lab lepsze by bylo rozpoznanie dpo a nie dc.
a gdzies napisalam, ze nie mialam monitoringu? bo bardzo szybko do wnioskow dochodzicie bez podstaw.
poza tym, jesli sie nie ma problemow zadnych z owulacja, ma sie bardzo regularne cykle, to stosujac porzadne testy owulacyjne i mierzac temp mozna ustalic dzien owulacji - nie chwile ani godzine ale dobre, w trakcie ktorej owu miala miejsce. Nie wiem co w tym takiego dziwnego.
Oczywiscie, ze to nigdy nie jest na 100%, ze i testy przewiduja a temp mowi tylko o tym, ze progesteron skoczyl ale nie o woulacji (o czym sama sie przekonalam - temp skoczyla, testy owu negatywne, usg - owu nie bylo). Ale robiac jedno i drugie mozna sie jakos podeprzec i wiedziec czy owu byla w 14dc czy 18dc.

troche sie poczulam jak intruz... nie bardzo rozumiem skad u Was taka kąśliwość.

reklama
Pewnie, że robiąc testy i mierząc tempkę moża mniej więcej przewidzieć kiedy jest owulka, ale niestety czasami to zawodzi ( mi teraz test wyszedł pozytywny, potem tempka soczyła, a pęcherzyki nie chciały pęknąć, teraz pękły, a tempka sadła... - dziwne ale się zdarza)
Nie am co się denerwoać, obrażać i tyle!

pok ja zrozumialam o co ci chodzilo w twoim poscie,problem polega na tym ze zasugerowals ze my mamy chodzic do labo i podawac dpo a my nie wiemy kiedy ja mamy, bo nie mamy montoringow za kazdym razem. I nigdzie nie napisalam,ze wiem ze ty na monitoringu nie bylas, bo nie wiem, ale sugerujesz, ze my mamy nie podawac dc tylko dzien owulki najlepiej. Poza tym juz mnie tez pouczalas ktora faza cyklu jest pierwsz a ktora druga. Musisz troche zbastowac, bo my tez umiemy czytac i chodzimy do lekarzy itd, duzo wiesz,ale my tez kretynkami nie jestesmy. I tak na marginesie plamienia po @ nie sa normalne, moze nie przeszkodzi Ci to zajsc w ciaze, ale tzn ze cos jest nie tak z hormonami u Ciebie, poczytaj sobie, nie bede Cie pouczac.

pok ja zrozumialam o co ci chodzilo w twoim poscie,problem polega na tym ze zasugerowals ze my mamy chodzic do labo i podawac dpo a my nie wiemy kiedy ja mamy, bo nie mamy montoringow za kazdym razem. I nigdzie nie napisalam,ze wiem ze ty na monitoringu nie bylas, bo nie wiem, ale sugerujesz, ze my mamy nie podawac dc tylko dzien owulki najlepiej. Poza tym juz mnie tez pouczalas ktora faza cyklu jest pierwsz a ktora druga. Musisz troche zbastowac, bo my tez umiemy czytac i chodzimy do lekarzy itd, duzo wiesz,ale my tez kretynkami nie jestesmy. I tak na marginesie plamienia po @ nie sa normalne, moze nie przeszkodzi Ci to zajsc w ciaze, ale tzn ze cos jest nie tak z hormonami u Ciebie, poczytaj sobie, nie bede Cie pouczac.

nikogo nie pouczam.
myslalam, ze forum jest po to, zeby sie informacjami dzielic, co nie znaczy pouczac.
nic takiego nie mowilam, ze macie chodzi i mowic dpo. to bylo raczej ogolne retoryczne pytanie o sens podawania jednego i drugiego. napisalam moje zdanie i czekalam co inne odpowiedza, w nadziei, ze cos mi sie bardziej w tej sprawie rozjasni. przynajmniej taka byla moja intencja a jesli zabrzmialo inaczej, to moj blad. bije sie w piers.
Chetnie poslucham, co masz do powiedzenia o plamieniach po @. ja bede obstawiac, ze to jednak normalne, bo czy inne kobiety maja tak, ze sie leje ciurkiem i nagle przestaje? ja mam po prostu kilka dni mocniejszego krwawienia i kilka dni resztek.
probowalam juz kiedys cos znalezc na ten temat ale nic sensownego nie przykulo mojej uwagi, wiec chetnie poslucham co o tym iwesz - kazda wskazowka cenna. jesli to oznacza, ze cos jest nie tak z hormonami, to moze w tym tkwi szkopuł z moim zajsciem.
nikogo tu nigdy nie uwazalam i nie uwazam za idiotke ani kretynke, wiem, ze umiecie czytac i bardzzo cenie wasza wiedze. Nie rozumiem amalfi skad w Tobie tylko jadu do mnie ale pewnie zniką się to nie wzięło i pewnie rzeczywiscie jestem irytujaca.

Poczek kochana nie jesteś intruzem i ja bardzo sobie cenię Twoje rady :*
a wyniki robiłam w 28 dc. a cykle mam od dłuższego czasu 30 dniowe.

Ostatnia edycja:
dzieki rurka! :* Ja Ciebie tez :*

nie bardzo rozumiem co tu sie stalo...

w 28 dc a po ilu dniach @ dostalas, ze tak niekonwencjoanlne, nielogicznie zapytam - w ktorym dc dostalas @? ;-)

POK-Nie ma we mnie jadu, a juz na pewno nie chce zeby byl syf wlasnie na tym watku, bo zamierzam tu spedzic troche czasu. Poprostu mam wrazenie ze nas nie czytasz dokladnie, pisanie mi ktora faza jest ktora to juz bylo przegiecie. Dlatego wydaje mi sie czasem ze uwazasz nas za idiotki, moze masz poprostu taki sposob pisania, taki suchy, tylko info i do widzenia. Ale kiedy sie to czyta, to ma sie wrazenie ze ty jestes wszystkowiedzaca (co nie znaczy ze nie), a my nawet nie wiemy jak zazywac witamine C.
Jak chodzi o plamienia to wiem tyle, ze okoloowulacyjne jedynie sa normalne i pozniej zagniezdzenie, cala reszta jest czyms spowodowana, zwykle te po @ maja cos wspolnego z estrogenami, tyle wiem. A tzn ze nie jest to normalne, bo @ jak sie rozkreca to zaczyna sie plamieniami a nie konczy nimi. Tzn mowie o gora 2 dnaich, a nie tak jak ja mam 2tyg!

hmm... na dwa di przed to juz mogl prog spadac i pewnie kazdy ma niski na dzien.dwa przed @, bo przeciez stad jest @ tylko kurka u Ciebie to bardzo niski. chyba jednak zostane przy tym, ze owu nie bylo ;/
mam nadzieje, ze po wizytach u lekarzy wszystko sie wyjasni.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry