pok, ja juz parę razy pisałam, że nie znam się na tarczycy, więc nie wmawiaj mi, że tak mówiłam. Co do moich cykli, to chyba lepiej wiem, jak wyglądają i skoro mówię, że miewam 2-3 razy w cyklu śluz płodny, to znaczy, że tak jest. NIgdzie nie napisałam, że to normalne, tylko, że JA TAK MAM. Kto Ci powiedział, że miałam śluz płodny w cyklach, gdy brałam tabletki anty? Nigdzie tak nie napisałam. Myślisz, że całe życie biorę tabletki i nigdy nie miałam "normalnych cykli"? Przecież wiem, że w cyklu z tabletkami nie ma owu, nie rób ze mnie idiotki. Nie pisałam też nigdzie, że miewałam 2 owu w cyklu, tylko 2-3 PODEJŚCIA DO OWU, a to zasadnicza różnica. Co do FSH u mama05 nie pisałam o wieku menopauzalnym, ale o NORMIE DLA MENOPAUZY. Czytaj uważnie i nie rób zamętu.
matko... dziewczyno, spokojnie.
bo Ci prolaktyna skoczy.
wikulaa no wlasnie, wiec strasznie ciezko jest isc do laboratorium i powiedziec ze jest sie np 2 dpo, ale widocznie niektore to potrafia
mama nie mam zamiaru zostac w irlandii, bede jeszcze poki prace bede miec, potem spadam do polski albo innego kraju
chodzilo mi o to, co bylo nizej w moim poscie, ze przy roznych dlugosciach cyklu normy dla danego dnia cyklu moga byc rozne, bo jak ktos ma cykle 26-dniowe a ktos ma 33-dniowe to wyniki tych dwoch osob w 25dc moga byc zupelnie rozne, wiec moze dla badan lab lepsze by bylo rozpoznanie dpo a nie dc.
a gdzies napisalam, ze nie mialam monitoringu? bo bardzo szybko do wnioskow dochodzicie bez podstaw.
poza tym, jesli sie nie ma problemow zadnych z owulacja, ma sie bardzo regularne cykle, to stosujac porzadne testy owulacyjne i mierzac temp mozna ustalic dzien owulacji - nie chwile ani godzine ale dobre, w trakcie ktorej owu miala miejsce. Nie wiem co w tym takiego dziwnego.
Oczywiscie, ze to nigdy nie jest na 100%, ze i testy przewiduja a temp mowi tylko o tym, ze progesteron skoczyl ale nie o woulacji (o czym sama sie przekonalam - temp skoczyla, testy owu negatywne, usg - owu nie bylo). Ale robiac jedno i drugie mozna sie jakos podeprzec i wiedziec czy owu byla w 14dc czy 18dc.
troche sie poczulam jak intruz... nie bardzo rozumiem skad u Was taka kąśliwość.