reklama

Staraczki Weteranki...

reklama
Cześć :)

Dostałam @ i powiem Wam, że od bardzo dawna nie wywołało to mojego płaczu. Nawet się ucieszyłam, bo myślałam, że przez ten niski progesteron będzie się spóźniać i spóźniać. A tak szybko do lekarza, leki, i czerwcowy cykl będzie mój :-D

Byłam u taty, nie jest lepiej, ale nie jest też gorzej, więc to dobry znak :)

Napisałam egzamin, źle nie było :)

Wikula- &&&zeby tempka odbiła:)

Myśa-witaj kochana-rozkładaj kocyk i rozgośc się :)
moja Ty weteranko:)

Lilith- i co z tym szpitalem??wyjasniłas coś ??

Rurka- zdrowia dla taty...

Bree-cześc :)
najważniejsze ,ze wszystkie jesteśmy pod "opieką" lekarzy i te co muszą biora leki-wszystko bedzie si bo nie ma innej opcji:)

a upał masakryczny-u mnie prawie nie ma wiatru ,powietrze stoi ...;/
mama chętnie bym się rozgościła, dziękuje :) ale mam doła jak z Podkarpacia do Gdyni. Rozwalił mnie ten cykl totalnie, a żeby było mało to znów kolejne ciężarne w pobliżu,chyba psycha mi siada totalnie, dzisiaj zemdlałam i już sama nie wiem czemu. Może przez @ może zbyt się zamartwiam. Trzymam za nas kciuki, będę Was podczytywać ale musze znów odetchną i tak co miesiąc, chyba nie jestem tak silna psychicznie jak Wy, buziaki dla Was

Rurka, dobrze, że się nie podłamałaś, pozytywne nastawienie to podstawa :tak: tak trzymaj ;-)
myśa, my tutaj naprawdę nie jesteśmy tak twarde, jak Ci się wydaje. Po prostu "w kupie raźniej" ;-) Dlatego zaglądaj częściej, pogadasz sobie i będzie Ci lżej.

U nas-dziadek już w domu. Guz jest na szyszynce, jednak nie kwalifikuje się do operacji (uff) i jak to powiedział lekarz od tego dziadek nie umrze.
Moj mężus dopiero do domu wrócił, taki zapracowany...Więc spadam do niego.

Dzień dobry!
pok, oczywiście,że może być kilka pików LH w cyklu (owulacja jest oczywiście jedna)-wiem, bo miewam tak. Kilka razy pojawia się w cyklu śluz płodny, temperatura wzrasta na 1-2 dni, ale do owu nie dochodzi. Za parę dni powtórka.

Wróciłam ;-)
mama, moim zdaniem możesz zbadać 4 dc. Ja badałam 3 dc i było ok. Zresztą moja gin mówi, że należy badać hormony między 2 a 5 dc. Co do rezerwy jajnikowej to nie panikuj :-p tam będziesz mieć normy i o ile nie będziesz w tej dla kobiet w okresie menopauzy to wszystko ok :tak:
Dziewczyny, ja tak czekam na moją owu, że aż nogami przebieram :-DDziś 12 dc.

Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z owu po tabletkach anty? Czy była wcześniej/później niż zwykle w cyklu?
Ja to strasznie niecierpliwa jestem i liczyłam, że może po tabletkach jajniki ruszą z kopyta i owu będzie wcześnie, bo zwykle około 20 dc dopiero.

to kiedy te piki LH mialas jak bralas anty? wtedy w ogole nie ma owulacji.... Po tabletkach anty moze byc bardzo roznie, niektorym rusza z kopyta, niektorym rozpedza sie powolutku.

kilka pikow lh w cyklu i sluz plodny znikajacy i pojawiajacy sie - to znaczy, ze cos jest z Toba nie tak. Pik LH w zdrowym cyklu jest JEDEN i juz. raz na kilka cykli (ale raczej BARDZO rzadko) moga sie zdarzyc dwie owulacje w cyklu, wiec tez dwa piki LH.

Co do FSH - rezerwa jajnikowa moze byc niska tez w wieku powszechnie nie uwazanym za menopauzalny. Menopauza u nastolatek wcale nie jest jakims super rzadkim przypadkiem. Kazda z nas rodzi sie z inna iloscia jajeczek. nie to, ze strasze mame tylko kurka.. kahaka...laska.. skad Ty czerpiesz te wiedze? O kilku pikach LH? O tarczycy? o FSH? proponuje zmien zrodlo ale ton wypowiedzi na mniej kategoryczny.

Cześć :)
Dostałam @ i powiem Wam, że od bardzo dawna nie wywołało to mojego płaczu. Nawet się ucieszyłam, bo myślałam, że przez ten niski progesteron będzie się spóźniać i spóźniać. A tak szybko do lekarza, leki, i czerwcowy cykl będzie mój :-D

rurka... tzn ile dni po badaniu dostalas @?
bo moze taki niski, bo juz sie @ szykowala? ja moje mialam w 26 dc ale ja mam cykle 31-32 dni, wiec prawie tydzien przed miesiaczka.
Ja nawet jak w lab mnie zpaytali, ktory dzien cyklu, to powiedzialam, ze 11 dpo a one, ze dc a nie dpo, a moim zdaniem to wlasnie dpo jest wazny a nie dc... bo jak sie ma badanie w 26dc kogos kto ma cykle 28 dniowe i kogos kto ma 34 dniowe? a normy na dany dc dostana te same. bzdura jakas czy ja nielogicznie mysle?

pok, ja juz parę razy pisałam, że nie znam się na tarczycy, więc nie wmawiaj mi, że tak mówiłam. Co do moich cykli, to chyba lepiej wiem, jak wyglądają i skoro mówię, że miewam 2-3 razy w cyklu śluz płodny, to znaczy, że tak jest. NIgdzie nie napisałam, że to normalne, tylko, że JA TAK MAM. Kto Ci powiedział, że miałam śluz płodny w cyklach, gdy brałam tabletki anty? Nigdzie tak nie napisałam. Myślisz, że całe życie biorę tabletki i nigdy nie miałam "normalnych cykli"? Przecież wiem, że w cyklu z tabletkami nie ma owu, nie rób ze mnie idiotki. Nie pisałam też nigdzie, że miewałam 2 owu w cyklu, tylko 2-3 PODEJŚCIA DO OWU, a to zasadnicza różnica. Co do FSH u mama05 nie pisałam o wieku menopauzalnym, ale o NORMIE DLA MENOPAUZY. Czytaj uważnie i nie rób zamętu.

kahaka nie nerwuj sie kochana, hehheh, czasem trzeba przeczytac i olac, ja juz tak robie.

Poza tym cholernie ciezko jest stwierdzic kiedy sie ma owulke zwlaszcza ze nie mamy monitoringow co cykl, wiec jak robimy badania to podajemy dc a nie dpo. Albo ja zle rozumiem skrot "dpo", oswieccie mnie wiec! I gratuluje kazdemu kto wie kiedy ma owulke bez usg;-)

wikulaa no wlasnie, wiec strasznie ciezko jest isc do laboratorium i powiedziec ze jest sie np 2 dpo, ale widocznie niektore to potrafia
mama nie mam zamiaru zostac w irlandii, bede jeszcze poki prace bede miec, potem spadam do polski albo innego kraju

reklama
Ale tu dziś nerwowo :szok: ale w sumie nie ma się co dziwić jak każda ma powoli już od dawna dość i walczy sama ze sobą o pozytywniejsze nastawienie każdego dnia.. :-p

Mała już w wyrku, mężyk się kąpie a ja czekam :-D @ się skończyła na dzień zapewne, więc trzeba korzystać i ćwiczyć przed owulką.
Ten cykl chyba zrobie sobie z wykresikiem, to dopiero 5dc a już mnie lekko jajnik pobolewa więc lepiej się upewnić :tak:

Tak więc owocnych staranek i dobrej nocki dziewczyny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry