reklama

Staraczki Weteranki...

na Zagłębiu przez całe życie ale rodzinka ze Sląska :)
na tym watku tak jestem nowa... ale zaczynalama od staraczek od 2009...
bede przez Ciebie dziś snic o krupnioku hmmmmm :)

reklama
Ja juz nic slodkiego w siebie nie zmieszcze, limit na dzis wyczerpany! Wczoraj w nocy robilam makowca, dzis go konsumowalam przegdyzajac czekoladkami lindta, ktore dostalam w prezencie. Oj jutro bede musiala spalic na silownii.
Betusia a co tam u Ciebie, bo nowa jestes wiec pytam jak tam co tam w jakich pozycjach???;-)
palemka where are you??

napisalam i sie skasowalo....
zmykam Kochane
zioła spacer i spanko

szalejemy szlejemy ale w piatek badania małzowiny wiec teraz wstrzemiezliwosc mam nadzieje ze wyjda ok...
ja przed @ to mieszam ostre ze slodkim i czasami slonym na przemian...
lece bo oczka cos mi dzis leca...... buziaki:* do jutra

amalfi mówiłam mu. Chciałam clo, to debil powiedział, że najpierw hsg, bo owulacja jest, na co wskazuje poziom prolaktyny. Już ja sobie z nim porozmawiam w piątek!!

kahaka mi się wydaje, że ja mam ciągle bezowulacyjne cykle...

prolaktyny? o przebytej owulacji mozna mowic na podstawie USG i EWENTUALNIE poziomu progesteronu.

amalfi, ja się nie znam na tarczycy, to Bree jest specjalistką.
rurka, spokojnie! Być może w poprzednich cyklach miewałaś owulacje, tylko ten taki felerny. A testy owu są do d.... . Mogą wskazywać owu, gdy jej nie ma i odwrotnie. One pokazą 2 kreski zawsze, kiedy nastąpi pik LH - a to może nastąpić kilka razy w cyklu-mówimy wtedy o tzw. podejściach do owu. Natomiast jeśli testy są negatywne, może to znaczyć, że akurat u Ciebie pik LH jest zbyt mały, żeby test go wychwycił. NIe ma co sobie zawracać głowy testami owu! Ja też przechodziłam przez ten etap, ale szybko przerzuciłam się na mierzenie temp i nie żałuję.

kahaka no wiadomo, ze testy owu zawsze pokazuja dwie kreski, bo LH to hormon, ktory jest caly czas. Testy owu nie sa do d. moze robilas takie z allegro? ja robie elektroniczne clearblue od ponad roku i raz jedyny zawiodl mnie jeden test i to tylko dlatego, ze nie zadzialal w ogole :) ale sie zdarza. Tak samo jak testy ciazowe - moga dawac falszywy wynik pozytywny i falszywy wynik negatywny. Trzeba miec dystans. dlatego zaleca sie robienie owulacyjnych 3-4 cykle. nie ma szans, zeby co miesiac pokazywaly zle.
Jak pik LH jest zbyt maly, zeby test go wykryl, to nie dojdzie do owulacji!
Nie ma pikow kilka razy w cyklu. Skad te teorie?
Ja powiem tak.. mialam jeden bezowulacyjny cykl - temperatura skoczyla pieknie ale test owu ani razu pozytywny. w 24 dc. na usg potwierdzony brak owulacji.
Nie mozna tak kategoryczniemowic, ze cos jest do d i nie warto. Po prostu do kazdej z tych domowych metod trzeba miec dystans...

Skąd takie normy?? ja ciągle o innych słyszę ;/ ja miałam hmm 50 czy tam 60 i miałobyć niby idealne.. pewnie dziewczyny pamiętają jak o to pytałam.. Mój lekarz miał wtedy norme do 200..

normy sa rozne dla roznych dni cyklu. dla 16dc i 27dc moga byc bardzo rozne. Poza tym zawsze trzeba zwracac uwage na to w jakich jednoskach sa wyniki i normy na badaniach, ktore dostajemy do reki a jakie w interniecie. Czasem liczbowo sie roznia a jak sie przeliczy jednostke to wychodzi na to samo.

czesc i czołem kluski z roseołem

Sory, że tak wczoraj zniknełam, ale wywaliło nam korki :) hahahahaha :tak::tak::tak:Czytałam wczoraj Agathe Cristi : "Dom nad kanałem ", muszę przyznac , że czyta się to jednym tchnieniem ... jak zaczęłam, tak zasnęłam z książką na głowie :-D:-D:-D

Przyjeżdza dziś do mnie koleżanka, będziemy działkować, no i trochę poplotkjemy, ona niestety ma podobny problem do mnie też się starają i to chyba jeszcze dłużej od nas, tez zdrowi i nic - bidoki :-(, juz mieli kilka inseminacji, ale to tez nic nie dało :-(, ah .... pojęczymy sobie dziś obie :happy2:

reklama
Dzień dobry!
pok, oczywiście,że może być kilka pików LH w cyklu (owulacja jest oczywiście jedna)-wiem, bo miewam tak. Kilka razy pojawia się w cyklu śluz płodny, temperatura wzrasta na 1-2 dni, ale do owu nie dochodzi. Za parę dni powtórka.

Miłego dnia dziewczyny!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry