reklama

Staraczki Weteranki...

mama, zmobilizowałaś mnie do poszukania inf o tym Acardzie ;-) Znalazłam to:
"Kwas Acetylosalicylowy
Czyli niska dawka aspiryny (do 81 mg na tabletkę) wydaje się przynosić dużą
zasługę dla poprawy płodności. W Polsce można zakupić preparat o nazwie Acard®
(75 mg). Jeśli podejrzewasz się o poronienia, jeśli poroniłaś w przeszłości
zapytaj lekarza o tę formę leczenia. Niektóre typy poronień związane są ze słabo
rozwiniętą śluzówką macicy. Inne z obecnością antyciał antyfosfolipidowych. Są
to białka, które najwyraźniej związane są problemami krzepliwości. Mogą
prowadzić do powtarzających się poronień. W takich wypadkach istnieje
zmniejszony dopływ krwi do rozwijającego się zarodka z powodu zbytniej
krzepliwości krwi. Aspiryna redukuje ryzyko zakrzepów.

Poprawia jakość śluzówki macicy, dopływ krwi do jajników i macicy. Dzięki temu
wspomaga pracę układu rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym
jajeczkiem wewnątrz."

I jeszcze znalazłam, że niektórzy zalecają go brać dopiero po owu, nie brać w czasie @ (bo wzmaga krwawienie).

reklama
Kahaka- dzieki ,jak w tym cyklu sie nie udało to może od przyszłego spróbuję z tym Acardem...

Palemka-gdzie jesteś cały dzień:-(

mama pewnie możemy razem testować :))

właśnie Madzia zjada nasz obiad na jutro, kurcze nie karmią ich w tym przedszkolu czy co:confused:
Iza nad tym samym sie zastanawiam:confused::confused:
karmią ich tam czy nie bo moje tez zaraz lodówke nawiedzają po powrocie z przedszkola:szok::szok::-)
no to umowa-testujemy razem:tak::tak:&&&&&&&&&&&&&&&

Lopop-kurka szkoda ,ze sie nie dostałaś.........

Kahaka-dzieki za info -czyli w sumie teraz mogłabym brać skoro jestem po owu...to sie bierze 1 tabletkę na dzień?

Ostatnia edycja:
mama, w sumie to nie wiem...Wyczytałam tylko, że nie można przekroczyć 81 mg na dzień, a w Acardzie jest 75 mg, więc myślę, że spokojnie można brać, trzeba by ulotkę poczytać. Pewnie zalecają po owu, bo to poprawia ukrwienie śluzówki i lepsze zagnieżdżenie ewentualnie jest.
Tu masz ulotkę http://www.acard.pl/ulotka.pdf

Kahaka- pewnie jest jak piszesz...przed chwilą napisałam do kumpeli ktora jest po IUI -pisałam Wam o Niej-trzymałyście &&&&&&&&....
i Jej po inseminacji zalecili 1 tabletkę Aspiryny i 1 tabl lutki...
czyli Acard zawiera Aspiryne czyli to to o czym piszemy??żeby ułatwić zagniezdzenie...?

mama - jak to gdzie wkrzokach;-):-):-D i to dosłownie !!! Sistars przyjechała i siedziałysmy na działce ;)
A teraz smażę krokiety z mięsem na kolację ,
ma któraś ochotę może ????????Zobacz załącznik 349601

Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy, juz nie krzyczę, ale jak dziś spotkałam koleżanke , która rok się starała ponad i nagle zobaczyłąm jej ciążowy brzuszek, wstyd się przyznać, ale w sercu mnie ścisnęło .... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

Palemka- nooo,dobrze ,ze już jesteś :) ja poproszę krokieta-mam świeży chlebek to sobie wciągnę :)
a co do ściskania w sercu........ja mam 2 dzieci a jak widze znajome w ciąży to mnie ściska to co dopiero Ciebie skoro Ty o pierwsze walczysz..
rozumiem Cię...

Kahaka- juz dzwoniłam do męża ,zeby zakupił Acard....

mama, no dokładnie, bo aspiryna to właśnie kwas acetylosalicynowy. Bierz, nie zaszkodzi.
palemko, rozumiem Cię, ja też o pierwsze walczę i dziś się właśnie dowiedziałam o ciąży koleżanki i też mnie ścisnęło :(

Ja spadam, bo mam rade pedagogiczną o 17 :/
Nie piszcie za dużo ;)

Dzien doberek laseczki
Ja juz po pracy,po urzedach sie nalatałam,ale wszystko mam,,na zakupach byłam,,kupilam dwie pary dzinsow,dwa razy cycki..no i żarełko....
Moj poszedł na 14 do pracy, wóci gdzie skoło 20-21...wiec ja sama...
Pogoda super,,pranko zrobiłam...

kahaka to dobrze,ze dziadka wypisuja,,ale łyka już,,,no tez sie ciesze,ze sie pogodziliśmy...

Iza ja pierwsze słysze o tym mikroskopie,,matko co to ludzie nie wymyślą...niedługo bedziemy sie zapładniali bez facetów..haaa

nagapalma ej durna małpa musiała przyleźć,,ale nowy cykl staran do dzieła...

witam rankiem ale widzę ze wy tu już od 6 klikacie:)

Ewcia może z tego godzenia coś się wykluje;-)
QUOTE]
heeheh może...mam płodne teraz..hyh

rurka z czego masz prace tytuł??

kahaka niezła koleżanka,za zmiane powinein jej zaliczyc ten egzam...miłęj rady,,chociaz do miłych one nie należą...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry