reklama

Staraczki Weteranki...

aaa jeszcze zapomnialam napisać. Kolejna kol w ciąży. wpadka. ona 29lat on 39 (dla mnie wpadka to tak u 16-17 latków ale nic), nie chcą mieć dzieci i wielka tragedia ich teraz spotkała. nie wiedzą czy dadzą radę i wogóle, każde z nich mieszka z rodzicami a są ze sobą weekendowo od 6lat. Szlak trafia na miejscu normalnie:angry:

a żebyś wiedziała, szlak jak cholera !!! Skąd się takie ludzie biorą ???:szok:

reklama
Palemko - znalazłam coś takiego:

Pokryty nalotem

Ważne są zwłaszcza grubość i kolor takiej "pierzynki". Nie ma powodu do niepokoju, gdy język pokrywa jedynie cienka, jasna warstewka. To normalne, fizjologiczne zjawisko. Biały i gruby nalot bywa oznaką przechłodzenia organizmu, spowodowanego spowolnieniem tempa przemiany materii. Żółty natomiast sygnalizuje jego przegrzanie - tak się może zdarzyć, gdy pijemy zbyt dużo kawy lub w nadmiarze używamy ostrych przypraw. To również jeden z objawów choroby wrzodowej żołądka. Brązowy język bywa oznaką niedotlenienia organizmu, czego przyczyną są problemy z układem oddechowym. Zwykle tak wygląda on u nałogowych palaczy.

Warto wiedzieć, że kiedy po chorobie nalot zmienia się z ciemnego na jaśniejszy, jest to sygnał, że organizm powraca do zdrowia.

palemka wiem wiem spotkalam się już z tym zdaniem o wrogim śluzie, większość lekarzy nie robi tego badania wogóle. nie wiem w takim razie o co u nas chodzi ale coś jest na rzeczy no chyba że się jakoś źle kochamy:-D:-D:-D

Zjolka to jak z tymi płodnymi u ciebie?

Tymonka - śluz jest, ochota jest tylko w boku jeszcze nie kłuje. Pytanie: zakłuje czy nie? Jak by co to nareszcie się nie zabezpieczamy. Może gin w piątek zrobi usg i okaże się czy owulka była, jest, czy będzie.
Ja na razie czekam grzecznie, bo według mojego wykresu, to owu może być nawet i pojutrze.

Czyli mowisz że czekasz do owulki ze staraniami? Powiedzcie mi dziewczyny jak to w końcu jest lepiej się kochać codziennie w płodne czy co 2 dzień czy np czekać aż sie zaczną owulkowe objawy i wtedy. Ja mam zazwyczaj tak ze czuję owulację (ból) i wtedy test wychodzi dodatni, teoretycznie moglibyśmy czekać do tego momentu a praktycznie zawsze się dygam że przegapimy i działamy wcześniej...

aaa jeszcze zapomnialam napisać. Kolejna kol w ciąży. wpadka. ona 29lat on 39 (dla mnie wpadka to tak u 16-17 latków ale nic), nie chcą mieć dzieci i wielka tragedia ich teraz spotkała. nie wiedzą czy dadzą radę i wogóle, każde z nich mieszka z rodzicami a są ze sobą weekendowo od 6lat. Szlak trafia na miejscu normalnie:angry:

Poproszę taką ''wpadkę'',może z okazji wszystkich świętych?No bo do Mikołaja daleko....

Zjadłam ciasto,w ramach diety:)

Tymonka mój gin mówi,że jeszcze przed owu co 36h a im bardziej boli tym częściej:)

Jestem!
Jestem przeszczęśliwa :) Wygląda na to, że będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ :D
Rośnie ślicznie, trudno było pomierzyć, bo ruszała się jak szalona. Mąż był ze mną na usg.
Waży 400 g, a nie wiem ile mierzy. Wszystkie wymiary w normie. Wiek zgodny z suwaczkiem.
Fenoterolu mam na razie nie brać, bo nie ma potrzeby. Szyjka prawie 4 cm, zamknięta. Łożysko mam na przedniej ścianie, ale nie przoduje.
Zastrzyki z Clexanu mam teraz robić co drugi dzień, Duphaston 1×1, Luteina 1×2 – mam wybrać do końca to co mam i koniec.

kahaka - jupi dziewczynka :)) hehe :)) gratulejszyn kahaka :):-D:-D:-D

carooo - ja juz dzis chyba ze 3 kawałki cista zjadłam :( tylko na mnie niestety kalorie nie działają:( buuu

tymonko - a u mnie to jest tak, że jak jajnik kłuje, to znaczy, że pęcherzyk pęknie za 3 dni :))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry