reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

asus kochana bardzo mi przykro ze musialas przechodzic przez takie pieklo:-(mozesz na nas liczyc, chetnie cos doradze chociaz sama ciagle mam milion pytan do dziewczyn, ale odpowiedz zawsze uzyskasz:tak:trzymam kciuki za Ciebie i nas wszystkie:-)pozdrawiam

reklama
Witajcie dziewczyny. chciałabym stać się jedną z was. mam 2 córki 10 i 6 lat. zawsze miałam nie regularne cykle . W ubiegłym roku zaszłam w nie planowaną ciążę. Ponieważ miałam na głowie komunię córki brak okresu mnie nie zdziwił. Kiedy zorientowałam się co jest grane okazało się że to już 8 tydzień. Poszłam do mojego lekarza i było wszystko w porządku. muszę powiedzieć że leczę się na nadciśnienie i niestety przez ten czas brałam leki których nie powinnam. W 10 tygodniu poroniłam . To była dla mnie tragedia . Nigdy nie myślałam że mnie to spotka. Nikt z mojej rodziny ani znajomych nie poronił. gdy doszłam do siebie postanowiłam że urodzę jeszcze jedno dziecko. Zrobiłam komplet badań , przeszłam na bezpieczne leki i klops. Nie mam opisywanych przez was charakterystycznych temperatur , śluzu jak na lekarstwo. nie odczuwam buli owulacyjnych.A czas ucieka.
Styczeń 2009 już uciekł . W związku z ciśnieniem wskazane jest żeby urodzić zimą lub wczesną wiosną kiedy nie ma gorąca. Mam dwie córki przydałby się chłopczyk teraz. Będę wdzięczna za wszystkie rady. Mam nadzieję że razem nam się uda.

Jesteś juz jedną z nas:tak:
Strasznie mi przykro ze cie spotkało takie nieszczęście:-(ale nie martw sie keszcze wszystko przed toba i napewno uda ci sie zrobić slicznego synka:-)
A z nami będzie raźniej!!! Buziaczki:-D

Witajcie dziewczyny. chciałabym stać się jedną z was. Nie mam opisywanych przez was charakterystycznych temperatur , śluzu jak na lekarstwo. nie odczuwam buli owulacyjnych.Będę wdzięczna za wszystkie rady. Mam nadzieję że razem nam się uda.
Witaj wśród Nas:-)
Ja polecam monitoring cyklu u lekarza to chyba najlepsza metoda żeby sprawdzić czy jest owulacja. Ja byłam dziś i okazało się, że ten cykl jest bezowulacyjny a nie wiem czy w poprzednich była owulacja. Lepiej sprawdzić czy jest owulka

marzenixx- jejus dzieki wielkie - na Ciebie mozna zawsze liczyc.. zawsze odpiszesz hehe:)

od kilku dni mam bardzo dziwne dolegliwosci typu budzi mnie koniecznosc skorzystania z wc - szok co wczesniej sie nie budzialam z tego powodu... brzuch mam tak spuchniety ze szok.. jakies wzdecia- puszczanie baczkow i te sprawy.. szok.. nie wiem co sie dzieje - dochodza do tego lekkie bole a to kluje mnie z lewej stronya to z prawej.. szok a w brzuch mam tak opuchniety i wzdety ze czuje sie tak jakby w srodku ktos balon nadmuchal... jejus nie chce sie nakrecac.. :( ogolnie nie za dobre samopoczucie... moze cos ze mna jest nie tak...:( :-(
asus- jejus jestesmy z toba.. napewno ci sie uda...

marzenixx- jejus dzieki wielkie - na Ciebie mozna zawsze liczyc.. zawsze odpiszesz hehe:)

od kilku dni mam bardzo dziwne dolegliwosci typu budzi mnie koniecznosc skorzystania z wc - szok co wczesniej sie nie budzialam z tego powodu... brzuch mam tak spuchniety ze szok.. jakies wzdecia- puszczanie baczkow i te sprawy.. szok.. nie wiem co sie dzieje - dochodza do tego lekkie bole a to kluje mnie z lewej stronya to z prawej.. szok a w brzuch mam tak opuchniety i wzdety ze czuje sie tak jakby w srodku ktos balon nadmuchal... jejus nie chce sie nakrecac.. :( ogolnie nie za dobre samopoczucie... moze cos ze mna jest nie tak...:( :-(
asus- jejus jestesmy z toba.. napewno ci sie uda...

tikanis jeszcze 3 dni i testujesz!:tak: więc głowa do góry bo napewno będą dwie kreseczki:-)

Witam kochaniutkie :tak::tak::tak:
ale sie tu narozpisywałyscie az ciezko ogarnąć!!!:-D
tikanis trzymam kciuki za te dolegliwości oby sie okazały pieknymi dwoma krechami II :laugh2::-D
asus kochana to bardzo przykre co przeżyłaś ale teraz juz bedzie napewno wszystko dobrze!!!! :sorry2: i już niedługo bedziesz miala nową fasolkę - życze chlopczyka :tak::tak:
a na mojego męża jednak chyba podziałał ten wyjazd i wczoraj sam gadał o dzieciach a to o wychowaniu a to o innych sprawach, az mi sie cieplutko na serduchu zrobilo :tak::tak: widać ze TA decyzja w nim powoli dojrzewa :-D
Jak tam kobitki dzien mija?

dzisiaj w Poznaniu sliczna pogoda chetnie bym gdzies na jezioroko pochodzic pojechala:-) ale TŻ w pracy a semej mi sie nie chce.

tikanis
mi też sie wydaje ze jestes:-)
asus
zobaczysz bedzie dobrze.Tylko nie mysl negatywnie.

Jak tam kobitki dzien mija?

No u mnie pracowicie, szef wrócił z urlopu i skonczyło sie obijanie;-)a tak mi się nie che, ostatnio ciagle jestem zmęczona i śpiąca:-(to chyba przez tą pogode...
a ogólnie chyba ok. Ściagnęłam ostatnio pazurki akrylowe i swoje mam okropne ogryzki:-( bo troche sie nanosiłam tych pazurków, ale zakupiłam sobie wczoraj na allegro cały zestaw sally hansen zeby je zregenerowac i doprowadzic do porządku, tylko bola mnie opuszki jak sie po głowie drapię czy po nodze :-):-D

Marzenixx ja za to nie wyobrarzam sobie nosic sztuczne pazurki :laugh2: mam wlasne tak twarde ojoj! ale wiem jak to jest gdy sie je baaarrdzoo skroci :-D:-D koszmar! a ostatnio mi sie cosik posypaly - przesilenie wiosenne czy co?:dry:

reklama
Hej :-)

Witam starajace sie kobietki :)!
Ja rowniez probuje od lutego,ale roznie to ze mna bywalo...troche stresu,cwiczenia (jestem instruktorem tanca i aero) i cykl od 30 do ostatnio nawet 37 dni. W tej chwili biore 2 dzien luteine (od 16dc)-mam nadzieje ze mnie "wzmocni" .
Nie mialam okazji jeszcze dokladnie przesledzic forum ale licze ze podzielicie sie ze mna szczegolnie 'podobnymi' doswiadczeniami starajacych sie :).

witam serdecznie :-)

Witajcie dziewczynki
Jestem po wizycie u gin i usg. Miałam nadzieje, że usłyszę, że pęcherzyki popękały i można się przytulać. Ale niestety mam 17 dc i dużo pęcherzyków ale nie ma dominującego i gin stwierdziła, że owulacji nie będzie:sad:
Mam zrobić PRL i E w 4 dc i dostałam CLOSTILBEGYT od dc no i usg między 12-14 dc. A i jeszcze mam napisane na usg: budowa ultrasonograficzna jajników spełnia kryteria PCOs. Czy ktoś może brał ten lek?
Okropnie się czuje, jestem załamana:-( Czekam już tylko na @ żeby porobić to wszystko. Mam tyle rzeczy do zrobienia na uczelnie a straciłam ochotę na wszystko. Chyba zaraz się popłacze.

nie łam się kochana, musisz jeszcze troche powalczyc i będzie dobrze :tak:, ważne, że coś się dzieje w temacie :tak:

Dziewczyny mam problem.... bo mam dziwne uplawy od zakonczenia @ i one maja dziwny zapach..czegos takiego to ja jeszcze nie mialam:-(poradzcie cos bo oszaleje..

koniecznie do gina :tak:

Czuje sie strasznie, jestem wykonczona po calym dniu pracy , nie mam siły po tym zwolnieniu nie daje juz rady...........:-:)-:)-(

spokojnie, wszystko niedługo wróci do normy a tymczasem zafunduj sobie wieczorkiem jakąś przyjemność np. kapiel w bąbelkach (tylko nie gorącą), od razu humor będzie lepszy i sił więcej :tak:

Witajcie dziewczyny. chciałabym stać się jedną z was. mam 2 córki 10 i 6 lat. zawsze miałam nie regularne cykle . W ubiegłym roku zaszłam w nie planowaną ciążę. Ponieważ miałam na głowie komunię córki brak okresu mnie nie zdziwił. Kiedy zorientowałam się co jest grane okazało się że to już 8 tydzień. Poszłam do mojego lekarza i było wszystko w porządku. muszę powiedzieć że leczę się na nadciśnienie i niestety przez ten czas brałam leki których nie powinnam. W 10 tygodniu poroniłam . To była dla mnie tragedia . Nigdy nie myślałam że mnie to spotka. Nikt z mojej rodziny ani znajomych nie poronił. gdy doszłam do siebie postanowiłam że urodzę jeszcze jedno dziecko. Zrobiłam komplet badań , przeszłam na bezpieczne leki i klops. Nie mam opisywanych przez was charakterystycznych temperatur , śluzu jak na lekarstwo. nie odczuwam buli owulacyjnych.A czas ucieka. Styczeń 2009 już uciekł . W związku z ciśnieniem wskazane jest żeby urodzić zimą lub wczesną wiosną kiedy nie ma gorąca. Mam dwie córki przydałby się chłopczyk teraz. Będę wdzięczna za wszystkie rady. Mam nadzieję że razem nam się uda.

witam i bardzo mi przykro. Tym razem wszystko musi być dobrze :tak:

Do góry