Dzień dobry kochane!

Na wstępie bardzo Was przepraszam za moją dłuższą nieobecność i brak chinolka na wczorajszy poranek. Moje wytłumaczenie jest krótkie i rzeczowe: chrześniak Mojego jest bardzo chory (zapalenie płuc), rodzice pracują więc ja zajmuje się małym. Dzisiaj zwolniła mnie jedna babcia (z wielką łaską), bo mam sprawy do załatwienia na uczelni. Próbowałam Was podczytać w wolnej chwili ale średnio ze skupieniem jak mały płakał. Na szczęście czuje się już lepiej, leki działają
Na dziś zaczniemy od zarzucenia pozytywnej muzyki, ponieważ o tej godzinie jest to podstawa do dalszej egzystencji

myślę, że energicznie zaczniemy dzień przy sprawdzonym kawałku:
Ironic - Alanis Morissette - YouTube
bardzo proszę przesłuchać całość
Do radosnego poranka dodamy zdjęcie baardzo wakacyjne - żeby nie zapomnieć o tych ciepłych i słonecznych dniach :-)
Zadanie na dziś jest proste: optymizm! Uśmiechamy się, ile wlezie

Uciekł Wam autobus lub zabrakło benzyny? Cóż za wyzwanie

Teściowa znów snuje się z fochami? A nas to nie dotyczy, bo życie jest piękne

Ktoś nas potrąci w sklepie? Potrąćmy jego

W domu z każdego kąta wychodzi wielki napis "sprzątnij!"? Wyrzućmy wszystko do ogarniania na środek pokoju i z wyższością spytajmy brud "i co teraz?! ha!"

Niech leży z 10 minut i spokornieje

Kochane, dzisiaj tworzymy dzień uśmiechu
Chinolek na dziś:
"Najlepszym sposobem na to, by zwalczyć pokusę, jest jej ulec".
No a jak inaczej...

Pocieszę Cię, ja jestem efektem połączenia stosunku przerywanego i kalendarzyka

A jestem całkiem niczego sobie

Na pewno zaskoczysz! Widzimy się na sierpniówkach kochana.
Iwonka - trzymam kciuki za synka podczas operacji. Będzie dobrze, jestem pewna! Duuużo siły dla Was.
Agita - chyba jeszcze Cię nie witałam, więc wybacz spóźnienie i... witaj
Anastazi, Blue, Anulka i reszta ciężaróweczek - jak się czujecie? Opowiedzcie nam o swoich dolegliwościach, żebyśmy mogły się zarazić

Fluidki też mile widziane :*
Blue - tak, ja pisałam o dodatkach. Zdecydowałam się na zielony ale głównie ze względu na koszty - moja mama kupiła zielony, piękny dywanik który nie mieści jej się do małego pokoju. Powiedziała, że mam go zabrać a że jest to taka piękna, żywa zieleń to biorę i tym samym odpadł problem szukania koloru. Na piątek planuje przemeblowanie i zmianę wystroju pokoju, jak Mój będzie w pracy. Zmiana będzie dotyczyć firanek, zasłon, narzuty na łóżko, dywaniku, obrusu na stół, poduszek, obrazów na ścianie, ułożenia pierdółek na komodzie... Się namęczę

Oby chłopu się spodobało jak z roboty wróci
Bubbles - kolejna do sierpniówek będziesz, zobaczysz

ja już robię w głowie tajną listę

1 grudnia otworzę sierpniówki i cała reszta nas, które nie załapały się na lipiec będzie szaleć. A gratis dostanie nam się jeszcze wątek "zaskoczone od jesieni 2013" - jak już czytałam Wasz pomysł (swoją drogą świetny!)
Katka - mój kwasu foliowego nie łyka. Jego udział w suplementacji polega na przypominaniu mi co rano o kwasie
Adelo - zazdroszczę umytych okien, ja nie mogę się doprosić od miesiąca

Ale jak zrobię przemeblowanie pokoju to chyba sam wpadnie na to, że brudne szyby wyglądają obrzydliwie? O ja naiwna...
Lisica - widzę, że pisałyście o wadze, przegapiłam taki ważny temat

Ja przy wzroście 165 ważę 54 kg i szczerze mówiąc to jest moja norma. Od wielu, wielu lat ważę zawsze między 54-56kg, latem zwykle mniej bo sport często wyczynowy

Ale rok temu udało mi się "zapuścić" i doszłam do 59kg - myślałam, że zwariuję jak weszłam na wagę. Ja nie pilnuje figury swojej ale mam takiego pecha, że u mnie każdy kilogram idealnie widać po wyglądzie, naprawdę. 2 kg w górę i już wyglądam na duużo większą

Nie wiem od czego to zależy
Fimka - trzymam kciuki za weekend

haha i gratuluję pierwszego testu ovu

W niedzielę bolała mnie głowa i uświadomiłam sobie, że od dłuższego czasu (na pewno ponad pół roku) zawsze boli mnie głowa raz w środku cyklu - czy możliwe jest, że to jakiś objaw okołoovu? Przed okresem też mnie zawsze boli - ale to już wiem, że na @. Czy ovu może dawać podobny objaw? ;-)