reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej. Sorka dziewczyny doczytam potem. Dopiero mi włączyli prąd.

Ale mam pytanie. Wczoraj próbowałam badać tą szyjkę no i noga na kszesło ib bez problemu ją dotknełam,moim zdaniem wczoraj była twarda i zamknięta. Dziś tak samo zrobiłam i ledwo ją dotknęłam i moim zdaniem była wysoka średnio twarda i średnio otwarta. Dodam że i wczoraj i dziś temp 35.99. To mój 10 dzień cyklu. Dobrze badam,tak powinno być?
W ovu pokazuje mi że przypuszczalnie płodny dzień. Z moich wyliczen wynika że przy cyklu 28dni ovulacja bedzie w sobote czyli w 13 dzien cyklu?
Sluż lepki,gęsty.
Zerknijcie w wykres...

reklama
Hej. Sorka dziewczyny doczytam potem. Dopiero mi włączyli prąd.

Ale mam pytanie. Wczoraj próbowałam badać tą szyjkę no i noga na kszesło ib bez problemu ją dotknełam,moim zdaniem wczoraj była twarda i zamknięta. Dziś tak samo zrobiłam i ledwo ją dotknęłam i moim zdaniem była wysoka średnio twarda i średnio otwarta. Dodam że i wczoraj i dziś temp 35.99. To mój 10 dzień cyklu. Dobrze badam,tak powinno być?
W ovu pokazuje mi że przypuszczalnie płodny dzień. Z moich wyliczen wynika że przy cyklu 28dni ovulacja bedzie w sobote czyli w 13 dzien cyklu?
Sluż lepki,gęsty.
Zerknijcie w wykres...

Domka z badaniem szyjki Ci nie pomogę bo sama raczkuję w tym temacie. Ja skupiam się jedynie na wysokości. Otwartości w ogóle nie rozróżniam :dry: Poza tym ja badam szyjkę kilka razy w ciągu dnia. Czasem rano wydaję mi się, że jest wysoko ale później stwierdzam że średnio. Ovufriedn dni płodne wylicza również ze statystyk, ale chyba jeszcze nie Twoich bo to chyba Twój pierwszy rejestrowany cykl ?
Skoro śluz masz lepki to raczej nie jest to jeszcze dzień płodny, a temperatura skoczy dopiero po owulacji.
Robisz testy ovu (sorry, nie pamiętam) ?

:D Ja też nie mam pojęcia jak się bada szyjkę, nie mam pojęcia. Nadia śpi, obiadek skończyłam u mnie dziś obiadek na szybko pomidorówka z ryżem i leniwe kluski z serem. Nie mam jakoś weny na to.

Dziewczyny teraz takie pytanie z mojej strony trochę dziwne i trochę intymne, ale tak z ciekawości chcialam się zapytać, czy jak macie @ albo nie tylko wasi partnerzy proszą was o jak to ując...se* ana****...?
czy wg takowy uprawiacie?
Mój mąz...to wszystko by mógł...ale ja...mam swoje granice xd
Ciekawe czy ktoś by pomyślał jak on taki "spokojny" chłoopak xd

Witam sie. Co do szyjki- nie mam pojecia, jaka jest na plodne. Szczerze mowiac nigdy nie padalam i jakos mnie to odrzuca. Chyba balabym sie, ze cos tam uszkodze :(. A u mnie dzisiaj znowu plodny sluz sie pokazal (?). Troche mnie zaskoczylo to. Myslalam ze juz po ovu, wg tych testow, ale chyba jednak nie. Znowu trzeba bedzie meza pomeczyc ;). Zrobie dzisiaj jeszcze ostatni test, ktory mi zostal i zobacze co wyjdzie. Bardzom ciekawa. Poza tym chorobowo widze- Katka chyba pisalas o malej. Moja tez niestety w domu chora. Coraz mocniej mi kaszle. Dzis do doktora a w pracy biore po pol dnia wolnego (rano moj siedzi). Ech jesien. Pozdrawiam cieplutko!

Analny nie.
Bede macac szyjke moze cos wybadam;-).
Testów ovu nie robie.
Nie bede w wykresach zaznaczac szyjki bo moze ja ja błędnie odczytuje

Tu na BB był taki temat spójrz może tam czegoś sie doczytasz kochana..

https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/sluz-szyjka-temperatura-27240/

EDIT :

A tu cytat z innej strony internetowej

"I teraz tak : w dni płodne jest uniesiona wysoko, miekka i otwarta. W dni niepłodne jest nisko, zamnkięta i twarda.
I w sumie tyle. Jednak aby określić czy Twoja szyjka jest w fazie płodności czy niepłodności musisz miec porówanie. Toteż musisz ją poobserwowac parę cykli. Zawsze w tej samej pozycji i o tej samej porze dnia. "

EDIT 2:

http://parenting.pl/portal/rozpulchnienie-macicy

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
No ja piórkuję ile wy piszecie;-) U mnie komputer, to też telewizor, bo mała bajki ogląda i jakoś nie nadążam.

inis chyba ty pisałaś o przecinkach itd. Jak chcesz, to ja Ci to wszystko mogę popoprawiać. Z zawodu polonista (przynajmniej wyuczonego) oczywiście free:tak:
katka moja młoda też znowu katar, ja już mam dość tej pogody:wściekła/y:

anulka wiesz, czasem jak Cię czytam, to jakbym moje kłótnie z mężem widziała, tylko że to ja zawsze przepraszam, bo mi głupio, a tak poważnie, to może za dużo oczekujesz, bo skoro on pracuje, to też może być zmęczony, a do znajomych jedzie pomóc, bo tam mu nikt nie narzeka nad głową. Myślę, że jak trochę odpuścisz, hormonki zejdą, to i porozumienie się znajdzie:tak:

To co piszecie o tych wszystkich pomiarach to dla mnie jakiś kosmos. Nigdy nie mierzyłam temperatury, nie badałam szyjki, test ovu zrobiłam kilka razy, ale tak, to idę na czuja, a swoją drogą to Was za to podziwiam:-)

-------------------------------------------------

Btw dzisiaj siostra odesłała pożyczone ciuszki po mojej córeczce, już zapomniałam jakie to malutkie:-D Takie słodziaki. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ciuchoholiczką i szmateksową królową - tak mówi mój mąż, więc myślę, że jak w końcu się uda, to znów będę nowej szafy potrzebować:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry