reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziękuję Wam wszystkim :)

Mojej mamie, po urodzeniu 3 dzieci, urosły do rozm. małe B. Miała pokarm tylko przez 2 tyg. po każdej ciąży.
Podejrzewam, że u mnie będzie to samo ;)
Ale chociaż trochę jej się powiększyły :D

reklama
Dziękuję Wam wszystkim :)

Mojej mamie, po urodzeniu 3 dzieci, urosły do rozm. małe B. Miała pokarm tylko przez 2 tyg. po każdej ciąży.
Podejrzewam, że u mnie będzie to samo ;)
Ale chociaż trochę jej się powiększyły :D
Ja też miałam pokarm 2 tygodnie, a tak w ogóle moje dzieci nie chciały z piersi, ile ja sie namęczyłam, ale położna mi powiedziała że niektóre dzieci tak mają i już. odciągałam pokarm aż zanikł, może przy trzecim mi będzie dane karmic piersią.

Ja mam 160 cm i 52,5 - 54 kg różnie wychodzi w zależności od wagi. Przed mciążą miałam zawsze 60 - młoda wyciągnęła ze mnie wszystko:-) A co do figury... Tyłek mam płaski, piersi zmalały przez rok karmienia, a talii nigdy nie miałam, ale już się jakoś przyzwyczaiłam;-)

Ostatnia edycja:
Bella ja walczyłam o pokarm 4 miesiące. Karmienie było mieszane - cyc i butelka. Aż pewnego dnia nie poleciała z cyca ani kropla... Co ja się omeczylam - herbatki takie siakie i owakie na zwiększenie laktacji, przystawianie co 2 godziny... Eh... Ale uwielbiałam karmić piersią, chociaż tą chwilę.

reklama
ritta na tych zielonych testach to wiadomo która nam zwiastuje dobrą nowinę.. ale zabij mnie na niebieskich który uznałaś za prawidłowy? pierwszy czy drugi od góry? dzięki za wstawienie zdjęcia ;-)

co do piersi to nawet nic nie mówię.. w czasie karmienia miałam chyba E jak nie lepiej (przed ciążą b/c) a teraz to co z nich zostało to jakaś masakra.. nie dość że rozstępy to jeszcze jaki kształt :-( macie jakies sprawdzone sklepy z większymi rozmiarami miseczek? jakieś takie lepsze żeby druty nie wyłaziły :-D ja zawsze kupowałam bieliznę w jednym sklepie ale już nie ma tam na mnie rozmiarów.. wszystko jest poza obszarem stanika :-D:-D

a co do karminia małej to ja karmiłam tzn odciągałam laktatorem 4,5 miesiąca pokarm.. i dawałam z butelki.. przeszłam i nawał pokarmu i prawie zanik pokarmu.. ostatnie 1,5 miesiąca ściągałam na dwa fronty.. dawałam małej a między jej posiłkami zamrażałam porcje bo musiałąm zacząć pilnie brać leki i lekarz kazał mi małą odstawić.. w sumie to zamroziłam 11 litrów mleka :-D 1,5 szuflady w zamrażarce :-D więc ala w sumie jadla moje mleczko chyba do ukończenia 7 m-ca jak się nie mylę a w 8 chyba jeszcze na noc jej dawałam moje.. ale powiem wam że wszystkie herbatki na laktację to bujdy.. ja piłam 3,5 l wody dziennie i ściągałam regularnie mleko co godzinę.. z zegarkiem w ręku niestety :-( bo jak zapomniałąm choć raz to już mleka o połowę mniej.. a w nocy było ajgorzej bo mała mi przesypiała całe odkąd miała 2 m-ce a ja i tak musiałąm 3 razy wstawać żey mleko odciągnąć :-( także u nas były przeboje jeśli chodzi o karmienie.. :tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry