Cześć dziewczyny.
inis samopoczucie do bani :-( Obudziłam się z bólem głowy, chyba mnie coś zaczyna łapać. Temperatura dziś trochę spadła więc nie wiem czy dam radę z Wami zatestować czy wcześniej @ nie zawita

Zastosuje się do rady. Dziś pazurki będą w ostrej czerwieni :-)
Adelo urządzenie do usg oka wygląda trochę jak gruby mazak. Wykonuje się go przez zamkniętą powiekę. Trzeba popatrzeć w prawo, lewo, góra, dół, później dr przejeżdża po powiece i tyle.
Co do jazdy zimą to mój wcześniejszy partner pracował w delegacji w górach. Dość często do niego jeździłam na weekendy (400 km w jedną stronę). Także mam przeprawę jazdy zimą i to jeszcze po górskich drogach. Nie raz miałam duszę na ramieniu. Większość ludzi na łańcuchach a ja beztroska na zwykłych zimóweczkach. Próby podjazdu pod górę i kręcące się koła bez reakcji samochodu, ześlizgujący się samochód w dół i heroiczne próby złapania pobocza żeby samochód złapał jakąkolwiek przyczepność wspominam dość traumatyczne.
Podłączam się do apelu odnośnie odblasków i rozwagi !
Nie jestem w stanie pojąć ignorancji i braku szacunku dla własnego życia ludzi, który po zmroku chodzą lub jeżdżą rowerami bez odblasków i środkiem drogi. Jeżeli ich potrącę to może i udowodnią mi winę, pójdę siedzieć, ale ta osoba
straci życie. Szanujmy własne życie !
inis jeśli śluz jest grudkowaty to może świadczyć o infekcji, tym bardziej że czujesz pieczenie. Lepiej idź do lekarza