reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny, na OvuFriend, jakby coś to program sam zaznacza ovu tak?
Mi się pewnie już kreski pozioma i pionowa nie pojawią, ale pytam z ciekawości :)

Tak, sam wyznacza owulacje. Im wiecej danych mu sie wprowadzi tym dokladniej to zrobi. Temperatura to podstawa ale wazne tez sa testy ovu i sluz. I uwazam ze jesli czegos nie jestesmy pewne to lepiej nie wprowadzac bo moze blednie wyznaczyc ovu. Mam na mysli np. sluz.

reklama
Iwonka dzięki za podanie stronki, też chętnie na nią zerknę.

Cały dzień mi zimno, mam nadzieję że żadne przeziębienie się nie przypałęta... Nie mam czasu na chorowanie ;-)

Kochane witajcie już wieczornie :)

Ritta
masz super męża i Wasza historia wzrusza mnie bardzo. Bardzo dobrze, że macie siebie na wzajem w zupełnie nowej odsłonie i teraz kiedy przeżywacie razem wzloty i upadki. Liczę bardzo na Twoje i reszty dziewczyn II kreseczki :))))))) Ale fajne jest to, że się nie załamujesz i myślisz do przodu ;) @ jeszcze nie ma więc nic straconego!!

Inis proszę Cię Kochana nie załamuj nam się! Tak jak Bella pisała przychodzi rozczarowanie, zawód, ale trzeba się szybko z tego podnieść. I przed Tobą jeszcze wszystko nie jest jasne. @ jeszcze nie przyszła. Tyle nam dodawałaś pozytywnej energii tak samo Ty dostajesz ją od Nas wszystkich :*

Myszencja - zrób Betę - będziesz spokojniejsza :tak:

W ogóle wszystkie jesteście wspaniałe i powiem Wam zbliża się piękny czas, dla mnie już w sumie od teraz, bo cały grudzień był dla mnie zawsze magiczny. Ważne, żeby przeżywać każdy dzień pięknie, być dobrym - czynić to dobro i wejść w Nowy Rok z dobrym nastawieniem, z postanowieniami i być cierpliwym. To wszystko naprawdę bardzo pokrzepia :) Życzę Wszystkim jeszcze II kreseczek w tym roku, ale najważniejsze, żeby przyszły one w ogóle - w odpowiednim dla siebie momencie. Zobaczycie jeszcze będzie o wiele piękniej i będziemy kiedyś wspominać nasze działania, przy których stawałyśmy na rzęsach, żeby zrobić te II kreseczki ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisica - mi się zdarzyły takie krótkie cykle, ale to po luteinie. Miałam brać od 16dc luteinę na wyregulowanie plamień i suma sumarum dostałam @ bardzo wcześnie 22dc. A następne 2 cykle miałam tak samo krótkie. Dopiero 4 cykl po tej luteinie wrócił do mojej normy. Przejdź się do lekarza jak Cię to martwi. BO może faktycznie to implantacja. Będzie dobrze!!;-)

Kochane powiedzcie mi jak wyglada temperatura przed ovulacja i w jej dniu bo nie bardzo sie w tym orientuje.
Chodzi o to czy spada czy rosnie i mniej wiecej kiedy.

Iwonka temperatura przed owulacją jest na niskim poziomie i zdarza się, że tuż przed samą owulacją spada jeszcze trochę bardziej w dół. Luknij na mój poprzedni wykres - można zauważyć ten niższy spadek tempki z przed samej owulacji. A jak wygląda w dniu samej owulacji - ciężko powiedzieć - może być jeszcze na niższym poziomie a może już znacznie wzrosnąć.

Adelo nie zapisywalam temp w poprzednim cyklu :(

Iwonka dlatego chciałam żebyś zerkła na mój byś mniej więcej wiedziała jak to wygląda przy owulacji :) Zapisuj temperaturę teraz i zobaczysz jak się będzie zmieniać :tak: możesz jeszcze faktycznie potrzebować trochę czasu na wyregulowanie cyklu, po odstawieniu tabletek ale bądź cierpliwa, w końcu będzie ładnie widać zmiany na wykresie.

Adelo ja też bardzo lubię grudzień, tę magię świąt, rodzinną atmosferę :-) siarczysty mróz i śnieg po pachy :-D (ale tylko na kilka dni :-p).

Jutro znów nowy tydzień i nowe wyzwania. U was w pracy też jest taki zapieprz końcem roku? Już z nadgodzin z ubiegłego tygodnia
mam 2 dni wolnego...

reklama
Iwonka tak mniej więcej jest. Ale pamiętaj, że dokładnego momentu owulacji nie jesteśmy w stanie stwierdzić. Może ona się odbyć jeszcze na poziomie niższych temperatur albo przy wzroście tempki. Przy dodatkowej obserwacji jak: ból jajnika, jakieś plamienie, pozytywne testy owulacyjne - jesteśmy w stanie bardziej przybliżyć ten dzień :) ja akurat w tamtym cyklu obstawiałabym, że owulkę miałam w 16 dc.

Lisica końcówka roku przeważnie bywa wszędzie napięta ;-)
Ale ja zawsze w natłoku tej gonitwy myślę o świętach, rodzinie i to jakoś pomaga mi przetrwać najgorsze momenty tego zapierniczu :/ ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry