reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Amelie a miałas toperacje? bo moja tez chce ta operacje ale ja myslalam ze moze lipa i tak pomyslalam ze monopol lepszy. Ale skoro mowisz ze operacja jest ok no i nie jest droga bardzo..

Podzielam zadanie Amaliee, że to gra dla starszych dzieci.
Chyba, że myslimy o innych bo ja mam tą:
Monopol 1.jpg
ale są dla młodszych
gra-monopoly-junior-nowa_21628.jpg

My uwielbiamy gry planszowe a monopoly nie nazwałabym grą "na chwile". Tylko to muszą być bardziej inteligentne gry nie tylko ślepe przesuwanie pionka.

Załączniki

• Monopol 1.jpg
    Monopol 1.jpg
    63,9 KB · Wyświetleń: 111
  • gra-monopoly-junior-nowa_21628.jpg
    gra-monopoly-junior-nowa_21628.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 115
No i mam dylemat;-) Monopoly Junior lub operacja. Myśle ze w monopolu trzeba troche móżg wyśilić... Nie wiem. Za 60zł teraz jest ten Monopol Junior w
attachment.php
carfur. własnie ten. No to nie ma tragedi. No ale doradzcie;-)

fajne sa tez te zestawy gier typu pchelki,bierki,chinczyk itd.
Monopoly lepsze, operacja ma elementy elektroniczne ktore raczej szybko sie psuja.

Ostatnia edycja:
Ja bym była za operacją, głównie dlatego, że pisałaś, że Twoja córcia o niej wspominała:tak: Dzisiaj w Dzień Dobry TVN był fajny reportaż o prezentach dla dzieci i było m.in. żeby w miarę możliwości spełniać marzenia dzieci i że rodzice często chcą, żeby zabawka nie była tylko zabawką, ale żeby była też formą edukacji, a że czasem lepiej, żeby dziecko się po prostu bawiło, bo to też rozwija:) I że często też dzieci chcą "skromniejsze" prezenty, a rodzice na wyrost chcą im dogodzić i kupują coś lepszego, a dzieci są wtedy rozczarowane, musiałybyście całe obejrzeć, ale według mnie pani psycholog, która się wypowiadała robiła to całkiem sensownie:)

reklama
Domka ja bym wybrała Monopoly.

Amaliee ja od początku grałam z córką w gry wymagające myślenia. Uważam że bardziej rozwijają dziecko i uczą logicznego myślenia.
Gry interaktywne nie wymagają od dziecka niczego. Grają, piszczą świecą i tyle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry