reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Siwych jeszcze nie mam, maja skłonności do przetłuszczania się, strasznie mnie to denerwuje. Choc powiem ci Lisica ostatnio zauważyłam dwa siwe, więc pewnie się zacznie.

reklama
Odnosnie lekarzy w Polsce tez mam swoje zdanie wyrobione - negatywne.

Moja kolezanka zaszla w ciaze blizniacza i jakos w drugim miesiacu dostala krwotoku, pojechala do szpitala (nie miala karty ciazy bo jej prywatna lekarka stwierdzila ze zalozy ja na kolejne wizycie jak bedzie robila USG. Karty sie nie doczekala. W szpitalu mowi ze jest w ciazy (jeszcze nie wiedziala o bliznietach) i ze mocno ja boli brzuch i krwawi na to lekarz bez badania a to pewnie spozniony okres. Jej maz w taki szal wpadl ze chyba caly szpital go slyszal. Od razu wzieli ja na badania. USG pozakazlo dwa pecherzyki a ciaze jej lekami uratowali.
Chodzila prywatnie do lekarza cala ciaze i wyobrazcie sobie ze jej ginekolog ustalila jej termin porodu w 40tc tak jak pojedyncza a wiadomo ze bliznieta rodza sie 36-38. Zaczela krwawic, ledwo przezyla. Dzieci uratowali - obaj byli w ciezkim stanie...

Moje historie tez wcale nie lepsze. Lekarz prowadzacy moja druga ciaze zle obliczyl termin porodu. Urodzil sie grubo dwa tygodnie po terminie z czarnym lozyskiem... pomarszczony ze szok, zoltacze zbijali mu w szpitalaju jak mial 9 tygodni... porod Vaccum - chwala Panu ze urodzil sie zywy.

Pierwszy porod, zglosilam sie zgodnie ze skierowaniem od mojej ginekolog tydzien po terminie. Lekarz w szpitalu najpierw nie chcial mnie przyjac, potem nie chcial porodu wywolywac. Moja mama podpacila polozna (znajoma) i ta dala mi zastrzyki na wywolanie i dopiero mnie ruszylo po ponad tygodniu pobytu w szpitalu...

Takich historii od moich znajomych znam multum i to obojetne czy lekarz prywatny czy na NFZ. Idiota pozostanie idiota... niestety

Bella ja zaczęłam siwieć w pierwszej ciąży ;-) wszyscy się śmieją, że Daniel wyciągnął ze mnie kolor włosów - urodził się z włosami czarnymi jak węgiel. Podejrzewam, że gdybym miała jasne włosy to wcale bym na to nie zwracała uwagi... No ale jednak jasne od ciemnego się bardzo odróżnia...

Ja jak rodzilam to 2 tyg po terminie bo termin na 1 grudnia mialam a ur 11. Pojechałam do szpitala,lekarz mnie bada i mowi ze e to jeszcze za dwa tygodnie dopiero ur ze to skurcze przepowiadajace,ja ze przeciez juz 11 dni po terminie a on do domu mi kaze jechac bo nie ma miejsc w calym Lublinie,aby Lubartowska wolna. Ja sie wscieklam bo zle opinie o Lubartowskiej slyszalam i mowie ze nie bede rodzic ale suma sumaru na lubartowskiej urodzilam i bardzo sobie chwale teraz;-)

Jestem Zła,dziecko mi dzis z równowagi wyprowadza,załamka,rady se dac nie moge.Pocieszam sie gorącą czekolada

AMALIEE-w Norwegi tez nie lepiej.Moj kuzynka tam rodzila.
Tam akurat uwazali,ze cc to samo zlo i nawet jak bylo trzeba to nie chcieli zrobic.Moja kuzynka tracila przytomnosc i tak pekla,ze trzy tygodnie nie mogla siedziec. Po porodzie musieli ja operowac Do tego wyglada na to,ze z malym co nie tak,lekarze podejrzewaja porazenie mozgowe .Polscy lekarze jej powiedzieli,ze to moze byc skutek ciezkiego porodu.

Ja tez o lekarzach w PL mam wyrobione zdanie negatywne niestety ale wszedzie zdarzaja sie niedouczone lajzy ewentualnie ludzie znieczuleni na ludzka krzywde co jak widze to mnie szlag trafia bo Przyrzeczenie Lekarsie po cos sie sklada;-)

Ostatnia edycja:
Domka ja tez rodzilam na Lubartowskiej i nie narzekam.

Iwonka na watku o blizniakach sa dziewczyny ktore donosily do 40 tc. Z tego co wiem to przy ciazy blizniaczej nie ma wskazan do wczesniejszego rozwiazania. Po prostu porod sam czesto rozpoczyna sie wczesniej.

Amaliee znieczulenie niesie za soba ryzyko (jak kazdy zabieg).

Takich przykladow mozecie przytaczac wiele z roznych krajow. Ale zawsze beda zdazac sie powiklania, trudne przypadki itp. Nikomu tego nie zycze ale nie ma co dramatyzowac.

reklama
Rita ja drugie tez chce na lubartowskiej. Przeraża mnie kraśnicka,nie wiem czemu... A teral Lubartowska po fajnym remoncie trakt porodowy. Byłam na porodówce u szwagierki w zwszłym roku i miod malina;-)

Ja mysle ze w tym cyklu sie mi nie uda. Temp bardzo nie rosnie i ja sie czuje nie ciazowo. Głowa mnie boli,wszystko mnie boli i wogule dzis jakas rozbita jestem;-/

Amelie w biedrze to niegłupia jest ta gra zagadnij kto to tez za 50zł

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry