reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta właśnie nie wiem czy jest już po ovu czy przed, bo fakt tempka skoczyła, ale wstawałam w nocy, więc myślę, że to też dlatego, ale zobaczymy jutro jak będzie wyglądać, mam nadzieję, że jednak jest jeszcze przed, bo mieliśmy ostro działać od dzisiaj(w zeszłych cyklach miałam ovu w 18-19 dniu), więc teraz chciałam od 16 do 20 dc codziennie, a jak ovu już była to dupa, bo ostatnie przytulanki były w piątek:((

reklama
Wiadomo prawie każda kobieta lubi błyskotki, Tym bardziej jak często gdzieś wychodzi czy pracuje. Ja pracuje ale szkoda by mi było ubierać do przedszkola jakiegoś drogiego wisiorka czy coś, za swój komplet ślubny dałam 320 zł nie za mało jak dla mnie ale kurde szkoda mi go nosić i leży w pudełeczku:) Fajnie by było pod choinkę dostać np jakieś śliczne złote kolczyki ale takie "uniwersalne" żeby ich nie ściągać... jak dostałam na komunie to nosiłam dopóki jednego nie zgubiłam gdzies na obozie jak byłam musiałam zgubić... takie wiecie,,, o co mi chodzi:D

Hej! Jestem w końcu!
Anastazi - wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka przede wszystkim :)
Ameliee - obrączki piękne! Lubie takie mieszanki złota.

My mamy obrączki z ruskiego złota, bardzo grube. Widać na kilometr, ale się nie świecą.
Dziadek męża kupił w Rosji z myślą o swoich wnukach i dał im, jak byli jeszcze mali :) Mają swoją historię. Piękne są.

A teraz opowiem Wam co na wizycie:
1. mam torbiel w lewym jajniku (4,0cm) i 2 małe (1,5cm i 1cm) - podejrzewa że to blokuje owu.
2. w jajniku prawym ciałko żółte, nie torbiel (2,6cm) co może wskazywać że owu była, ale nie wiemy czy jajeczko zostało uwolnione :/
3. macica - przodozgięcie, jednorożna, z grudkami przy ujściu jajowodów (to gina bardzo martwiło, mówił że przez to mogą być niedrożne + zrosty pooperacyjne mogą wpływać na niedrożność, bo naciskają na jajowód teoretycznie zdrowego jajnika)
4. podejrzewa przez grudki endometriozę, ale nie jest teraz w stanie powiedzieć na 100%, bo to już końcówka cyklu. Zbadamy dokładnie przy kolejnej wizycie.
5. biorę Duphaston, monitoring cyklu tuż po @.
6. Badania hormonów zleci przy kolejnej wizycie, która będzie 20.12.

Bardzo konkretny lekarz, potraktował mnie bardzo poważnie i tym razem jestem naprawdę usatysfakcjonowana wizytą.
Powiedział, że mam myśleć pozytywnie i żebyśmy dali sobie rok. Po kolei będzie eliminował swoje podejrzenia badaniami, póki co nie dał ostatecznej diagnozy. Wykluczył PCOS, bierze pod uwagę LUF, niedrożność jajowodów i endo...
Uff, jestem dobrej myśli, mimo tylu podejrzeń :tak:

ale wy stukacie ehhh
ja dzis dobry humor mam nawet zamowilam sobie 5 rzeczy na allegro hehe jutro juz czesc bedzie hihi i za nie duze pieniadze :D uwielbiam swojego dostawce hihi
maly spi ja kapusniak wchlonelam (pierwszy posilek) i tak sobie buszuje po necie :) ale nie ma co robic...mial pan przyjsc do domofonu bo z mieszkania na dole nie sluchac mial byc miedzy 9-10 i dalej go nie ma...a wczoraj nie mial sprzetu... o i tak...wczoraj moj nie pojechal na urodziny do matki bo pozno wrocil z pracy, dzis ma sie wybrac pewnie bedzie mnie ciagnal, ale jakos patrzec mi sie na nia nie chce:/ ehhh

tez mi sie marzy bizuteria:( ale pewnie przez ostatnie humorki dostane rozge od mikolaja...u mnie w rodzince zanikl zwyczaj dawania prezentow teraz to dla mnie nowosc...dla malego wszystko juz mam...sobie prezent tez zrobilam tymi zakupami ale co tam raz sie zyje :)

reklama
Fimka świetnie że trafiłaś do rzeczowego lekarza. I dobrze, że zdecydował się na monitoring. Czy mimo torbieli owulacja z lewego jest możliwa czy tylko z prawego ?
Mocno trzymam kciuki, żeby mimo przeszkód szybko się udało &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry