Hej! Jestem w końcu!
Anastazi -
wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka przede wszystkim
Ameliee - obrączki piękne! Lubie takie mieszanki złota.
My mamy obrączki z ruskiego złota, bardzo grube. Widać na kilometr, ale się nie świecą.
Dziadek męża kupił w Rosji z myślą o swoich wnukach i dał im, jak byli jeszcze mali

Mają swoją historię. Piękne są.
A teraz opowiem Wam co na wizycie:
1. mam torbiel w lewym jajniku (4,0cm) i 2 małe (1,5cm i 1cm) - podejrzewa że to blokuje owu.
2. w jajniku prawym ciałko żółte, nie torbiel (2,6cm) co może wskazywać że owu była, ale nie wiemy czy jajeczko zostało uwolnione :/
3. macica - przodozgięcie, jednorożna, z grudkami przy ujściu jajowodów (to gina bardzo martwiło, mówił że przez to mogą być niedrożne + zrosty pooperacyjne mogą wpływać na niedrożność, bo naciskają na jajowód teoretycznie zdrowego jajnika)
4. podejrzewa przez grudki endometriozę, ale nie jest teraz w stanie powiedzieć na 100%, bo to już końcówka cyklu. Zbadamy dokładnie przy kolejnej wizycie.
5. biorę Duphaston, monitoring cyklu tuż po @.
6. Badania hormonów zleci przy kolejnej wizycie, która będzie 20.12.
Bardzo konkretny lekarz, potraktował mnie bardzo poważnie i tym razem jestem naprawdę usatysfakcjonowana wizytą.
Powiedział, że mam myśleć pozytywnie i żebyśmy dali sobie rok. Po kolei będzie eliminował swoje podejrzenia badaniami, póki co nie dał ostatecznej diagnozy. Wykluczył PCOS, bierze pod uwagę LUF, niedrożność jajowodów i endo...
Uff, jestem dobrej myśli, mimo tylu podejrzeń