reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aniołek to zaraz jak kupili mieszkanie zaszła szwagierka w ciąże, no nie przemyśleli sprawy. Ja już teraz się zastanawiam jak my się pomieścimy przy kolejnym dziecku, mamy 2 pokoje i duży salon, mieszka z nami brat mojego, a ze on ma pokój na początku to się niemal nie widujemy, ale sama nie wiem czy się pomieścimy w pokoju i salonie :) A też jestem na etapie wybierania prezentu :) mojej damie , i za duży wybór we wszystkim !
Carla a nie boisz się że Tomuś będzie Ci budził Nele? Ja tez się czuję ok za kierownicą, 3 lata temu robiłam w firmie kateringowej i nieraz musiałam jechac z jedzeniem do Kopenhagi, niby proste miasto , bez rond, bez tramwajów , ale ilu rowerzystów! nieraz stałam i mnie na placz brało, ale teraz się ciesze bo jak mam jechać gdzieś to jadę. Udanego wypadu, słonka dużo i odpoczywajcie ile się da :)
Amelia to Twój jest w wawie a ty w krakowie? My do chorwacji lecieliśmy z Warszawy do Splitu, samolotem krócej i wygodniej, a samochodem tyle że można wszędzie skoczyć. Ja podobnie jak Aniołek nie mogę patrzeć na takie rzeczy, moja mama siedzi o ogląda ja nie potrafię !
Dorcia w szpitalu bo coś się stało czy na głowę?

reklama
Amelia to była oferta dnia i tylko na tą komodę, ale w zeszłym tygodniu była biała i też za 99zł. Już stoi złożona ;) A co do wakacji to ja bez wachania wybrałabym Chorwację, jak oglądam fotki znajomych stamtąd to ohhhhh... cudnie tam jest!!!

Aniołek u nas w Gdańsku tak nie jest... jest dużo zimniej niż na południu (fakt co za tym idzie mniej burz) ale było też sporo dni deszczowych. Np dzisiaj padało i cały dzień szaro:P

Dorcia a co jej się stało?

Carla udanego urlopu życzę!!! A podróżą się nie stresuj!!!

Muffi, taka komoda za TAKą cenę! czemu mam tak daleko do Ikei? byłaby w sam raz do pokoju Natusia,
Ianka, dwa miesiące temu był odczulany od marchwi i teraz je ją dwa razy w tygodniu. nie ma żadnej reakcji alergicznej. ale z mlekiem i glutenem kazali wstrzymać się z podawaniem do roku, żeby jelita się zregenerowały. potem teoretycznie będzie mógł wszystko jeść, na początku delikatnie, aż dojdziemy do normalności. nigdy nie wierzyłam w takie czary mary ale jednak to działa. widzę po buźce małego. żadnych paskudztw, nic nie wysypany. a jeździliśmy po dermatologach i sterydami nas faszerowali. ehh
znaleźliśmy inne mieszkanie :) ale mój P coś się bunci. tak jakby wyprowadzać się nie chciał. mieszkanie 60m2 - spółdzielcze własnościowe, do remontu ale cena 1992 za m2!!! toż to jak za darmo.
Giełda Płocka - Sprzedam mieszkanie Podolszyce Północ Płock
mówi żeby czekać na te dofinansowanie do mieszkania, nam by 15% się należało.
eh znalazłam to samo mieszkanie na stonie agencji i ponad 180 tys kosztuje. to chyba jakiś chwyt marketingowy :P wredni ludzie :P wprost nie napiszą tylko jakieś kity wciskają

Ostatnia edycja:
Muffi Ianka tak na "głowę" ją zabrali...ponoć szalała w nocy i rano już nie było siły tylko wezwali karetkę !!! Ehhhhhhh !!! A ten chłopczyk taki śliczny i grzeczny !!!

Vinga nie śpisz jeszcze ???
Dzieckiem zajmują się jej rodzice i ojciec dziecka !!!
Ale radzą sobie super !!! Luksusów nie ma ale naprawdę mały ma wszystko czego potrzebuje !!!

DOBREJ NOCKI !!!

Super, sobota a ja pobudka o 6 rano.... zaczęło padać a ja miałam poduchy na huśtawce i pranie na polu, A ganiał w Majtach po ogródku i zbierał :):-):-):-):-), robię kolejne pranie i piję już kawkę :)
Dorcia - To dobrze, że małym chociaż się dziadkowie zajmą, no i najważniejsze, że ma się dobrze.
Vinga - no mieszkanko duże i cena fajna, ale jeszcze trzeba włożyć w remont... ale szukajcie szukajcie, nie ma co się męczyć z teściową :)
Miłej soboty życzę.

Aniołek - haha padłam , latający po ogrodzie chłop w majtkach o 6 rano to niecodzienny widok :)
Ianka - dokładnie tak . Mi się marzy wsiąść w samochód i zwiedzić całe południe Chorwacji i Czarnogórę .
Muffi - szkoda bo już zdążyłam się napalić :)
Vinga - wiesz co mężowi na pewno się lepiej mieszka niż Tobie , w końcu jest u siebie .To nowe dofinansowanie ma być tylko na nowe mieszkania . Zobacz sobie po ile są mieszkania z rynku pierwotnego , może się okazać że różnica jest niewielka, tym bardziej że z wtórnego prawie zawsze są do remontu i może warto poczekać , ten nowy program ma wejść na początku przyszłego roku . A i jeszcze na Twoim miejscu wybrałabym mieszkanie z windą ,z dwójką dzieciaków , wózkiem ciężko musi być bez .
Dorcia - szkoda dziecka ale i matki, taka młoda jest , mam nadzieje że jej pomogą

dziewczyny, jak to dobrze że jesteście :) Amelia, nie miałam pojęcia, że chodzi tylko o rynek pierwotny, nigdzie w artykułach które czytałam nie było o tym wzmianki. to dziś powiem mojemu o tym i zobaczymy co powie. co do windy to ciężko będzie, w śródmieściu i starej części Płocka jest mnóstwo wysokich bloków ale w tej dzielnicy gdzie my szukamy mieszkania są tylko dwa, reszta do 4 pięter jest.
zamówiłam małemu łóżeczko turystyczne, mam dosyć słuchania w nocy jak mały obija się głową o szczebelki.

reklama
Carla- tez kilka lat temu miałam poobne obawy kiedy zginął brat mojego ówczesnego chłopaka zginął w wypadku samochodowym. Ale z czasem minęło. Przykre to kiedy w taki sposób odchodzą ludzie z bliskiego otoczenia. Udanych wakacji!

Amelia- ogladalam ten reportaz i uważam, że matka jest współwinna. Wystarczyło tylko posłuchać jej wypowiedzi, sama sobie momentami zaprzeczała np. on bardzo kochał dzieci, ale bił starszego syna odkąd skończył roczek po buźce i pupie,żeby widział kto rządzi w domu! Ją z resztą traktował podobnie. Biedne malenstwo, ja zawsze płacze kiedy widzę krzywdę dzieci.
Wakacji Wam zazdroszczę! Cypr , chorwacja są zupełnie poza moimi możliwościami w tej chwili.Ale tez wybrałabym Chorwację;) Zyczę udanego wyjazdu i trafnego wyboru:)

Aniołek- to samo pomyśłałam o tm domku dla lalek co Dorcia- ale to pewnie by tylko ich zdenerwowało. Zależy jakie mają podejscie, ja akurat bym się z tego śmiała;)

Vinga- mieszkanie okazja,ale musicie sie liczyć z tym, ze trochę włożycie kasy w remont. Układ fajny. ustawne. Wygląda na wielką płytę. Chodzi o program Mieszkanie dla młodych?

"wg stanu na dzień 19 czerwca 2013 r. - Program Mieszkanie dla Młodych został przyjęty przez Radę Ministrów 14 maja br., i 27 maja 2013 r. trafił do Sejmu RP. 19 czerwca 2013 r. odbyło się pierwsze czytanie ustawy w Sejmie. Projekt przewiduje możliwość składania wniosków o wsparcie finansowe od 1 stycznia 2014 r. do 30 września 2018 r. Data 01 stycznia 2014r. pojawia się również w wypowiedziach przedstawicieli Rządu, którzy wskazują, że program powinien zacząć w tym terminie obowiązywać"

zrodło: http://mieszkaniedlamlodych.pl/

Vinga a byliście w banku i pytaliście na ile macie zdolność kredytową?

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry