reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wasila, pytaliśmy w banku ale to było przed moją podwyżką, zbyt dużo dać nie chcą ale zawsze coś. a czy jak jestem na L4 czy macierzyńskim to oni mnie liczą jakbym pracowała? czy pensję męża tylko będą brać pod uwagę?

dziewczyny czuję Gabrysia! wczoraj jeszcze nie byłam pewna ale dziś to samo, takie lekkie naprężania i muskanie :) czyli mimo łożyska z przodu poczułam go tydzień wcześniej niż Nataniela ( w 16 tyg.)

reklama
Vinga- poobno w 2giej ciązy szybciej czuje się ruchy dziecka wiec to na pewno Gabrys:)Fajnie, że małeństwo już daje znaki;)
banki różnie podchodzą do zwolnienia i macierzyńskiego. Moja szwagierka rok temu bedąc na macierzyńskim ubiegała się o kredyt i nie każdy bank bierze pod uwagę macierzyński a nie wiem jak jest ze zwolnieniem. Umowę miała na czas nieokreślony. Ja z kolei 2 lata temu kiedy bralismy kredyt pracowałam w firmie 8 miesiacy i umowe mialam na rok i nie było problemu wiec to się ciągle zmienia. Proponuje isć najpierw do banku albo doradcy fiiansowego a potem szukac mieszkania:) Bedzięcie wiedzieć na czy stoicie:)

Vinga ...ale superowo... Gabryś daje znać...mamusiu jestem tutaj !!! Bezcenne !!!

Wasila, Aniołek ja bym kupiła domek....kiedyś zapytałam męża co by chciał na urodziny ( poza drugim dzieckiem oczywiście) a on że wypasione Audi...i dostał !!!! Z CZEKOLADY !!!:-D:-D:-D

Idę sprzątać bo się trochę zadziadowałam w kuchni...zachciało mi się krokietów z barszczykiem !!! Yuuuummmmy !!!

Vinga-to mieszkanko fajne,spore,duzo okien ma,pokoje nie sa przejsciowe:) musisz przeknonac męża:)
Amelia-ja bylam miesiac temu w Chorwacji..drugi rok z rzedu w tym samym miejscu bo sie poprostu zakochałam.Chcociaz wczesniej mowilismy z W.ze jest tyle pieknych miejsc na swiecie ze nigdy nie pojedziemy dwa razy w to samo:P
Jechalismy samochodem ale rozlozylismy podroz na dwa dni i spalismy w Monachium.To jest wlasnie fajne w podrozowaniu samochodem ze mozesz zwiedzic po drodze duzo fajnych miejsc.
Muffi-aaa farciaro:) swietna ta komoda!

Samosia a ja poza Anglią nie byłam nigdzie za granicą :-(ale ja w sumie nie lubię podróżować:baffled: Droga nad polskie morze w zeszłym roku była dla mnie gehenną !!! Ale dojechaliśmy i wróciliśmy zadowoleni !!!

Żeby "spalić " barszczyk z krokietem ubzdurałam sobie wielkie sprzątanko !!! Ojjj dawno takiego blasku w mieszkaniu nie było !!! Aż mnie brzuch rozbolał !!!
Ciekawe jak długo tak pozostanie ???

vinga normalne że się bunci twój, mój też jak zaczęliśmy rozmawiać o budowie to mówił że nie ma sensu że tak mój jak i jego dom zostanie pusty, no ale jak już postanowiliśmy że sie budujemy to nie żałował, fakt kasy idzie jak nie wiem, a ile jeszcze przed nami, czasem żałuję że nie kupiliśmy gotowego małego domku, no ale jak zaczeliśmy to skończymy! Co do mieszkań ja w ogóle nei wiem jak stoją , wiec nie pomogę, to mieszkanko wydaje sie ok ale wymaga remontu. Moja mała też miala okres że budziło mnie w nocy jej walenie główką w barierki ale już w miarę bezkolizyjnie się przekręca, bo przecież nie umie spać normalnie, ale do góry nogami, na pościeli nie pod nią. Gratuluję ruchów małego, coś pięknego:)
Amelia Czarnogóra moje marzenie :) żałuję że nie pojechaliśmy tam te 3 lata temu co byliśmy w Chorwacji. nie żaluje Chorwacji ale do Czarnogóry to jednak jeszcze nie z dzieckiem :) A w ogóle to żałuje że nie jezdziliśmy jak mogliśmy, było nas bardziej stać, nie było niuni, a ja uwielbiam podróżować, mogłabym wsiąść a auto i jechać przed siebie, za to mój dawniej nei przepadał, a teraz mówi ze by pojechał tu czy tam, zawsze lubiał ale był zbyt leniwy!
Carla wiem że będziesz za tydzień ale oglądałam pogodę i nad morzem ma być bardzo przyjemnie , więc jeszcze raz udanego wypoczynku
Samosia mam to samo mówiłam że musimy pozwiedzać chodź co a teraz mogłabym jechać w to samo miejsce. Gdzie byliście? Fajnie jechać autem, jak się nie ma dziecka można spać w aucie :) bo na południu ciepło, a jaka oszczędność, moja szwagierka tak była w Bułgarii i polecala nam, no ale już nie bardzo z niunią:laugh2:
Dorcia toś się orobiła, bo krokiety kaloryczne! ale mi smaka zrobiłaś! takie z grzybkami mniam mniak, jak mój wróci ide na grzyby ! mam nadzieję że już są

Ostatnia edycja:
chyba Tesiak mi podawała linki do atrakcji w Inwałd? czy pojechaliście tam na dzień? czy nocowaliście, jak nocowaliście i byliście zadowoleni z nocegu moglabyś podać mi namiar na prv? Tam się może wybierzemy, nie daleko, a może być ciekawie

Vinga - no niestety tylko pierwotny , mam wrażenie że najlepiej na tym wyjdą banki i deweloperzy :/, też trzeba pamiętać że dopłata jest tylko do 50 m2 . Gabryś :) ładnie :)
Samosia - a w jakiej miejscowości byliście? Ja nigdy nie byłam w tym samym miejscu dwa razy , nie licząc naszego Bałtyku:), i na razie trzymam się twardo:)
Ianka - ja w sumie nie mam oporów by do Czarnogóry jechać z dzieckiem , chciałabym tam pojechać właśnie przy okazji Chorwacji ale przynajmniej 2 tyg trzeba mieć , a my 10 dni tylko mamy :( obawiam się że to za mało
Dorcia - smaka robisz tymi krokietami :) dawno nie jadłam

miłej niedzieli Wam życzę

Hejka:)
Ja dopiero wstałam :-), wczoraj u nas grill z bratem, a wieczorem pojechaliśmy na ognisko na Panieńsko-Kawalerski do tych znajomych co za 2 tygodnie na wesele idziemy. No i oczywiście ale jestem nie wyspana.
Ianka - Ja też polecam Inwałd, co prawda byłam jakieś 2-3 lata temu ostatnio a teraz strasznie to rozbudowali więc zwiedzania na dobre kilka godzin, Ja z Bielska Mam tam rzut beretem bo tylko 40 km więc nie nocowaliśmy nigdzie, podejrzewam, że Tesiak też nie nocowała bo ma tak samo blisko Jak ja :) Nie wiem jaka Ciebie odległość dzieli, ale wydaje mi się, że to wycieczka na jeden dzień.
Amelia - Mi się też kiedyś marzyła Chorwacja, ale na razie pozostajemy wierni wypoczynkowi w Polsce :) co do miejscowości u nas nad Bałtykiem to też zawsze starałam się jeździć w inne miejsce, w tym roku chyba poraz pierwszy pojedziemy tam gdzie już byliśmy tylko, że pensjonat wybierzemy inny.
Dorcia - Mi by się też przydał taki zastrzyk energii do posprzatania całego domu, najbardziej nie mogę na okna patrzeć, ale to może w przyszłym miesiacu bo obiecałam sobie kupić nowe firanki :) Mniam Krokiety i barszczyk, smaka mi narobiłaś:) Ja się wczoraj u znajomych objadłam szarlotką, normalnie chyba z 4 kawałki zjadłam taka dobra :-):-):-).
Pogoda dzisiaj cudowna, myślę właśnie co tu dzisiaj robić, ale na razie dogorywam pod kocykiem z kubkiem gorącej kawy :)

reklama
Melduje że wstałam:-p

Weekend bez córki więc spaliśmy do oporu !!!

Ianka wysłałam Ci na prv linki :-D

Aniołek
nie wzięłaś przepisu na szarlotkę ???

Ja dzisiaj może grilka zrobię ??? Jakoś mnie tak nosi na takie żarełko :rofl2:

MIŁEJ NIEDZIELKI LASECZKI !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry