reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
tez u Was tak goraco?? u mnie 32 stopnie normalnie rozplywam sie :-D
moj synek nie spal dzis w przedszkolu i usnal mi teraz na kanapie, zamiast opalac sie na dworzu to musze gnic w domu bo krolewicz spi :-(

u mnie dzis 23 dc ale nie licze na nic, gdyz czuje juz bolace piersi a u mnie to objaw na @

wogole pamietam jak u mnie bylo przy pierwszej ciazy, dopiero jak odpuscilam myslenie o zajsciu to nagle bach i dwie kreski na tescie:tak:dlatego mam zamiar teraz z dystansem podejsc do calej sprawy, czy sie da?? watpie ...hehehe:-D

reklama
Wasila, ja to chyba muszę wszystkie Twoje porady wydrukować i wziąć jako ściągę ;) może masz jeszcze jakieś porady, o co pytać?

Gabryska- własnie miałam pisać, że podobno wszedzie upały w u mnie (Olsztyn) zimno i wietrznie, z 15st jest brrr,ale upały i do mnie ida:)

Vinga- Zapytaj czy jest to wspólnota mieszkaniowa czy spółdzielnia- jeśli chodzi o wspólnoty wiem wiecej. A takie z życia wzięte- dwa lata temu kiedy szukałam mieszkania zwracaliśmy uwagę na wszystko- na możliwośc parkowania, bliskośc przystanku autobusowego i jak skomunikowane jest miejsce z reszta miasta, bliskośc szkóły, sklepów, planowane inwestycję w okolicy, Ja mam blisko uniwersytet wiec wiem ze gdyby w przyszłości przyszło nam wynająć mieszkanie to nie będzie problemu.Kiedys też podpytywałam inspektora ode mnie z pracy w jakiej technologii kupować mieszkanie, Jego zdaniem tak układa się ranking:
1. stara cegła (nie kamienica. lata 70,80)
2. nowe budownictwo
3. wielka płyta-zabudowa 4 pietrowa
4. wieżowiec z wielkiej płyty
I mamy mieszkanie w opcji nr 1-cisza i spokój-, sąsiadów praktycznie nie słychać.

Sprawdź czy budynek jest ocieplony-tańsze koszty ogrzewania. Czy są podzielniki centralnego ogrzewania- raczej są wszędzie ale lepiej dopytać. Ni i mieszkanie ogladajcie w świetle dziennym
Może Samosia jeszcze coś doda kupowała niedawno mieszkanie,

Ostatnia edycja:
Vinga - jak już się zdecydujecie to przed podpisaniem umowy przedwstępnej poproś właściciela o zaświadczenie o niezaleganiu z opłatami czynszowymi!!!!!!

Możesz tez poprosić właściciela o numer ksiegi wieczystej, jeśli będziesz chciała sprawdzić podeśle Ci link do strony z której sobie podejrzysz. U mnie okazało się, że były niezgodności w księdze wieczystej i 30 dni czekaliśmy na sprostowanie przez sad przed rozpoczęciem procedury kredytowej, bo poprzedni właściciel nie dopatrzył formalności.

Ostatnia edycja:
to wielka płyta 4 piętrowa - mieszkanie jest na 4 piętrze . dzięki kochana za wszystkie informacje, mam nadzieję, że wszystko zapamiętam i zapytam.

Hej laseczki Wy moje !!!!!!!!

Gabryska WITAJ WITAJ i mam nadzieję że szybciutko doczekasz się II !!!!!!!!!!!!
Aniołek kupiłam dzisiaj pepino...i nie ukrywam zrobiłam sobie jeden...niestety jedna krecha
Tempka leci i znowu duuuuuuuuuuuuupa !!!
Ja już chyba tracę całkiem siły i ochotę...normalnie mam dość !!!

Wasila Ty skarbnicą wiedzy jesteś !!! Dobrze mieć kogoś kto "zna się na rzeczy" !!!

Idę na ogród ... mam straszną ochotkę napić się drineczka jakiegoś słabiutkiego !!!

Witam:)
Dorcia - Ja też zrobiłam, i też jedna krecha.... mówi się trudno... czekam cierpliwie na @...
ide chyba zrobić porządek w szafie z ubraniami bo sie wysypują, zajrzę wieczorkiem

Hej

Gabryśka witamy - ja przy I ciąży dałabym sobie ręce uciąć, że dostanę @ ból jajnika, ból piersi i nawet @ przyszła jak miała przyjść - dopiero po paru godzinach zorientowałam się że @ jest jakaś dziwnie skąpa a na drugi dzień nie było już nic - wtedy zrobiłam test i II krechy - już nawet myślałam, że to zbyt piękne by się tak szybko udało, no i jak przyszła niby @ potwierdziła moje myśli - na drugi dzień sprawa obróciła się o 180 stopni

Aniołek, Dorcia - może poczekajcie jeszcze, może się tym razem jednak udało, moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 22 tc - przy czym ostatni test robiła ok. 14 tc i wyszedł negatywny, dopiero jak dwa miesiące po tym, stwierdziła, że brzuch ma dziwny poszła do gina, @ nie miała owszem ale ma problemy z tarczycą i nie raz nie dwa miała takie spory przerwy między okresami

Aga co tam u Ciebie, jak wizyta u gina?

Gabryska - witaj :), nam za pierwszym razem też się udało dopiero jak całkowicie odpuściliśmy :)
Aniołek , Dorcia :( , @ nie ma to nadzieja jeszcze jest ...
Vinga -nieźle z tym trupem teściówka wyleciała , ale fakt trzeba wszystko sprawdzić dokładnie , jeśli byście się wstępnie zdecydowali to do lisy Wasili dopisałabym jeszcze sprawdzenie czy w mieszkaniu nie są zarejestrowane jakieś firmy, trzeba byłoby sprawdzić stan prawny czyli księga wieczysta: czy jest czy jej nie ma. Jaki jest stan prawny, czy to jest współwłasność,czy to jest pełna własność z udziałem w gruncie, z użytkowaniem wieczystym, czyli najprościej jak mieszkanie ma już księgę wieczystą , w niej masz praktycznie wszystkie informacje od strony prawnej .Jeśli to ostatnie piętro to sprawdź czy nie ma zacieków na ścianach , kiedy macie to oglądanie ?

reklama
zresztą mnie już też cyc boli, w sumie nie wiem czy to cyc czy sutki ale boli i podbrzusze również, jajnik też raz za czas zakłuje ......... także ja nawet nie testuje, czekam do 03/08 .............. zresztą nawet nie czekam

Idę oporządzić moją Córunie :)

Powiedźcie mi jeszcze, te które mają cykl 28 dni - jak to jest u Was z owulką, macie przed 14 dc czy po a może w 14 dc?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry