reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aniołek ja jeździłam citroenem c4- boskie auto, nic się nie psuło (tatuś mi je zabrał). Teraz mój mąż napalił się na peugeota 407, jak będzie chciał auto zmieniać to ja bardzo chętnie kupię francuza.
Mięte też piłam, jakoś trzeba sobie radzić z mdłościami.

reklama
Cześć laseczki...

Nooo ja Wam powiem że to Audi jak dla mnie lipa...dlatego też od ponad roku na tapecie temat nowego samochodu a jeszcze nic nie kupione...ja tam ma Opla Vectre i kurka zadowolona jestem...a on niech nawet hulajnogą jeździ...co mi tam !!!
Zobaczymy co z tego wyniknie !!!

Carla no to miałaś niezły koncercik...ta mamuśka jakaś dziwna...a może faktycznie bezstresowo wychowuje ??? Ja nie zapomnę jak będąc w Anglii ( w Walii konkretnie) w jakimś markecie podniosłam głos na moją Młodą bo oczywiście chciała aparat za 30 funtów...a ja nie umiałam jej przetłumaczyć że to za drogie i w końcu podniosłam głos...nim się obejrzałam już koło mnie była ochrona i jakaś babka mówiąca coś do Oliwii...dopiero po chwili zakapowałam że babka pytała młodą czy często na nią krzyczę, czy jej nie jest źle w rodzinie,czy ją biję itp...Meksyk ...ale tam tak jest !!!

Aniołek czyli cały dzień minął bez mdłości...przylazły na wieczór ????

Idę się położyć...koszmarny dzień dzisiaj miałam...najpierw stłukłam miseczki, później przesoliłam ziemniaki a na koniec spaliłam mięsko na grillu .... ja chcę już piątek !!!

MIĘKKIEJ PODUSI KOCHANE !!!

hej dziewczyny, melduję tylko że jestem, wszystko dziś nadrobię, wczoraj wróciliśmy do Danii :( moja mała narazie szczesliwa bo wszystko nowe, ale zaraz jak zobaczy nieobecność wszsytkich to może będzie nieciekawie, jeszcze tu leje , 20 stopni. ok lece się wypakowywać, będę potem

Podczas urlopu bylam u siostry w Trójmiecie, potem zaliczyliśmy wesele mojej siostry a teraz odpoczywam w domu. Wrcóciłam wypoczęta ale i 3kg cięższa. Od wczoraj znowu ćwicze i nie jem kolacji:) Zobaczymy jak długo... A od poniedziałku koniec dobrego i znowu do pracy,..............

Dorcia- jesli chodzi o auta to się nie znam. Mój mąż nienawidzi nimieckich aut i tez uważa, ze są przerklamowane.

Aniołek- swietne wieści, też się wzruszalam na usg i pewnie przy drugim dziecku tez tak bedzie. Ja bym się jescze wstrzymała o informowaniu i ciązy, nie pracujesz fizycznie i w nocy więc w Twoim przypadku charakter pracy się nie zmieni. Ja tez informowałam pracodawce o ciąży ok 14 tc a na zwolnienie szłam ok 30tc i mieli sporo czasu by coś zorganizować.

Dziewczyny zapominam ciągle o kwasie foliowym, łykam "w kratke". Co Wy przyjmujecie lub przyjmowałyście przed staraniami? Folik? Femibion? Inne?

Dorcia - Tak wczoraj wyjątkowo mdłości przyszły tylko na wieczór w ciągu dnia było ok z tymże jestem strasznie słaba. Nie przejmuj się ja wczoraj też stłukłam talerz jak sprzątałam po grillu, i mówie mojemu - jedziemy do Ikei:) hehe...
Wasila - no to fajnie, że urlop udany, ja też miała 3 kg wiecej a tylko po 2 dniowym weselu, jednak dzisiejsza waga już w normie, a nawet kilka deko mniej niż zawsze, na wczasach też nie mam zamiaru sobie odmawiać :) raz się żyje:) co do kwasu to ja od grudnia łykam jedną tabletke kwasu foliowego, jak pytałam lekarza o jakieś witaminy to powiedział, że na razie tylko kwas foliowy, pewnie witaminy mi wprowadzi od II trymestru.

A ja piję kawkę i odpoczywam, muszę dzisiaj jechać do urzędu bo im brakuje czegoś we wniosku odnośnie wywozu śmieci, obudzili się w połowie sierpnia :) potem jakieś małe zakupki a potem pewnie dalszy odpoczynek :)
Miłego dnia :)
Edit: Dziewczyny, które były w tym roku nad Bałtykiem czy to prawda, że woda w tym sezonie wyjątkowo ciepła?? Ja jeszcze się rozglądam za noclegami ale myśle, że początkiem przyszłego tygodnia już coś zarezerwujemy.

Ostatnia edycja:
hej Laski,

ja na chwilke tylko zyczyc Wam milego weekendu.

My jak nam synus szybko dzis zasnie to chcemy poswietowac dzis rocznice slubu :-)

Co do dyskusji o autach to ja jezdze VW Polo, niemiecki hihi ale ja nie narzekam:tak: moj M. ma mercedsa ml to ten co nam sie niedawno na autostradzie zepsul, ale to pierwszy raz od 3 lat wiec wybaczamy mu :-) ogolnie dla mnie najwazniejsze zeby moc sie przemiescic z punktu a do b, zeby malo palil no i nie trzeba w niego wkladac kasy na naprawy

Pozdrowionka, zmykam po szkraba do przedszkola

Aniołek jak byłam w łukęcinie to woda była jak na Bałtyk niesamowicie cieplutka 2 tygodnie pozniej pojechalam do dziwnowa(niby niedaleko) ale woda była już znacznie zimniejsza,choć jak na Bałtyk wciąż zaskakująco ciepła.
Carla-mnietez rozwalalają kobiety które praktykują 'wychowanie bezstresowe".
Pracuje z dziećmi w wieku 1,5-2 latka i zauważyłam coś ciekawego ostatnio..Ja zawsze do dzieci mówię jak do dorosłych .I słowo daję można z nimi pogadać na każdy temat,są bystre mają dużo ciekawych spostrzeżeń i są tak chłonne,że można ich nauczyć dosłownie wszystkiego aż tu nagle przychodzi mama i gdy dziecko płacze mówi 'kitulku mój słodziutenki mamunia ma dla ciebie batoniczka tylko juz ciuchutko bądz bo wszyscy patrza na ciebie' i zapycha go tym batonem a pozniej mowi jak do psa to dziecko momentalnie się za przeproszeniem odmóżdza.
Wiadomo,ze kazda mama kocha swoje dziecko i nazywa je "żabkami,misiami"itp i to jest słodkie ale niektrore kobiety pozwalajac dzieciom na wszystko i rozpieszczajac do granic mozliwosci tylko robią mu krzywdę.
Dorcia-mam nadzieję że dziś już masz lepszy dzień kochana!:)

Carla mój też na początku uśmiechał się jak mu mówiłam że pójdzie ze mną, nie wierzył w to chyba, zmuszać go nie chciałam, na szczęście zrozumiał że będzie mi wsparciem, bo nie mam tu nikogo, a jak to rodzić , jak to w innym języku ci mówią,niby się rozumie, ale ja i tak po polsku klnęłam. I pewnie całego porodu mój już by nie chciał przechodzić,ale ten pierwszy płacz rozczuli każdego.
Aniołek piękne maleństwo :) A szefowi bym powiedziała po następnej wizycie
kurczak i ja gratuluję
gabryska ty w Anglii jesteś? Wszysytkiego najlepszego z okazji rocznicy
Wasila ja też zapominam o kwasie foliowym, nic innego nie biorę,
Samosia moja ma rok a chyba wszystko rozumie co do niej mówimy , a że nie bardzo nas słucha to inna sprawa
oj i muszę lecieć wzywa moja dama

reklama
Ianka od dawna w Danii mieszkacie ????:confused:

Samosia a dziękuję dzisiaj już mi się lakki banan zrobił ...więc jest ok :tak:

gabryska najlepszego na kolejne wspólne lata !!!
Macie rocznicę i urodziny dziecka w jednym czasie ??? Czy ja coś pochrzaniłam...ale suwaczek tak mówi:tak:

Co do leków to łykam kwas foliowy 2 tabletki dziennie...zapomniałam tylko raz...jak byłam chora i przespałam cały dzień. Prócz tego zażywam leki przepisane przez urologa,ale teraz ostatnio zażywam tylko UrovalManosa...ziołowy :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry