reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ianka - ja z niemiec klikam

Dorcia- tak rocznica 16, a syn z 18, tylko ze dwa lata po slubie sie urodzil, wogole smieszna sprawa bo termin porodu mialam na 16.08 wyliczony no ale mlody wybral inny dzien, pewnie wiedzial ze 16.08 juz w rodzinie zajety :-D

Kurcze a ja zapomnialam ze to trzeba kwas foliowy lykac, musze dzis w aptece zakupic

Mam super humor dzisiaj bo jutro moi rodzice i siostra przyjezdzaja do nas w odwiedziny, super sie ciesze, miesiac sie nie widzielismy, lece ogarnac chalupe co by lsnila na przyjazd gosci :-)

reklama
Gabryśka to fajnie że macie dwa tak ważne święta dzień po dniu :)
Dorcia ja już tą babkę z tym chłopcem na naszym placu zabaw przyczaiłam i nawet mojemu wtedy pisałam że jest na placu taka "zesrana" mamusia że patrzeć się na to nie da. Nela nie jest aniołem, jej zachowanie jest dalekie od ideału i mimo, że ma stawiane granice, są kary itp., to i tak czasem doprowadza nas do białej gorączki. Np. czasami jest niemiła dla teściowej, nie mam pojęcia dlaczego!? Te jej teksty typu nie pokażę Ci, nie dam, nie patrz, nie mów do mnie, potrafi też chamsko odwrocić głowę z takim fochem że mam ochotę jej tą głowę urwać. Nie potrafimy nad tym zapanować, wytłumaczyć, a teściowej jest przykro, bo ona by jej wszystko dała, a mała traktuje ją niegrzecznie.
A ta historia z marketu- szok! Wiadomo że trzeba reagować, ale bez przesady- dziecko czasem potrafi wkurzyć do granic mozliwości.
ianka po tak długim urlopie na pewno ciężko wrócić do Danii... Mi chodzi głównie o to, żeby był dla mnie wsparciem na porodówce, no i niech wie ile to wysiłku kosztuje.
Wasila dobrze że wypoczęłaś, w pracy się przyda nowa energia ;) Ja łykałam od sierpnia tamtego roku folik, teraz zamawiam Centrum Materna z DHA.
Aniołek zapomniałam że jeśli pracujesz przy kompie to w ciąży muszą Ci ograniczyć ten czas do max 4 godzin dziennie... I to prawda że Bałtyk wyjątkowo ciepły, nawet ja właziłam po uda do wody :)
Samosia niech każdy wychowuje jak chce, ale to wczorajsze przedstawienie było straszne- dzieciak leżał na brzuchu w piachu, mama nie reagowała, tylko coś tam mowiła "Julku nie zachowuj się tak" ale takim tonem jakby mówiła "ładna dziś pogoda". Mogła go na bok zabrać i tam by sobie ryczał, a nie nam pod nogami. Podziwiam Cię za pracę z dziećmi, ale to już chyba kiedyś pisałam :)

Byliśmy z tesciami na basenie, gdzieś z 25 km od nas, mało ludzi, tanie wejście, dziecko poszalało a ja w końcu skończyłam książkę czytać. Ogólnie to nie lubię basenów, ale dziś mi się podobało.

Carla - Tak pracuję przy komputerze, na szczęscie tylko 7 godzin dziennie, ale i tak nie jestem w stanie tego ograniczyć, Fajnie, że wypad na basen udany, ja jakoś w ogóle przestałam lubić baseny, jeziora itp, bo strasznie tam dużo ludzi, a mnie męczy taki odpoczynek w tłumie.

Kurcze przychodzi wieczór i znowu mdłości, do południa było w miare ok, teraz masakra, zaparzyłam sobie mięte, jeszcze mąż mi smrodzi kiełbasą na kolacje, no ale kurcze nie zabronie mu jeść.

Miłego wieczorku.

Dorcia już dobre 6 lat, z tym że przez ostatnie 2,5 miesiąca byłam z małą w Polsce i ciężko było mi wracać, w ogóle ja się nie nadaję na emigrację... cały czas powtarzam mojemu że jeszcze rok i tak leci rok za rokiem :( A czemu aż 2 tabletki dziennie kwasu foliowego łykasz?
tak piszecie o tym wychowaniu, ja aż się mojej małej boję, wcale jej nie ustępuje, nie pozwalam na wszystko a mimo wszytko jak powiem stanowczo nie co rozumie, to się rzuca do tyłu, fryga, już teraz , aż się boję co to będzie niebawem
dziewczyny czy któraś z was oddawała roczne dziecko do żłobka ? mogę iść do pracy, ale nie wyobrażam sobie żeby moja dobrze reagowała na obcą babę która daje jej flasie na spanie południowe :( i mam dylemat, od moich rodziców nie wypiła a znała ich dobrze ... strasznie mamusina się zrobiła mi od miesiąca, nic tylko do mamy i do mamy. W ogóle wczoraj przed snem płakała pół godz , nie to łóżeczko nie ten pokój, wszystko inne i jak ja ją mam oddać, ehh dylematy a już pasuję podjąć decyzję

Ostatnia edycja:
Ianka na pewno będzie ciężko posłać Niunię do żłobka...ale z czasem się przyzwyczai...choć miałam praktykę w żłobku i są dzieciaki które nigdy się nie zaaklimatyzują. Oby Roksance szybko spodobała się "żłobkowa ciocia" !!!
Zażywam 2 tabletki bo ... tak kazała ginka ...ale czemu ???? Sama się nad tym teraz zastanowiłam !!! Może ze względu na przypadek wad wrodzonych w rodzinie ???

Idę spać ...znowu nie mam mocy !!!!! Tak do 17 mam power a później jak dentka chodzę !!!
Dobrej nocki !!!!!!!

witajcie, pewnie leniu****ecie przy sobocie
brrrr zimno, leje.
Mogę małą oddać do żlobka lub do babek zatrudnionych przez gminę, która zajmuję się 3 dzieci, i chyba wybiorę na początek tą drugą opcję, jednak takiej babce mogę powiedzieć żeby dała flachę na spanie (bo tu się przechodzi już na zwykłe mleko) i nawet łóżeczko turystyczne mogę jej zawieźć bo moja na polu już nie umie spać.
moje dziecko właśnie się fryga po podłodze bo jej nie pozwalam wkładać palców do gniazdka !! ehhe ale udaje , patrze na nią, ona na mnie i popłakuję ... już jej przeszło

Ianka - powiem Ci tyle, że na pewno każdej matce ciężko jest oddać do żłobka, mnie niestety też to nie ominie, do roku będe z nią w domu a później niestety żłobek. Koleżanka teraz od września będzie dawać rocznego synka do żłobka i dam Ci znać najwyżej jak się mały zaklimatyzował, ale wiem, że już z nim kilka razy tam byłą właśnie na takich spotkaniach zapoznawczych.

U mnie dzisiaj piękna pogoda, zapowiada się upał, po południu jedziemy na roczek Mai i 30 brata bo robią dwie imprezy za jednym razem :) póki co piję kawkę i odpoczywam...
Miłego dnia.

Ianka hehehe Niunia testuje mamę..."czy jak będę płakać to mi pozwoli ???" Znam to , znam !!! Każda mama umie rozpoznawać płacz swojego dziecka...czy to faktyczny płacz z bólu lub strachu czy takie "wymuszanie" albo "udawanie" :-D Dzieciaczki są mądrzejsze niż nam się wydaje !!!

Aniołek korzystaj z pięknej pogody !!! U nas ładnie,około 28 stopni...lubię taką pogodę !!!

MIŁEGO WEEKENDU !!!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry