reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia- miłego odpoczynku:) Bociany zwiastują tylko dobre wieści:) Wracajcie co najmniej we 4:)

Carla- bardzo wyraźne zdjęcia:) i wzruszające;)

Ianka- Vinga- jesli mogę się wtracić :) ja podawałam jedzenie nasze od roczku., teraz je wszystko to co my bo nie chciało mi sie gotować ciągle odzielnych obiadów. Dla potrzeb małej zmodyfikowałam trochę naszą dietę- jemy mniej tłuszczu i soli, więcej warzyw i bardziej lekkostrawnie. Mleko pije modyfikowane. Czasem podaję jej krowie. Nie wiecie może od kiedy można podawać dziecku miód?
Ianka oddajesz córeczkę do żłobka? ja teraz mam wilki dylemat od kilku dni- niania jest skrajnie nieodpowiedzialna i muszę coś znaleźć dla dziecka.

Kasia- slyszałam o tym kalendarz jak byłam w ciąży, chiński chyba:) u mnie sie sprawdziło.
tutaj kalkulator płaci dziecka czyli wersja dla bardziej leniwych:)
Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

reklama
Wasila dziś była położna na kontroli i mi poradziła że jeśli mam pracować na pół etatu gdzie 70% będzie szło na nianię to żebyśmy się zastanowili bo jednak do 1,5 roku dla dziecka najważniejsi są rodzice, a kontakt z rówieśnikami mogę jej zapewnić w inny sposób, tak że chyba ma rację. Nie wiem jak Ty czy musisz wracać do pracy? ja miałam ja oddać właśnie do niani zajmującej się 3 dzieci, narazie napisałam mail z pytaniem jak to wygląda wszsytko, ale już byłam zdecydowana gdyby nie dzisiejsza wizyta pielęgniarki.Co do miodu to jako córka pszczelarza :-D co powtarzam stale hehhe to ci powiem że ja mojej miesiąc temu na paluszku dałam parę razy spróbować bez żadnych skutków ubocznych.Tu o ile pamiętam nie chodzi o alergię , tylko o jakieś bakterię z którymi dorośli i większe dzieci radzą sobie bez problemu, natomiast niemowlakom mogą szkodzić. Ja dałam mojej po tym jak moja sisostra mi powiedziała że nasz tato (pszczelarz) dał jej 5 miesięcznemu ! synkowi chleb z miodem , ja pytałam mojej pediatry 2 miesiące temu i mi powiedziała że powoli mogę próbować, więc myśle że wy też możecie :)

Ianka- tez je zaczynam podwac miod- uwielbia go:)
Ja wróciłam do pracy kiedy Kornelka skończyła 6 miesiecy więc już jest przyzwyczajona, że mnie nie ma. Natomiast nie wiem czy żłobek to nie będzie dla niej zbyt duzy stres. Znalazałm coś w stylu domowego złobka- czyli około 10 dzieci, 3 opiekunki. Dziś niania nie przyszła do pracy tylko w zastepstwie przysłała siostrę. Poinformowała mnie o tym sms wieczorem, Miała 2 tygodnie urlopu (płatnego!!) i widocznie za mało.... Nie będę się tu żalić tylko muszę zacząc działać, zanim pojde na macirzyńśki coś z dzieckiem trzeba zrobić:)

Wasila ja mogę zostać z Kornelcią...jeszcze płatny urlop...luksus !!! Gdzie ta Twoja niania znajdzie taką robotę ... ma jak u Pana Boga za piecem...jakaś wyjątkowo dziwna !!!:baffled:

Moja córa ( zresztą mega alergiczka ) po ukończeniu roku dostawała Nestle Junior z miodem...a prawdziwy miodzio dałam jej na chlebuś jak skończyła rok...nic jej się nie działo...o dziwo...bo bałam się meeega atopii
Ja na przykład jestem uczulona tylko na kit pszczeli...miód itp. mogę jeść bez ograniczeń :-D

Muszę się położyć ...padam z nóg...do jutra !!!

Ostatnia edycja:
Wasila właśnie taki dylemat miałam , czy żłobek czy przejściowo parę dzieci u opiekunki, dla mnie ta druga opcja zdecydowanie, mniej chorób, łatwiejsze dla dziecka przejście.
Dorcia moja mama jest uczulona na jad pszczeli, raz ją tatowa pszczółka użądliła i cała spuchnięta wylądowała w szpitalu, ale powiem wam że jak byłam dzieckiem mój tata miał niedowład ręki po zawale, nie mógł podnieść ramienia, chodził po lekarzach i nic, zaczął przykładać wosk do ręki codziennie, ja to pamiętam, potem przeprowadziliśmy się do domu rodzinnego taty, tam tata zajął się właśnie pszczółkami, gryzło go dziennie niezliczona ilość i mu przeszło tak po prostu. tak że jak ktoś nie uczulony a go użądli to tylko na zdrowie :) Miłych snów

Vinga - moja też daje w dupę ostatnio , histeryczka straszna się z niej zrobiła :( nie mogę się doczekać kiedy zacznie mówić , może mi powie o co jej chodzi ??
Ianka -Gratki dla Roksanki za pierwsze kroczki :) ja się poryczałam jak majka przydreptała do mnie pierwszy raz sama haha :) , właśnie suwaczek mi gdzieś wsiąkło , 19 miesięcy już ma :) Ja chciałam wrócić do pracy właśnie na pól etatu , na złobek lub nainie szła by prawie cała wypłata , stwierdziłem ok , przynajmniej wyjdę do ludzi bo zdziczeje zupełnie :) ale jak sobie teraz myśle ile będzie mnie cieszyć praca praktycznie za darmo miesiąc ? Dwa ? a pózniej będę narzekać ze dziecka nie widzę i kasy z tego nie mam :) i dalej nie wiem :/
Wasilia - w 4 w zupełności wystarczy :). Zachowanie niani bez komentarza , nigdy bym na to nie wpadła by do pracy wysłać zastępstwo ...
Muffi - korki w Gdańsku macie prawie jak w Warszawie :)

pisze z tel więc z góry przepraszam za literówki

reklama
Pierwsze rzyganko zaliczone, w dziwnych okolicznościach, rzygałam jadąc samochodem z pracy do reklamówki po śniadaniu, dopiero potem pomyślałam, że mogłam zatrzymać się na poboczu, dobrze, że nic nikomu się nie stało i, że dałam radę panować nad samochodem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry