reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zaszalałam, kupiłam sobie sweter- szlafrok (jak to mój mąż mówi) i bluzeczkę- nietoperza, wszystko xs/s więc spokojnie po ciąży założę :) I kapcie do szpitala.

Muffi ja na balkonie miałam pietruszkę i bazylię, ale posadziłabym też miętę na Twoim miejscu :)
Venna spokojnie, może to będzie ostatnia @ Teraz tak sobie przypomniałam jak nie zabezpieczaliśmy się z mężem, ale się nie staraliśmy, i jak co miesiąc modliłam się żeby @ nie przyszła, no i denerwowałam się że nie ma "wpadki". Na każdą przyjdzie czas :)
Amelia zus u mnie w mieście idzie z remontem ostro więc gdzieś muszą przyciąć ;) A senna też jestem przez pogodę, ale kto wie, może się zdziwisz :)
ianka z Nelą też miałam wycieki mleka przed czasem. A córa ma focha na tatę albo chce żeby się wysypiał :) Zabawka dla Roksanki fajna, ale w pomyśle na prezenty nie pomogę bo ja sama zawsze potrzebuję pomocy w wyborze...
Dorcia obyś się śmiała :) I Ty nie odliczaj nic kochana bo niepotrzebnie dołki łapiesz- będzie co będzie! A będzie dobrze, ale widocznie w Twoim przypadku trzeba więcej czasu.
Tesiak no to szybko poczułaś dzidzię.

Grupa na szkole rodzenia zaczyna się wykruszać :) Dzisiaj następna urodziła przez cc :) Za to pojawiają się nowe dziewczyny, a ja się cieszę, bo może będę miała koleżanki do spacerów z maluszkami :)

reklama
Carla- zazdroszczę zakupów. Nie pamietam kiedy byłam.... miałam zamiar zakupić sobie kurtkę na zimę,ale chyba bedę nosić moją ciążową bo już mi się brzuch zaczyna uwypuklać. Za dużo chyba jem:wściekła/y:Znajomości ze szkoły rodzenia- super sprawa

Muffi- dla mnie mięta bazylia oregano muszą być. Lubię tez natkę pietruszki- bomba witaminowa

ianka- Twoja jeszcze je w nocy? Nasza na szceście przesypia noce od kiedy odstawiłam ją od cyca:-)w końcu się wysypiamy...

Dorcia- bądz dobrej myśli. po prostu to nie był Twój czas

Tesiak- zazdroszczę. Kopniaczki te delikatne, pierwsze to coś wspaniałego....Też zwracam uwage na bezpieczeństwo fotelików a mój mąż to ma bzika na tym punkcie. Kupujecie dla dwójki dzieci nowe foteliki? A jaki dla starszego?

Amelia - ja tez taka zmęczona byłam 2 tygodnie temu i wszyscy mi wróżyli ciąże. Rób test i dawaj znac!

Aniołek- jak tam urlop? Pogoda chyba dopisała co?

Dziś usłyszałam od znajomej, że wyglądam kwitnąco. Stwierdziła, że albo ciąża, albo macierzyństwo mi służy. Oczywiście się nie przyznałam,ale miło mi się zrobiło.

Amelia...dla mnie Mediderm jest super... ja nadal jestem zadowolona...nawilża super i jest mega wydajny !!! Daj znać jak pierwsze wrażenia po użyciu !? Kochana cuda się zdarzają ...rób teściora !!!!

Wasila ŁAPIĘ ŁAPIĘ ŁĄPIĘ !!! Jak samopoczucie ???

Aniołek co tam u Ciebie słychać ???

Tesiak WOW...tak szybciutko ruchy czujesz ... to przez to że chudzinka jesteś !!! Ale uczucie niesamowite...pamiętam jak pierwszy raz poczułam Młodą...pamiętam jakby to było wczoraj :-D

Carla czasami samo się tak nasuwa na myśl ,co by było gdyby... W poniedziałek mam wizytę u nowego ginka...trzymajcie kciuki żeby nie okazał się totalnym niewypałem !!!
Mówisz że pomału dziewczyny się "rozpakowują" ... ale fajnie mieć takie znajomości od czasów brzuszkowych ... sama utrzymuję kontakt z dziewczyną z Krk która rodziła zaraz po mnie :-D
Kobieto xs/s ???? Mojej córce kupuję ciuszki w tym rozmiarze...Ty chudzielcu jeden !!!

Ianka córcia po prostu pokazuje że ma własne zdanie...akurat flasia z Twojej ręki lepiej jej smakuje :-D
Co do mojego "kamieniołomu" to rozbijałam kamyki ultradźwiękami...ale jak na razie jest ich kilka ale nie są duże więc nie nadają się do rozbijania...spędzam je ziołami ( bo bałam się łykać silniejszych leków przy starankach).Porównując moje "nereczki" ze stanem sprzed 4 lat to jest niebo a ziemia...w 2009 roku miałam około 30 złogów w obu nerkach...koszmar. Teraz największy ma 4 mm...

Neferet jak tam po wizycie ????????????????????????????????

Kobitki mam pytanko:rofl2:
Jestem na kupnie zmywarki do zabudowy...może coś mi doradzicie ???
Byłam dzisiaj w Krk w marketach i podoba mi się Bosch taki z wysuwaną szufladą na sztućce. Może podpowiecie mi na co zwracać uwagę...bo ciemna jestem w tym temacie !!!
Mężuś znalazł miejsce na "nowy sprzęcior" a byłam pewna że w naszą maleńką kuchnię już się szpilki nie wtyknie...a jednak !!!

Ostatnia edycja:
Muffi-ja mam duuużo mięty na parapecie,uwielbiam do herbaty i do drinków :D
Dorcia-ja też niedługo będę kupowała zmywarkę i póki co ta wpadła mi w oko... Electrolux ESL74561RO - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
co prawda jest malutka ale mam nadzieje,że się nam wszystko pomieści :) jak znajdziesz jakąś fajną zmwarkę to daj znać ;)
Amelia cuda się zdarzają ;)
Carla ja też muszę się wybrac po jakieś swetry,bo niby u nas bardzo ciepło ale czuję jesień w powietrzu..a ja jestem straszny zmarżlak :D
Kurcze nie mam czasu,żeby Was czytać tak często jakbym chciała..:(
Muffi wybierasz sie do dentysty jakoś niedługo?? bo ja chyba dorastam do tej decyzji żeby pojść ale wiesz..wolę z Tobą :):)

Samosia powiem Ci kochana że miałam dzisiaj Elektroluxa "w rękach" i nam nie przypadł do gustu...fajny jest bo ma dodatkowe śmigło i sam waży naczynia...nie marnuje się ani wody ani prądu...ale wykonanie średnie. Ja też szukam 45 cm bo 60 nam nie wejdzie. W sumie to nie wiem na co zwracać uwagę przy kupnie zmywarki ???

Ostatnia edycja:
Carla dziewczyno xs/s ? ty chudzino, a zaraz rodzisz! pozazdrościć
Wasila no niestety je, i nie umiem jej oduczyć :( jak jeszcze jadła 2 flasie , to dawałam jej wodę zamiast jednej i się przestawiła, ale teraz już nie da się oszukać, ja do niej z wodą a ta ryk, i wypije mi spokojnie 180 ml mleka . Jak masz jakieś złote rady co zrobić żeby dziecko przespało noc z chęcią przeczytam :)
Amelia a może faktycznie zrób teścik :)
Dorcia zmywarki tu nie mam, ale mama i sisotra mają bosha, zadowolone są . Ja najbardziej bym patrzyła na energooszczędność chyba. Ogółem zmywarki dobrych firm się chyba dużo nie różnią, ja będę przed tym wyborem stała dopiero za parę lat , bo tu na mieszkaniu nigdzie bym jej nie upchała
samosia87 no najwyższa pora do dentysty! A jak remont na mieszkaniu? długo jeszcze?

Dziewczyny nie jestem żadna chudzina :) Kupuję ubrania w moim rozmiarze, ale takie żeby brzuch mi wchodził :) Później nic do kosza nie pójdzie, a ja sobie trochę przyjemności zrobiłam.

Wasila może to wzdęcia? Ja też miałam wrażenie że brzuch mi szybko się uwypuklił, ale to wzdęcia były :/
Dorcia my mamy zmywarkę Boscha, jest super! I też taką wąską, ale w zupełności wystarcza. Była droga, ale nie ma miliona funkcji- i tak się z tego nie korzysta! My zawsze mamy ustawioną na jeden program i jest git. Jak się ją włączy to pokazuje np. 140 minut, ale w trakcie ten czas się zmniejsza bo chyba ma jakąś taką funkcję :) Tesciowie też mają Boscha, także ja szczerze polecam! Zobaczysz że pokochasz zmywarkę jak członka rodziny :)
Samosia ja też z tych wiecznie zmarzniętych, zimą spod koca bym nie wychodziła. Remont już na finiszu?
ianka u nas właśnie podawanie wody się sprawdziło, tzn. zmniejszaliśmy ilość miarek mleka i w końcu przestała wstawać w nocy. Ale Nela była starsza od Roksanki.

Ianka Wasila Carla moja córa budziła się na flasię o 2 w nocy przez dwa lata !!!
Nie było możliwości oduczenia jej...nic nie pomagało...ani późna kolacja,ani woda , ani soczki, ani zmniejszanie mleka nic ...po prostu nic. Dałam spokój i męczyłam się wstawaniem nocnym aż pewnego ranka stwierdziłam że termos z wodą nadal pełny a flacha pusta...młoda nie obudziła się na jedzonko...i już tak zostało. Sama zrezygnowała ale niestety po dość długim czasie :-D

Carla
dziękuję za Twoją opinię...zostanę chyba przy Bosch

Zmywarka do zabudowy BOSCH SPV 69T30EU (3506543991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Myślimy o takiej...ma fajny koszyk na sztućce wysuwany...tylko na co mi tyle tych programów ??? Ale te tańsze też mają po minimum 6 pr.

A jaki Ty masz model ??? Ile kosztują te detergenty do zmywarki...sól i tabletki jak dobrze pamiętam ???
I jeszcze jedno pytanko...czy wystarczy mi 6 kompletów naczyń (tak tylko dla nas) czy muszę dokupić więcej ??? A jak z garnkami , też w niej umyję ???

Samosia Carla ja też zmarzluch !!! Mimo sporej nadwagi często mi zimno ...zwłaszcza jak idzie jesień i zima...brrrrrrrr

Samosia ja pójdę z Tobą do dentysty...ale Ty płacisz :-D Wyleciała mi z szóstki plomba !!!!!!!!!!!! I booooli !!!!!!!!!!!!! Ale żal mi kurcze kasy...normalnie żal !!!

Neferet odezwij się !!!!!!!!!!!!!! Co Ci powiedział lekarz ???

Ostatnia edycja:
Dorcia my mamy 2 komplety naczyń i spokojnie nam wystarcza :) Te detergenty nie są drogie, powiem Ci że kupujemy tabletki w lidlu, rossmannie czy jakieś inne w promocji, zapłacisz 20-30 zł i masz spokój na długie tygodnie. Sól i nabłyszczacz tez nie są drogie, a schodzi tego tyle co nic- nam jedna sól wystarczyła na 2 lata! Póxniej znajdę jaka my mamy bo teraz lecę na kawkę do koleżanki :) Paaa

reklama
Hej:)

ianka żyrafka jest świetna, Niuni na bank się spodoba:) Tak myślałam o tych prezentach...Ja ogólnie jestem zwolenniczką prezentów rozwijających. Myślę że w tej kwocie zmieściłyby się jakieś fajne książeczki, puzle lub gry planszowe. Polecam serię firmy Granna dla dwulatki:
Granna, Puzlino, co pasuje?, gra logiczna - Granna - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Granna, Kolory, Domino, gra logiczna - Granna - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Granna, Zwierzęta, puzzle, 4-6-9-12 elementów - Granna - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
A dla chłopca może coś w tym stylu...
Egmont, Pędzące żółwie, gra planszowa - Egmont - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Amelia pisała o Lego...też polecam, chociaż do 60 zł raczej skromne zestawy są dostępne.

Amelia jesteś kochana, dziękuję! W takim razie już planuje wyjazd do Krakowa jesienią:) Trzymam kciuki żeby Twoje zmęczenie nie okazało się bezzasadne;)

Wasila Ty już masz blizej niż dalej do tych kopniaczków;) Właściwie nie zleżałoby mi żeby były to nowe foteliki ale boję się kupić używanych od obcych. Francio w tej chwili jeździ w chicco xpace isofix i jesteśmy wszyscy bardzo zadowoleni ale boję się że zimą będzie problem z kurtką. Dlatego rozglądam się za 15-36 kg. Zastanawiam się nad Cybex Solution X-fix ale ciężko go spotkać w sklepie bo to nie jest najnowszy model.

Dorcia sama jestem zaskoczona:) My mamy zmywarkę Boscha (pralkę, odkurzacz, blender i prostownicę) i bardzo polecam, chociaż nie brałam udziału w jej wyborze. Tak marząc o własnym lokum też raczej myślę że wybrałabym 45cm, no i głównymi kryteriami jest oszczdność wody i energi. Nie wiem jakie teraz jeszcze zmywarki mają bajery. Co do detergentów to cena zależy od firmy i rodzaju. Możesz kupić proszek (tabletki), sól i nabłyszczacz osobno albo tzw All in one czyli wszystko w jednym.

samosia jeżeli Ci to w jakiś sposób pomoże to ja też wybieram się dentysty w najbliższym czasie...;)

Uff przebrnęłam:) Lecę zbierać się do gin. Pewnie wieczorem napiszę...albo jutro;)
Miłego dnia:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry