reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia a nie możesz iść z zębem na NFZ ? jak boli to powinni Cie od ręki przyjąć. Mojej pewnie pozwolę budzić się na flasie ile będzie chciała, może wydorośleję wreszcie :)
Tesiak dzięki za linki, myślałam dla małej o jakichś puzlach. Moja siostra właśnie swojemu pięciolatkowi kupowała dużo edukacyjnych gier itp więc mała ma dużo po braciszku, ale niech ma też coś dziewczęcego. Co do starszaka w planach miałam jakąś gre, jeszcze przelukam sieć i czas podjąć decyzję bo urodzinki obojga za tydzień.

reklama
Tesiak daj znać jak już będziesz po wizytce !!! Może gin coś ciekawego powie ???:-D
Gry edukacyjne Granna są super...i dla mniejszych dzieci i dla większych. Moja Młoda miała i nadal ma dużo zabawek edukacyjnych. Teraz jako "nastolatka" ukochała sobie niestety laptop ale nadal sięga do starych dobrych gier :-D:-D:-D

Carla smacznej kaweczki !!!

Ianka z bólem na nfz mogę pójść oczywiście...ale...tak czy siak płacę za:znieczulenie,plombę światłoutwardzalną, gutaperki i wszystko co potrzebne do leczenia kanałowego,łącznie z wypełnieniem a takowe mieć będę na pewno
:( NIESTETY !!!

Ostatnia edycja:
Dorcia - używam od trzech dni , ciężko stwierdzić bo skóra jest w złym stanie i bardzo sucha , czymkolwiek nie posmaruję za chwile jest to samo , kupiłam też emulsję do kąpieli , i działanie ma praktycznie takie samo jak inne emolienty. Trzymam kciuki za wizytę , mam nadzieje że trafisz na dobrego lekarza . Nie znam się na zmywarkach , mam ale jest tak stara że nie domywa garów i najkrótszy program trwa 2,5 h , kiedyś mądra wsadziłam do niej wszystkie kubki i nie miałam sobie w czym kawy zrobić :)

Tesiak - przed wyjazdem zadzwoń sobie to tego sklepu i zapytaj czy mają na stanie bo różnie może być , jak by nie patrzeć kawałek masz . Daj znać jak po wizycie .

Dorcia -współczuje bólu zęba , coś okropnego ! to w takim razie za co się nie płaci idąc do dentysty na nfz ??

Ianka - moja też przesypia całe noce odkąd na butelkę przeszła , a zagęszczasz jej czymś mleko?

Piękną pogodę mamy , może na rower pójdę , aaa Tesiak kupiłam ten fotelik , ale był ryk przez dwa dni :) ale teraz już ok , tylko raz mi usnęła i był problem bo kupiłam taki bez regulacji .

Vinga , Fuma
- gdzie się podziewacie ?

Co do zmywarki to ja bym zwracała uwagę na to ile wody i prądu zużywa i jak długo trwa standardowy program mycia !!! Np u moich tesciów trwa ponad 2h, jest to mega męczące np. przy jakiejś imprezie, czy też na codzień jak nie masz za wielu naczyń. A mój kumpel miał zmyware, która myła w 45min i pamiętam byłam w szoku, że takowe w ogóle istnieją ;] Milion trybów mycia i tak jest Ci nie potrzebne, bo wszystkie dobrze wiemy, że w 90% przypadków używamy tylko jednego trybu (to tak jak z pralką) hehe. Co do tych środków (tabletek, soli itd) to i tak do wszystkich ładuje się to samo, więc nie ma znaczenia.

Samosia ja nie wiem kiedy wybiore się do tego dentysty, bo teraz mam dobrą wymówkę: do końca września muszę napisać pracę mgr, złożyć wszystkie dokumenty w dziekanacie i zrobić symulacje w programie z moim promotorem, więc pracy mam dużo bleh ;/

Muffi ta zmywarka Bosch ma program krótki 30 minutowy :-D I należy do tych zużywających najmniej energii i wody !!!

Amelia za darmo masz...czyszczenie kanału ale bez gutaperków i innych potrzebnych do tego "cudów" .Jakby sama "robocizna" jest bezpłatna i plomba biała chemoutwardzalna dla jedynek , dwójek i trójek i amalgamat dla reszty (czyli czarna plomba) a wselkiego rodzaju lekarstwa, opatrunki masz płatne niestety !!!
Dzieci mają dodatkowo bezpłatne leczenie kanałowe wszystkich zębów z plombami zwykłymi :szok::no:

Dzisiaj na kolacyjkę serwuję galaretki drobiowe z duuużą ilością pietruszki !!!
Kto ma ochotę ???

hej

Ja na chwilkę bo znowu w biegu.Nie było mnie bo pomagałam mojemu ogarnąć programy nauczania,latałam do Urzędu Pracy oraz przygotowuję się bo jutro nas czeka imprezka.A ja akurat z moim szczęściem dostanę jutro @.
Mamy iść na wesele kumpla.Cieszyłam się bo maja tam też być moi bracia i bratowa (kumpel wspólny jest), A tu wybawię się ,że ho,ho.

Tesiak- Ty dzisiaj wizytę masz? No to trzymam kciuki.

Dorcia- Będzie dobrze,Zyczę Ci zdrówka.Rozpraw się z tymi kamykami i do dzieła.

Muffi daj znać kiedy obrona magisterki to będziemy kciuki trzymać.

Carla-zazdroszczę xs.Tez kiedyś w taki rozmiar wchodziłam a teraz m noszę.

Ianka -ja też mam zawsze problem jaki prezent kupić.Ostatnio jak jechaliśmy do kuzynki to dwa dni myślałam nad prezentem dla jej synka.
W konću mu kupiłam piórnik z wyposażeniem,wszystko w barwach i z logo Lecha (mały idzie do pierwszej klasy). Wiedziałam ,że to mały kibic jest bo Lech to było jedno z jego pierwszych słów -zaraz po mama i tata( dziadek tak się wnukiem zajmował ,ze sobie mecz oglądali),
Akurat mi się udało bo mały był prezentem zachwycony.

Dorcia - jak masz ocet do tych galaretek to ja wpadam :) To cena pewnie podobna do tej w prywatnym gabinecie , bez sensu .

Fuma -baw się dobrze na weselu :)

Muffi - to kiedy obrona ?

Amelia ciągnąc nadal temat zębów to wizyta czy to prywatna czy państwowa wychodzi na zero !!! Ja jak z Młodą idę do dentystki to zawsze prywatnie bo płacę tak czy siak za plombę i ewentualne znieczulenie ...więc mi wszystko jedno !!! Ostatnio zapłaciłam za dwie małe plomby w jednym zębie i 5 laków 300 zł ...ale córa zadowolona więc dam każdą kaskę. Cieszę się że dba o zęby,ja w jej wieku już 5 i 6 kanałowo leczyłam.Co do galaretek to mam ocet winny , jabłkowy lub cytrynke do wyboru !!! Wpadnij ... na śniadanko bo jeszcze nie stężały !!!

Fuma dobrze że się odezwałaś ...już byłaś Tu wywoływana !!!
BAW SIĘ DOBRZE !!! I wpadnij po niedzieli poopowiadać jak było...i foty może jakieś dorzucisz ???

Ostatnia edycja:
Dorcia ale jak boli to idź chociaż niech Ci wyczyszczą , to chyba jest za darmo. Oj zęby to drogi interes, niestety :( sama teraz przy wyrwaniu ogółem dałam prawie 400 zł, 2 lata temu robiłam zęby i parę stów , ehh a ja mam takie zęby że mogę szorować 5 razy dziennie a i tak się popsują :( , a mój nie raz zapomnij sobie zębów umyć :szok: rano a ząbki ma jak marzenie. I gdzie tu logika. Mojemu dziecku już daję szczoteczkę , narazie to bardziej zabawa ale niech nabiera nawyków. aha co do zmywarki to właśnie moja mama ma taki program 30 min i super myje, pewnie że trzeba czasem ustawić na dłuższe pranie nawet dla samej zmywarki. garnki pewnie że można myć w zmywarce, zajmują miejsce, moja mam nie myje, ale siotsra czasem rzuci. A mój by Cie kochał za te galaretki bo uwielbia, ja nie lubię i rzadko mu serwuję hehe
Amelia niczym jej nie zagęszczam, znając ją to pewnie by wypluła jakby wyczuła inny smak. Jak przechodziłam na butelkę to musiałam kombinować , dodawać soku z malin żeby tylko wypiła, i potem po łyżeczce po łyżeczce mniej soku aż zostało mleko. Ale jakąś godz przed kąpaniem i flasią , daję jej kolację. Ty i Wasila chyba długo ponad rok karmiłyście , no nie ? może w tym też rzecz, ja tylko 8 miesięcy
Fuma wybaw się i niech jeszcze @ poczeka , ja w czerwcu na weselu kumpeli dostałam po ceremonii w kościele, ale na szczęście całkowicie bezbolesna, dobrze że patrzyłam na zegarem żeby tampona wymienić , bo to był chyba mój pierwszy bezbolesny okres
Co do prezentu, moja niunia szalała :) uwielbia piłeczki szybko załapała jak działa i się cieszyła. A moim siostrzeńcom, spytałam po prostu sisotry bo młody ma tyle gier że szok, miałam wybrane 2 edukacyjne i jeszcze jedną GRA WYGIBAJTUS NA PREZENT NA IMPREZĘ [NOWA][HIT] (3448204534) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , i sis powiedziała że ta ostatnia, bo nie ma żadnej ruchowej a tu się porusza trochę a to żywioł energii, a malutkiej jakiś puzzle jeszcze nie wybrałam
Przyszedł znajomy na mecz, idę i ja polukać:-D piwka napić mam nadzieję że już niedługo nie będę mogła zasmakować %

reklama
Laski obronę będe miała jakoś pod koniec października, więc jeszcze trochę ;]

Dorcia chyba pomyliłaś mnie z Fumą ;]

A my właśnie wróciliśmy do domu od znajomych z meczyku ;) Dobranoc!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry