reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej!
Wstawiam zdjęcie mojej gwiazdeczki werunia.jpg
korzystam z chwili kiedy córa z tatą bawią się w chowanego. Ok juz wychaczyła że siedzę napiszę cos później....

reklama
Hej dziewczyny
Jakoś nie mam weny do pisania, bo się z moim M o jakieś pierdoły pokłóciłam. Maja jak zwykle chora (przeziębienie i gorączka), to przedszkole mnie wykończy.
Dzieci wasze cudne, zwierzaczki kochane.
Carla współczuję przeżyć z ojcem.

Cześć dziewczyny.

Jakie śliczne te Wasze dzieciaczki-tez takie chcę:)
Postaram się i będę miała :)

Niematrwsię -Mój też się stara i dba o mnie, nie mogę na niego póki co narzekać. Ale koleżanki mnie straszą ,ze mam poczekać, to za 10 lat tak się rozleniwi,że nic w chacie nie zrobi.Mam nadzieje ,że nie.

Carla i Ninex -współczuję sytuacji z ojcem.Ja do mojego też mam żal,ze nigdy nie miałam w nim oparcia.Taki jest jakiś niedorosły i zachowuje się jak dziecko.Dziadek mi przez długi czas zastępował ojca ale niestety niedawno umarł.Pewnie też przez te braki zawsze szukałam partnerów starszych od siebie a w końcu się wdałam w taki więcej toksyczny związek z moim ex facetem ,bo chłopakiem go trudno nazwać,dużo był ode mnie starszy. Teraz zyskał zaszczytny przydomek Pomyłka:)

Na szczęście na resztę rodziny nie narzekam( no może ze dwie ciotki , taty siostry bym wymieniła:).

Dostałam się wczoraj do wampirki.Zdążyłam dosłownie w ostatniej chwili.
Coś tam mam nawet mi nasmarowali na wynikach:proszę zgłosić się do lekarza. A ja byłam sprytna i już się zapisałam:)
A lekarz jeszcze nie wie ,ze mam niecny plan:):-pBo TSH mi wyszło 2,89 a dla starających się powinno być mniejsze niż 2. Jak mi powie ,ze jest dobre to więcej moja noga u niego nie postanie:)Bo zamierzam mu oznajmić ,że dziecko jest w planach.

Hey dawno mnie nie bylo ale czytam co jakis czas.

Gratuluje zaciazonym :tak:

Fuma_Foch piszesz ze TSH powinno byc 2? Ja robilam na poczatku grudnia I mialam cos ponad 13...to chyba zle? A jaki wplyw ma TSH???

Pam nawet dobrze jak jest mniejsze niż 2.Jaki to ma wpływ to nie wiem ale na pewno wskazuje,ze coś z tarczyca nie tak.Wypytam się dokładnie jak pójdę do endo 25 stycznia.Ja na przykład mam 2,89 czyli mieszczę się w normie to się zgadza ale ponieważ chce się starać o dziecko to jednak to za dużo.Wyszło mi też TPO czyli przeciwciała anty tarczycowe,że w ogóle takie są to musiałam sama sobie wyszukać.

Jak masz TSH 13 to stanowczo za dużo.

Jeszcze podobnież wpływ ma właśnie ile wynosi t4.
Wyższe TSH to może i zajścia w ciąży nie całkiem utrudni bo czasem się zdarza ale trzeba to kontrolować bo może doprowadzić do poronienia.

No przydało by się nieco u Ciebie obniżyć TSH.

Nawet widziałam,że dzisiaj na Ciązy po poronieniu jakaś dziewczyna pisała,że ma TSH 2,5 a że jest w ciąży to trzeba to nadzorować.

Dzięki za słowa wsparcia dziewczyny... Jeszcze wracając do moich zeznać- mówiłam całą prawdę, czyli na jego niekorzyść, bo on tak nakłamał w prokuraturze i policji że szok... Nie mam z nim kontaktu od miesiąca, powinien mi dawać ponad 2000 zł miesięcznie na zobowiązania, a w styczniu chyba zapomniał (do tej pory jego wypłata wpływała na nasze konto-mój mąż miał firmę na siebie). Dowiedział się że mama sprzedała mieszkanie które on zadłużył bo komornik jej groził, spłaciła jego długi bo on to mieszkanie wynajmował i nie płacił i teraz się obudził że on cos z tego mieszkania chce. A podział majątku był lata temu i mieszkanie jest mojej mamy. Ehhh takiego paskudnego człowieka jak mój ojciec to dawno nie widziałam...
Ninex czasem brak kontaktu jest najlepszym wyjściem... Ząbkowanie dawno juz za nami, nie pamietam jak to juz jest :)
Gosiula ale ładna dziewczynka :)
Nika u nas tez wczoraj kłótnia była :(
Fuma Foch ciesz się że mąż tez coś w domu robi :) Ja wychodzę z założenia, że mój M. mi nie pomaga, bo to przecież też jego mieszkanie i on tak samo tam żyje i bałagani jak ja. Nie mam żadnego problemu jesli chodzi o domowe obowiązki, on gotuje i na co dzień sprząta kuchnię, zawozi i odbiera córkę ze żłobka, w sobotę we dwójkę sprzątamy całe mieszkanie. Mamy fajny podział kto co robi :) Miałam kiedys takiego chłopaka co lewe rece do wszystkiego miał... Wrrr nie dałabym rady jakby mąż w domu nie robił..

O 17 do ginekologa... Jak ja bym chciała usłyszeć "gratuluję, jest pani w ciąży!" hahaha :)

Jeszcze podobnież wpływ ma właśnie ile wynosi t4.
Wyższe TSH to może i zajścia w ciąży nie całkiem utrudni bo czasem się zdarza ale trzeba to kontrolować bo może doprowadzić do poronienia.

No przydało by się nieco u Ciebie obniżyć TSH.

Nawet widziałam,że dzisiaj na Ciązy po poronieniu jakaś dziewczyna pisała,że ma TSH 2,5 a że jest w ciąży to trzeba to nadzorować.

przejde sie w tym tygodniu do lekarza niech powturzy badania.... powiem mu ze planuje ciaze i zobaczymy co powie...dziekuje za informacje :-)

reklama
Aniołek - brawo! Ile optymizmu :D
Wyniki na pewno będą dobre! Daj znać jutro.

Samosia - trzymamy kciuki, dasz radę wytrwać :) Jaaaki słodki kicio-grubasek!

ninex - na szczęście mój Mały jest od początku pod kontrolą alergologa i najpierw ja karmiąc cycem powoli wprowadzałam nowości. Filip dobrze na to zareagował i teraz wprowadzamy jemu :) Jest duża szansa, że całkiem z tego wyjdzie. Powodzenia dla siostry i małego Filipka :) My planujemy rozpocząć starania w kwietniu.

Gosiula - widzę, że mamy przewagę blond dzieciaczków na forum :) Śliczna gwiazdeczka!

Nika - zdrówka dla Mai! Obyście się z mężem szybko pogodzili :)

Fuma_Foch - ja właśnie strasznie się boję, żeby mój się nie rozleniwił. Nie chcę, żeby nasze małżeństwo wyglądało, jak moi rodzice - mama zasuwa cały dzień, jak samochodzik, a tata tylko leży przed TV i wiecznie ma do niej o wszystko pretensje. Nigdy nie powie "dziękuję", tylko narzeka... Wiem, że to po części wina mamy, bo ona tak tatę nauczyła, że on nic nie musi robić. Tobie też współczuję sytuacji z ojcem :(
Powodzenia w obniżaniu tsh :)

Pam - ufff...ale się przeraziłam, że masz tsh 13! No ale 3,20 to też trochę za dużo. Tarczyca jest bardzo ważna, bo jeśli jest z nią coś nie tak, mogą się pojawić problemy z zajściem w ciążę, bądź jej utrzymaniem. No i ze zdrowiem dzidziusia może być problem. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć lekarza, który troszkę poprawi Ci wynik.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry