krowkabordo
Fanka BB :)
Hejka dziewczęta:-)
Co do badań to na bank przed ciążą zrobić trzeba toxsoplazmozę, cytomegalię, różyczkę. Warto sprawdzić tarczycę i morfologię, cytologię oraz zrobić USG. Po poronieniu dostałam immunoglobulinę anty D. Mam nadzieję, że wystarczy uchronić ciążę.
Boję się trochę kolejnego podejścia ale muszę być pełna nadziei, że się uda! Pierwsza ciąża bezproblemowa, zero mdłości, zgaga przed końcem trochę może ciągnący brzuch jak za bardzo się przeforsowałam i to wszystko. Druga choć to były zaledwie pierwsze tygodnie zupełnie odwrotna.
Asia- to Wy macie konflikt seroologiczny?
Co do badań to na bank przed ciążą zrobić trzeba toxsoplazmozę, cytomegalię, różyczkę. Warto sprawdzić tarczycę i morfologię, cytologię oraz zrobić USG. Po poronieniu dostałam immunoglobulinę anty D. Mam nadzieję, że wystarczy uchronić ciążę.
Boję się trochę kolejnego podejścia ale muszę być pełna nadziei, że się uda! Pierwsza ciąża bezproblemowa, zero mdłości, zgaga przed końcem trochę może ciągnący brzuch jak za bardzo się przeforsowałam i to wszystko. Druga choć to były zaledwie pierwsze tygodnie zupełnie odwrotna.
Asia- to Wy macie konflikt seroologiczny?

całe szczęście mój gin jest w porządku i mnie do szpitala brał żebym nie płaciła i żeby było szybko
cudowny człowiek...u nas też jest konflikt bo ja mam rh- a moj B. rh + ale nic mi w ciąży nie robiono tylko miałam sie stawiać wszędzie z wynikiem na grupe krwi a po porodzie zastrzyk wiadomo choc córa ma moja grupe krwi wiec moze stąd nie było przeciwciał i wg ..także drugiej sie nie boje
dziwiłam się tylko że jak mnie na oddział przyjmowały to jak położna grupe zobaczyła to przez cały oddział sie darła...minus mamy..heh