reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dokładnie,nie ma co się nastawiać bo wtedy widzi się u siebie wszystkie objawy ...a później @. Lepiej miło sie rozczarować niz niemiło zawieść.
Nie ukrywam że liczę jeszcze na marcową fasolinkę:-)

Starali sie prawie rok o drugą dzidzie i dali za wygraną bo nic nie wychodziło. Stwierdziła że będzie jedno i koniec...i gdy juz o tym nie myśleli KESERPREZAAAA :-D
Dlatego naprawdę była bardzo zaskoczona

magda ja bym ci radzila, skoro nie umiesz poznac dni plodnych, bo owulki nie da sie zauwazyc, po sluzie, to idz w polowie cyklu do ginki i bedziesz wiedziec wszystko co trzeba, mniej wiecej bedziesz wiedziec jakiej wielkosci pecherzyk wyhodowalas w polowie cyklu i w kazdy nastepny cykl celuj w to miejsce a jak juz sie twoj chlop zaangazuje w te staranki to idz na monitoring calego cyklu zeby wiedziec czy ci peka ten pecherzyk i juz.

claudusia komorka jajowa wedruje dopiero po owulce, wiec jezeli jeszcze nie mialas owulki to nic ci tam nie wedruje, a ktory dc masz i ile trwaja twoje cykle i jakiego koloru sluz masz teraz i konsystencje??? Jak nie wiesz to idz do wc i sprawdz i rozciagnij na dwoch palcach ten sluz o ile go masz

magda ja bym ci radzila, skoro nie umiesz poznac dni plodnych, bo owulki nie da sie zauwazyc, po sluzie, to idz w polowie cyklu do ginki i bedziesz wiedziec wszystko co trzeba, mniej wiecej bedziesz wiedziec jakiej wielkosci pecherzyk wyhodowalas w polowie cyklu i w kazdy nastepny cykl celuj w to miejsce a jak juz sie twoj chlop zaangazuje w te staranki to idz na monitoring calego cyklu zeby wiedziec czy ci peka ten pecherzyk i juz.

claudusia komorka jajowa wedruje dopiero po owulce, wiec jezeli jeszcze nie mialas owulki to nic ci tam nie wedruje, a ktory dc masz i ile trwaja twoje cykle i jakiego koloru sluz masz teraz i konsystencje??? Jak nie wiesz to idz do wc i sprawdz i rozciagnij na dwoch palcach ten sluz o ile go masz

Dzisiaj jest 13 dc, śluz od wczoraj przeźroczysty i rozciągliwy i nie trudno go zauważyć bo jest go bardzooo dużo cylke są przeważnie 28 dniowe ale ten poprzedni miał 27 dni..

Hejka

a mnie też dzisiaj kłuje i wczoraj kłuły jajniki i mogła to byc owu ale nie musiała...ale ja się nie przejmuje i nie ma co liczyc ani sprawdzac bo mój M ostatnio jakis niechętny na przytulanki...nie reaguje na moje zaczepki,moze w weekend przyjdzie chętka...:-D:-D
a sluzu jakos nie umiem się dopatrzyc jak przestalismy uwarzac i sie zabezpieczac tak na przekór hehe...ale co tam co ma byc to bedzie...

a ty clauduś nie spinaj się tak i nie obserwuj na początku bo potem może byc coraz gorzej jak sie rozczarujesz raz czy drugi...mi pierwszy miesiąc sprawdzania codziennie sluzu,testy owu,szyjka,piersi ,objawy,celowanie w owu tak dał popalic i się nakręcałam ze masakra wiec stwierdziłam ze luzuje i bedzie co bedzie...wiadomo nie zabezpieczamy się wiec tak dziwnie i jakies mysli tam zawsze są ale nie ma spinki....polecam..

a ja jakos nie chce mówic mojemu ze teraz jest owulka i sie pokochajmy bo widze ze chodzi zmeczony i ma tylko ochote się do mnie przytulic i zasnąc a nie od razu kochac,wiec nie bede meczyc męzusia...dzidzia poczeka i będzie owocem miłosci i spontanicznosci a nie wyrachowania...hehe

Ostatnia edycja:
My wczoraj mieliśmy przytulanki i dzisiaj tez mam obiecane takie romantyczne ze świecami, lekki pół mrok :-) będzie super aż nie mogę się doczekać wieczora :-) mam nadzieje że będziemy mieli siły bo dzisiaj nas czeka porządny wycisk na siłowni potem basen i sauna ajjajaj :happy:

A teraz właśnie wciągłam jogurcik naturalny i dużą kwaśną pomarańczę mniam :rofl2:

reklama
claudusia czyli idealnie teraz plodne masz wiec bzykajcie sie ile wlezie, jak tylko zmieni ci sie sluz na bialy to wtedy to oznacza owulke bo kiedy ma sie juz owulke to juz po ptokach, wiec teraz masz najlepszy czas na zapladnianie bo dzien owulki to juz za pozno uwazam chociaz moze sie jeszcze udac! Takze ok 15dc powinnas miec owulke aczkolwiek tego nigdy nie da sie przewidziec masz jeszcze ze 2 dni namietnego przytulania:-D z przymusu a potem to juz tylko dla przyjemnosci:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry