reklama

Starania po raz pierwszy :)

witaj ilonica powiedz czy byłas u gin zanim zaczeliscie sie strac,zeby skontrolowac czy wszystko ok??robiłas jakies podstawowe badania typu krew,mocz,hormony??obserwujesz się-sluz,temka,testy owulacyjne??brałas jakies tabsy wczesniej?? to podstawowe rzeczy którę moga przyspieszyc starania...

ale przede wsyzstkim jak dziewczyny wspomniały spokój,nie spinać się,nie martwic jak wszystko jest ok i spontanicznie i z przyjemnoscią sie kochac...a organizm sam zaskoczy..

reklama
witamy ilonica w naszym skromnym progu w sumie niby do lekarza po roku staran w okolo owulacji i nie powodzen sie powinno udac.. moze napisz nam jak dlugie masz cykle czy bierzesz jakies wspomagacze??

Soglam to tylko dywagacje ale skoro lekarz robił Ci usg to może zobaczył coś ale nie był pewien więc nie chciał rozbudzać nadziei.
Dlatego się uśmiechnał przy pytaniu o pęcherzyk i nasiskał na kwas f :)
:-)

Ostatnia edycja:
iwasek no to bym się zdziwiła szczerze...hehe ale nie mógł nic zobaczyc bo owulka była 3 dni temu chyba wiec nie ma co się łudzic...:)a zreszta dodał ze teraz koniecznie codziennie i jak zajdę w ciąze to przez pierwsze 4 miesiące...:) a ten cykl poszedł juz na straty bo mniemam ze owulka była w 15dc a my mielismy przytulaski w 11dc i 17dc bo jakos tak wyszło ze nie naciskamy i kochamy sie wtedy kiedy mamy ochotę,wiec jak widac szanse sa nikłe:-D

Ostatnia edycja:
No to troszkę wcześnie. Widac masz lekarza któremu naprawdę zależy na pacjentkach :-)

Wspominałam juz o zaskoczeniu jakie przeżyła moja przyjaciółka gdy w 8 tygodniu dowiedziała się że jest w ciąży.
Zastanawiała się jak to możliwe bo nijak z wyliczeń jej nie wychodziło. Pytałam mojego lekarza i odpowiedział ze czasem plemniki się chowają w macicy i potrafia tam przeczekać nawet 7 dni i nabierać sił a później niespodzianka:-)
Wszystko jak widac jest możliwe

Ostatnia edycja:
a mi golonka nareszcie doszla do siebie hihi i zaraz za bigos sie biore:-) a u mnie zaczely sie juz dni plodne sluzik sie pokazal :szok: przezroczysty i ciagnacy hihi wiesiolek pomaga hihi ale juz hmm chyba na monitoring zdarze isc juz po owulce i chyba znowu w 12 dc bedzie :-p a ja w polsce bede :-) wiec cykl bez fasolki bedzie:zawstydzona/y: mam nadzieje ze jeszcze w tym roku nam sie uda hihi zafasolkowac oby do urlopu albo chociaz swiat i tego mojego odstresuje za caly rok z gory

Asiol...daj jak najszybciej znac co z Twoimi jajowodami. Trzymamy kciukasy żeby wszystko było ok
Dzięki Hera i Paolian dam znać ale ze spokojem dopiero idę mniej więcej w połowie kwietnia, jeszce dam znać dokładnie kiedy i poproszę o trzymanie kciuków :-)

Asiol musimy sie psotkac na ploteczki..daleko nie mamy!
:-)
IWASEK masz rację daleko do siebie nie mamy :-D

Witam Cię i ja ilonica. Spokojnie, 4 miesiące staranek to jeszcze nie powód do zmartwień. Przeważnie po ok roku bezowocnych starań należy zacząć się denerwować i ruszyć do lekarza. Teraz cieszcie się przytulankami i starajcie się za bardzo nie spinać za bardzo :-) Trzymam kciuki :-)

iwasek ja własnie odebrałam ze mu nie zalezy bo tak szybko przeleciał badania,pytał o grupę krwi szybko zbadał palpacyjnie i potem usg,zaznaczył jajniki i macice albo cos innego ale nic nie mówił tylko w karcie pare rzeczy wypisał i tyle...a jak sie ubierałam to własnie pytał czy biorę kwas foliowy,a ja ze w kratkę i odpowiedział ze powinnam koniecznie codziennie no to się zdziwiłam bo nic nie mówił...nawet to co w karcie napisał...ale mam nadzieje ze jak by było cos nie tak to by mi powiedział i tyle...w kazdym bądz razie pojde koleny raz dopiero jak bedą II kreski albo jak ich do końca roku nie bedzie...ale wczesniej jakos się nie wybiram...

Hej dziewczyny, pisze z domu bo dzis mam wolne. Bylam u lekarza niebadal mnie bo niedawno usg takze wedlug niego jest ok, ale nei wiem po czym to stwierdzil, pewnie po tym ze na nic sie nie skarze.
L4 od jutra jest, a fizycznie to od 2 kwietnia do pracy juz nie pojde.
Co tam u was?

reklama
która to mi napisała,że mam 30 lat :-D jakby to powiedziała moja babcia.. jestem przed 30 :-) dla niej to,że mam 23 lata znaczy,że jestem przed 30 :-)

a ja się tak wciągnęłam w ginekologa,że postanowiłam poszukać fajnego :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry